Miért hiszik a kommunista-tudatú hívők, hogy aki nem hisz az ő téziseikben, az csak náci vagy kizsákmányoló kapitalista lehet?
A 3. opció a kommunista :D
Szerintük az ember vagy kommunista, vagy náci, vagy kizsákmányoló tőkés :D Én meg sokan mások itt megkapták az itten működő Munkáspárt agitátoroktól ezt a csodálatosan primitív besorolást :D
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__648..
Itt megírta a tisztelt "kérdező", hogy "A probléma CSAK annyi hogy akik gyűlölik a kommunistákat azok az elnyomó osztályokhoz tartoznak".
Miert hiszik a katolikusok, hogy aki nem hisz a kitalalt baratjukban es a fiaban, az csakis elkarhozhat? Miert hiszik a zsidok, hogy aki nem Jahve parancsai szerint el, azt meg kell kovezni? Miert hiszik a fundamentalista muszlimok, hogy aki nem igazhitu, az a pokol tuzen fog elegni es nekik szent kotelesseguk ezeket az embereket a) megolni, b) elotte atteriteni a muzulman hitre?
Minden vallas ilyen (par kiveteltol eltekintve), lepjunk tul ezen.
A 4. és 6. hozzászólóval értek egyet. Közösségképző és -megtartó erő, ha mindenkit gonosznak, ellenségnek látunk, aki nem gondolja ugyanazt, amit mi.
Én ezt pont a másik oldalról élem meg, pedig a „középen vergődöm” kategóriába tartozom politikailag, de ha elkezdek egy kormánypárti emberrel beszélgetni, a vége mindig ugyanaz: kommunista vagyok.
Sajnos az utóbbi években afelé terel az élet, hogy azt kell higgyem, az emberek többsége imád a jó kis akolmelegben gubbasztani, és legyen az bármilyen bűzös is, inkább bemagyarázza magának, hogy még mindig jobb, mint ha „azokhoz” tartozna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!