Tudnátok nekem szinonimákat mondani a kormányra?
Figyelt kérdés
Tudom, nem teljesen idevág ez a kérdés, de egy utópikus novellát írok, amihez szükségem lenne egy szóra, ami nem annyira profán, mint a "kormány". (Gondolok itt olyasmire, mint az Éhezők Viadalában a "kapitólium".) Egyébként a kabinetre gondoltam, de nem tudom fedi-e teljesen azt, amit én akarok kifejezni.2014. dec. 12. 18:08
18/20 anonim válasza:
Staatsrat = Államtanács
Magistratus = Magisztrátus
Concilium = Tanács
19/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenki javaslatát, végülis Szindikátus lett belőle, mert az kellően alattomosan hangzik ahhoz a rendszerhez, amiről írok. :)
2014. dec. 12. 20:57
20/20 anonim válasza:
A Szindikátus klassz, bár az leginkább üzleti csoportosulásokra utal. Írok még egy-két ötletet, ha nem baj, hátha az utómunkálatok alatt még meggondolod magad:
Szenátus, Kamarilla és Felső Ház.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!