Hozzáértő, tapasztalt emberek! Tényleg a JOBBIK a legjobb párt, amely tudna segíteni Magyarország összes problémáján?
Elmondani nem tudom hányszor hallottam, hogy:
- a jobbik tenne is valamit a bűnözés (szigorítaná a büntetéseket), és a korrupt politikusok ellen, valamint a hajléktalanság felszámolása érdekében
- ők azok, akik a legkevesebbet lopnának, ha egyáltalán lopnának
- végre egy magyarokat támogató nemzeti párt lenne az ország élén, és nem egy olyan, ami szétlopja az országot, és nem a magyarokat támogatja
- sokkal jobb, tisztességesebb törvényeket hoznának, mint a fidesz, vagy az eddigi liberálisok
- ellenzik a liberalizmust, ami szerintük sok dolog megrontója
- elkezdődne a gazdasági és az erkölcsi növekedés
- jelentősen csökkentené a társadalmi különbségeket, és a szegények és gazdagok közötti különbséget
Ez legalább 7 indok, hogy a jobbik a legjobb párt. Legalábbis szinte minden ismerősöm ezeket hozza fel, hogy miért jó a jobbik. És kivétel nélkül szinte mind jobbikos is, és úgy szidja a baloldalt, mint a leprát. Végül is azért igazuk van valamennyire. A baloldal sok rosszat tett. A jobbik a baloldal ellentettje. Vagyis őnekik egyértelműen jót kell majd cselekedniük elméletileg.
Nos ezt az egész kérdést az olyanokhoz intézném, akik értenek is a politikához, akik mondjuk már lediplomáztak, és akik tapasztaltak, tudják mi a valós helyzet. Mivel az én ismerőseim mind fiatal tizen, huszonévesek, ezért szeretném most a hozzáértőktől megkérdezni, hogy ők mit gondolnak a jobbikról, és hogy tényleg érdemes lenne-e rájuk szavazni. Persze nem teljesen az itteni válaszok alapján dönteném el, hogy kire szavazzak, inkább csak érdekel, hogy mit gondolnak erről a pártról. Ha pozitív válaszokat kapok, akkor nyilván nagyobb az esélye, hogy legközelebb a jobbbikra teszem a voksom.
Köszönöm a válaszokat előre is!
# 11
Csak találomra kiragadok egy példát. Mondjuk a devizahiteles ügy.
Szóval, tudod, a bank az nem egy feneketlen kút tele pénzzel. Ennek a kútnak is van alja, és a banknak is van terhelhetősége.
A Jobbik megoldása akár az egész bankrendszert bedöntheti (és ezáltal a pénzügyi rendszert is), de a minimum, hogy egy hatalmas sokkot okozna a szektornak és rajta keresztül az egész gazdaságnak.
Na mármost, felelős kormány ilyet nem csinál, tehát 2 eset van:
1, A Jobbik komolyan gondolja azt a sötét baromságot amit leírt a programban, ez esetben alkalmatlanok a kormányzásra.
2, A Jobbik pontosan tudja, hogy amit leírt a programban, az egy sötét baromság, és csak demagóg szándékok miatt (értsd szavazatszerzés) hirdeti ezt. Ez esetben valójában fogalmuk sincs mit kéne csinálni, tehát alkalmatlanok a kormányzásra.
Szerintem a 2. verzió az igaz.
"Az USA azon államaiban, ahol van még halálbüntetés például jóval magasabb a gyilkosságok száma, mint ahol már nincs ilyen büntetési forma."
Ez úgy, ahogy van, hülyeség.
Látom megjöttek a Jobbikos pontozógépek :D
Ha lesz időm meglesem a fentebb linkelt jobbikos programot, hátha találok benne valami érdekeset. :D
Annyira szeretem, mikor lepontoznak ahelyett, hogy valami értelmes cáfolatot írnának a hozzászólásomra. Pedig szívesen vitázok, érvelek, cáfolok. Nyitott vagyok mindenre, mindig azt mondom magamról, hogy észérvekkel engem meg lehet győzni. De, ha meg se próbálják...
(# 12-es voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!