Fideszesek, ti miért szeretitek a fideszt meg a politikáját?
De miért vesznek fel olyan emberek hitelt,akiknek gondot okoz a törlesztés,már az elejétől?
Azért,mert hamar akarnak mindent.
Egyből beköltözni a hitelre vett lakásba,ahelyett,hogy spórolnának.
Eleve a hitel egy kockázatos dolog.
Ha elveszíted a munkád,az nem érdekel senkit.
Én soha nem vennék fel.
Akkor inkább ne legyen semmim,minthogy azon rettegjen minden nap,hogy mikor nem tudom fizetni majd.
És az utcán leszek,de még tartozásom is van.
Az ostobának üzenem, aki, azt írja, nem emelkedetek az árak, majd nézd meg jövőre 3-4 élelmiszer áruházat.
Mert ugye nem gondolod, hogy ők eldobják a hasznukat, és befiteik helyetted a 100 milliárdos különadót.
Remélem, majd akkor is a fideszt éljenzed, hogy 600-700 ft lesz egy kiló cukor :D
Utolsó!
Sajnos az emberek elhiszik,hogy ez mind az ő érdekükben van.
Najó. Már látom értelmetlen volt írnom ebbe a témába mert olyanok írogatnak akiknek a gazdasághoz közük nincs és még csak nem is realisták.
nagyszab nevű felhasználó válasza:
"a havi 0.1-0.5%-os fogyasztói ár csökkenés valóban leveri az évi 6%-os inflációt igazad van.. :D"
Ha elolvasnál egy közgazdaságtan könyvet tudnád, hogy az infláció majdnem egyet jelent a fogyasztói ár növekedéssel, vagyis ha havonta csökken a fogyasztói ár lehetetlen hogy éves szinten 6% infláció legyen...
ezt amúgy hol olvastad? Index? 444? Gyurcsány blog?
egyszerűen szörnyű hogy ennyire nincsenek képben a nethuszárok, de azért billentyűzetet ragadnak, a szomorú h a 444 cikkeit is ilyen tájékozottságú gyurcsányisták írják.
De hadd beszéljenek helyettem a számok (ezek éves adatok):
De ha linkelsz nekem vmit ahol a KSH adatai szerint 6% volt most az éves az infláció akkor én is meglepődök, jó?
A 25-ös személyeskedőnek üzenem, hogy gondolkozzon el ki az ostoba, és vegyen a kezébe egy közdazgaságtan könyvet, csakúgy mint az előző.
Ahhoz hogy a cukor ára a 3-szorosára nőjön irdatlan mennyiségű különadó kéne, a mostani tervezeteknél jóval több. Még az iszonyat magasnak vélt netadó is csak 5-10 %-al befolyásolta volna az árakat _ha_ áthárítják.
Namost te valszeg kevered a témát azzal, amikor a kedves EU bezáratta a magyarországi cukorgyárakat, mondván majd hozunk olcsón Délamerikából, aztán azzal meg vmi para volt, és irdatlanul felment a cukor ára. (Bár hozzáteszem sztem egyszerű tőzsdei spekuláció volt az egész, de ez már rég volt, ne keverjük ide.)
2.
Brandoneee20-t lepontoztátok, de akkor mondjátok meg miért nincs igaza. Én se veszek fel hitelt, és aki felvesz hitelt az sztem hü-lye. Najó kivétel 1 eset: vannak rá nagyon nyomós indokok, azt elismerem, de a többség nem ezért vesz föl.
Most nem a cégekre gondolok, ott a hitel egy befektetés, kalkulálható dolog, van jelenértéke, kockázata, stb. De amikor nagymami felvesz 10 milla hitelt, az egy teljesen irreális hozzáállás, mivel x évig nem tudott félretenni ennyi pénzt (holott azzal köztudottan jobban jár, mint fizetni a kamatot) akkor mégis hogy fog a következő 10 évben?
Majd megszorítja a nadrágszíjat? Aha, az ilyen hiteles, mának élő emberekre pont az a jellemző.
A másik az a hitel értéke. Ami a magánembernél gyakorlatilag nem létezik. Mibe fektet bele, milyen hasznot fog neki hozni ez a hitel?
Akik plazmatv-re vették fel (sztem a leggázabb ebben az egész hitel ügyben, hogy ilyenekre is fel lehetett venni, dehát a szellemi szintet jól példázza azért) az tehát úgy döntött, hogy a plazma tv az majd megfogja neki termelni éves szinten azt a hasznot amit a kamatra költ. Csakúgy gondolok azokra akik autót vettek vagy házat az agglomerációban. Még ha legalább vmi normális dologba fektették volna be, de nem... és most az okos emberek szívják a fogukat miközben (a befizetett adójukkal) kisegíti ezt a sok felelőtlen buta embert?
"mert a gazdaságot kicsit rendbe tették, bárki bármit mond"
Remélem ha majd kikerülsz az utcára mert nem tudsz megélni akkor eszedbe jut ez a mondat és elgondolkodsz végre.
ma 18:00
ő arról beszélt, hogy nincs egyáltalán infláció.. ne mondd nekem azt, hogy 4 éve nincs infláció mert kiröhöglek.. -.-
és ha a bérek nem nőttek, mint amit ő is megismert, akkor a fizetésed vásárló értéke az elmúlt 4 évben csökkent, ehhez jöttek a plusz adók is.. ebben mit nem tudsz felfogni??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!