Tényleg 10 órára akarják növelni a 8 órás munkaidőt? Ezek normálisak?
Gondolom ugyanennyi pénzért.
Szerintem a 8 óra is nagyon sok naponta,főleg azoknak akik bejárnak egy munkahelyre.
Gyakorlatilag a felnőttek 8%-a sportol rendszeresen,mert nincs idejük.
És még többet akarják dolgoztatni az embereket?
A cél az átlagéletkor csökkentése,hogy nyugdíj előtt halj meg?
Fejlettebb országokban már működik a részmunkaidő,a rugalmas munkaidő,a távmunka,ebéd szünet(szieszta) stb,ami az emberek egészségét szolgálja,hogy ne élneke ilyen stresszes életet.
Szerintem már a napi 8 óra is nagyon sok,és az ember nem is tud minőségében 8 órában teljesíteni olyan színvonalon,mert elfárad.
Ezek teljesen kiakarják nyírni az embereket,rabszolgatartás?
Mi ezzel a cél?Hogy egy dolgozó robot legyél?
Az egészséges életmód,a minőségi élet,a hosszú élet,a minőségi munkavégzés kellene,hogy legyen a cél.....
Nálunk,Magyarországon pedig nagyon elterjedt ez a gondolkodásmód.
Hosszú hétvége.Előző hétvégén menjünk szombatig,jól kidöglesztjük magunkat,aztán lógatjuk a lábunkat a hosszú hétvégén.
Ezért vezetünk ilyen rossz statisztikai adatokkal az egészségben.
nem ismerjük a pihenés-munka közti egészséges egyensúlyt.
Hanem leakarjuk tudni minél hamarabb a kötelező dolgokat.
Látod,az a fél óra semmi hasznosra nem elég,csak olyan egészségtelen dolgokra,mint a dohányzás.
Vagy kevesebbet kellene dolgozni időben,vagy két részre osztva egy hosszabb szünettel.
Sokkal egészségesebb lenne a világ.
Beleírják majd az alkotmányba is, meg se lehet később egyszeri többséggel változtatni :-D
Na ja dógozni köll
Reménykedem benne,hogy megbomlik a 2/3.
Baromi embertelen dolgok folynak itt.
Ezek az emberek velejükig gonoszak,ennyit tudok mondani.
Kedves kérdező!Teljesen egyetértek veled.Nem is értem minek vagyunk Eu tagország,ha az ottani normákat nem tudjuk követni.
Ami itt megy ez szánalmas,és a legdurvább,hogy az embereknek ez teljesen normális.
Édesapám Ausztriába dolgozik,szakmunkásként.Netto 1700 eurot keres.A munkaideje reggel 7-től 4-ig tart.4 órakkor pontba,leteszi mindenki a szerszámot.12-13 -ig van egy ebédszünet.Pénteken már nem dolgoznak.Egyik héten pénteken déig vannak.másik héten nem kell menni pénteken.Magyarul 1 héten 32 órát dolgozik!Ezért kap átszámolva 500 ezer ft-ot.Nyugi kérdező,kénytelenek lesznek itthon is változtatni,mivel akinek van esze és jó a szakmájában,az kimegy külföldre.Egy idő után senki nem akar hugyért,sz..rért itthon dolgozni,hanem normális életre vágyik és elhúz innen a francba,úgy ahogy én is fogom a párommal.
Utolsó!
Tisztában vagyok vele!
Nekem is dolgozott édesapám Németországban és Ausztriában is és elmesélte,hogy ott hogyan működnek a dolgok!
Mindig azt szokta mondani,hogy nálunk azért nem is lesz soha olyan szinte,mert mentalitásban nem jutunk el soha arra a szinte.
Igen igaza van apukádnak.A mentalításal van baj,egy két ember hiába szeretne normális lenni,ha a feltételek erre nem adottak és a birka inkább a hülyék után megy.Azaz a többség.Amíg találnak a munkaadók hülyéket,addig ez nem fog változni.Majd ha a fél ország elment külföldre és nem marad szakmunkás,se semilyen normális szakember,akkor talán elgondolkodnak.Aki teheti,az elmegy innen külföldre.
Hidd el elöbb utóbb nem lesz kimegcsinálja a munkát.Manapság nagyon kevés szakmunkás fiatal van,ha van is,a többség kiakar menni külföldre,a régi öregek pedig lassan kikopnak.Nem lesz utánpótlás,majd muszáj lesz elgondolkodni a sok hülyének,hogy valami nincs rendjén és változtatni kell.
Ebbe az országban,sok a gonosz,rosszindulatú ember.Tudom külföldön is vannak hülyék,én is dolgoztam kint pár hónapot.De az emberek többsége segítőkész és kedves a másikkal.Sajnos itthon nem sok ilyen van,vagy is van,de egyből mindenki a rosszat feltételezi a másikról.
"Tényleg 10 órára akarják növelni a 8 órás munkaidőt?"
Kósza kérdés: ki is akarja ezt? Mármint úgy zusammen mindenkire? Vagy hallottál valami negyedinformációt szokás szerint?
Kérdező, a helyzet világos. Neked szómenésed van, ezzel próbálod palástolni munkaundorodat. Van ilyen. A tanulást is utálod, ezért meglehetősen bizarr elképzeléseid vannak dolgokról.
Például a munkáról. Képzeld, vannak akik 16 órát is dolgoznak. Na nem azért, hogy még több pénzük legyen, és nem úgy, ahogy te képzelnéd. Tudod, vannak, akiknek a munka szórakozás, élvezet, azt teszik, amitől jól érzik magukat. Elismerem, nem sokan, de ők a boldog emberek, nem feltétlenül a milliárdosok.
Ami pedig a munkaidőt illeti, amitől annyira megrémültél. Azért rémültél meg, mert nem értetted meg, miről van szó. Nem arról, amire te gondolsz. És főleg nem úgy. Sok itt a téveszme, a rémhír. Te is egyik hordozója vagy. De sajnos (vagy nem sajnos) ezen kizárólag tanulással lehet változtatni. Vagy elhiszed ezt nekem, és egy idő után életed jelentős javulását fogod érezni, még tán a munkáról is megváltozik a véleményed, vagy nem hiszed el nekem. Ekkor azonban a helyzeted egyre kilátástalanabb lesz, egyre rosszabbul fogod érezni magad, egyre több keserűség tölt el, és így éled le az életed. De ez a te életed, te döntöd el, miképpen éled. Másnak erre nem lehet befolyása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!