Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Mit jelent a 'radikális...

Mit jelent a 'radikális politikai eszköz'?

Figyelt kérdés

[link]

ezen az oldalon van a felső jobb sarokban egy táblázat. A neonácik, és a nemzeti radikálisok állítolag 'radikális politikai eszközökkel' élnek. Ez mit jelent? Mondjuk háború? Népírtás? Államosítás? És Még?

2010. jan. 28. 19:52
 1/10 anonim ***** válasza:
78%

tudom, hogy most majd kapom a sok lepontozás,t de jobbiktól fogok neked idézni, vonának egyik cikkéből. speciel nekem nagyon tetszettek benne a hasonlatok, ő így gondolja a politikában a radikális jelzőt.

"De mi is az, hogy radikális? Talán azt jelenti, hogy ökölbe szorult kézzel és habzó szájjal születtem? Hogy az óvodában a Molotov-koktél volt a jelem? Vagy inkább egy radikálisan rossz helyzetre adott valódi és őszinte választ.

A radikalizmus nem ideológia, nem eszme, hanem hozzáállás. Ha egy embert elüt egy autó, súlyos sérüléseket szenved, és az egyik kiérkező orvos pofon vágná, a másik meg azt mondaná, itt egy algopyrin, a sérült bizonyára mindkettőt elzavarná. Magyarországon az elmúlt évtizedekben nem egy autó, hanem egy tucat vonat gázolt át, és mégis ez történik. A baloldal mégis pofoz, rugdos, a jobboldal meg mindenféle álszent széplelkűséggel kábítja. Mondjuk már ki: Magyarországot tudatosan és teljesen szétverték. A további pofonok és a fájdalomcsillapítók helyett ide végre radikális – az előző hasonlat szerint: műtéti – beavatkozás kell. És erre valóban csak a Jobbiknak van programja. Olyan dolgokhoz kell hozzányúlni, amelyhez a jelenlegi parlamenti pártok – bal- és jobboldal egyaránt – vagy nem mernek, vagy nem akarnak, vagy nem szabad nekik, vagy mindhárom. Ők csak pofont vagy algopyrint tudnak adni."

végül is ha a lábad sebesült és kicsi az esély, hogy megmaradjon, akkor az orvos mondhatja, hogy radikális beavatkozásra van szükség és amputálja.

2010. jan. 28. 20:32
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Népirtás? Hm, ez nem hiszem politikai eszköz...

Itt szerintem a törvényekre gondolj (segélyek drasztikus emgvonása, stb..)

2010. jan. 28. 21:58
 3/10 anonim ***** válasza:
10%
Szerencsére a Jobbik programjai nem valósíthatók meg.Ha megvalósulna,az elég radikális politikai eszköz lenne,és elvérezne operáció közben a beteg.
2010. jan. 28. 22:04
 4/10 anonim ***** válasza:
hagyjuk most itt, hogy szerinted mi valósítható meg mi nem:) nem erről szólt a kérdés, hanem arról, hogy mi az a "radikális" a politikában.
2010. jan. 28. 22:06
 5/10 anonim ***** válasza:
85%

radikális

Nyelv: latin

Gyökeres és gyors változás híve; valaminek a gyökeres. erélyes megváltoztatása; radikalizmus: határozott cselekedetek és intézkedések elméleti és gyakorlati kérdések megoldásánál. Minden osztály mozgalmának van radikális és fokozatosságot előnybe részesítő irányzata.

(..meg nyilván az amelyik nem tesz semmit, max. sodródik az árral)

2010. jan. 28. 22:32
 6/10 A kérdező kommentje:

ezt én is tudtam...

radikális = gyökeres.

de azt még mindig nem értem igazán hogy mi lehet 'radikális politikai eszköz'. ,,Gyökeres politikai eszköz"? És az így mi? Bemegyek a faiskolába, veszek egy almafát és annak a gyökerével agyonverem Horn Gábort???:S

2010. jan. 30. 11:00
 7/10 anonim ***** válasza:
57%
Az fiam, hogy azt mondod a cigánynak ne lopj akkor ugyan úgy csinálja, de ha fejbelövöd nem fog többet lopni. Wz a radikalizmus, az hogy a Jobbik meddig megy el, azt a demokrácia határa fogja megszabni, hisz ők egy demokratikus párt.
2010. jan. 30. 18:56
 8/10 anonim ***** válasza:
57%
A radikális eszköz az, ami nemrég történt, agyonverték a két cigányt, akik terrorizálták a falut. Na ez a radikalizmus, ÉS NAGYON HELYES.
2010. jan. 31. 18:01
 9/10 anonim ***** válasza:
nem politikai radikalizmus. legalábbis nem az ami itt megvalósulhat.
2010. jan. 31. 18:10
 10/10 anonim ***** válasza:

Radikális politikai eszköz lehet pl. ha az EU-ban a szuverenitásunk veszélybe kerül, nem tudunk úgy részt venni benne, hogy az nekünk jó legyen, akkor egyszerűen fogjuk magunkat és kilépünk. Radikális. Politikai. Eszköz.

Radikális politikai eszköz lehet, ha Szlovákiával mindennemű kereskedelmi kapcsolatot megszakítunk, visszahívjuk a pozsonyi nagykövetet és kőkeményen fellépünk a magyarellenes szlovák nyelvtörvény ellen.

Olyasmire gondolj, hogy ha felmerül egy politikai probléma, akkor nem békés tárgyalással, de nem is háborúval oldják meg, hanem pl. az adott országot azonnal bojkottálják.

2010. jan. 31. 18:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!