Mennyi a százalékos esélye annak, hogy a Jobbik nyeri a következő választást?
"Én most töltöttem a 18-at nyáron, következő szavazáson a Jobbikra fogok szavazni"
najó, de ti vagy már külföldön lesztek vagy a szombati bulit nyögitek vagy codoztok éppen szavazás helyett. Ha 10 ilyenből egy szavaz, sokat mondtam.
Ez a kérdés kb százszor fent volt eddig és nagyon unalmas.
Mit nevezel nyerésnek egy választáson, mert még a legkevesebb szavazatot kapó párt is meg tudja magyarázni, hogy nyert (ha másképp nem, + 3 szavazót)
Szerintem te sem tudod, kedves kérdező, hogy mire vagy kíváncsi, amúgy is fikció az egész, így értelmetlen.
Arra gondolsz választás nyerése alatt, hogy
- kormánypárt lesz?
- a mérleg nyelve lesz?
- kétharmada lesz?
- legerősebb ellenzéki párt lesz?
Biztos, hogy nem lesz kormánypárt, hacsak nem a Fidesszel koalícióban, de akkor inkább szerintem választanák a mérleg nyelve szerepét, és a Fidesz max kisebbségi kormányon szenvedne. Ez a legtöbb, amit kinézek belőlük, és számukra is a legkedvezőbb. (nincs elköteleződés, sok jobbikos utálja a Fideszt, és egy koalíció esetén kiábrándulnának a pártból. Így meg a farok csóválhatja olykor a kutyát háttéralkuk által)
Más kérdés, hogy a Jobbik akármilyen komolyabb hatalomra kerülne (kormány, mérleg nyelve) többet ártana az országnak, mint használna, és a mértékét csak a Fidesz okozta károkhoz tudnám viszonyítani, de ez a hatalom mértékétől függ. 2/3 esetén (hangsúlyozom, FIKCIÓ) sokkal többet, mint a Fidesz. Amúgy is csak a hatalom mértékétől függ: mit tehet meg. (Egy közveszélyes őrült kényszerzubbonyban gumiszobában elaltatva, stb. ártalmatlan, de ha elszabadul, akkor lesz nemulass!) szóval valahogy így. Az elképzeléseik dilettánsok, a gazdaság egyik alappillére a bizalom és a politikai kiszámíthatóság. Na, egyikre sem lehet számítani és a multik szaladnának világgá, és hirtelen hatalmas munkanélküliség lenne, ami összerogyasztaná a gazdaságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!