Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Ezekből az adatokból miért...

Ezekből az adatokból miért gondolja a Jobbik, hogy 2018-ban bárkit is leválthatnak? Más Jobbikos társaim nem látják az arányokat?

Figyelt kérdés

Én jobbikos vagyok, de reális. Tudom, hogy még 2018-ban sem lesz annyi szavazónk, mint a fidesznek, még akkor sem, ha elveszít pár százezret. Ha csak ránézek ezekre az adatokra, virít, hogy még egy ciklus mindenképp orbánéké.És nem kell arra hivatkozni, hogy a választási rendszerben bármi lehet, ez azért így nem igaz, sőt ez a választási rendszer ponthogy a Jobbik ellen lett kitalálva.

lista:

Fidesz-KDNP 44,87% 2 264 780 szavazat

MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP 25,57% 1 290 806 szavazat

Jobbik 20,22% 1 020 476 szavazat

LMP 5,34% 269 414 szavazat

egyéni:

Fidesz-KDNP 96 db 90,57%

MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP 10 db 9,43%

Jobbik 0 db 0%

LMP 0 db 0%

mandátum:

Fidesz:133

Bal: 38

Jobbik: 23

Lmp: 5

2014. nov. 14. 08:09
 1/10 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%
Nem feltétlen gondolja teljesen komolyan. De nem lehet úgy nekiindulni egy ciklusnak és választásnak, hogy "Tudjuk, hogy veszíteni fogunk...".
2014. nov. 14. 08:16
 2/10 anonim ***** válasza:
54%

A Jobbik annyira gyenge volt az utóbbi 4 évben, hogy csak azért nőtt a szavazótáboruk, mert időközben a Fideszről is kiderült, hogy olyanok, mint az MSZP volt és már egyszerűen nincs kire szavazni.

Ráadásul sok helyen a mamelukok is egyre nagyobb problémát jelentenek. Ilyen hely Ózd is példának okáért...

2014. nov. 14. 08:29
 3/10 anonim ***** válasza:
83%
Elvileg az hozhat, hogy az MSZP annyira szét van esve, hogy az odaszavazók inkább a Jobbikra szavaznak, csak hogy a gyűlölt Fidesz elbukjon. Csak mint Ózdon.
2014. nov. 14. 08:37
 4/10 A kérdező kommentje:
Én nem hiszem, hogy ez tömegesen megtörténik majd.A családi adókedvezmėny kibővítése után majd az emberek tapsikolnak a fidesznek.
2014. nov. 14. 09:11
 5/10 anonim ***** válasza:
89%
Nézd meg, számszerűen hányan szavaztak. Rengetegen vagyunk, akik nem szavaztunk senkire. Én sem. A nem szavazók legközelebb szavazni fognak, mert már nagyon elegük lesz, és mit gondolsz, kire? Hát nem azokra, akik már bizonyították korruptságukat. Legyél bátran optimistább!
2014. nov. 14. 11:41
 6/10 A kérdező kommentje:
Szerintem aki eddig szimpatizalt a jobbikkal es a szavazoival mar wddigis ra szavazott...aki eddig sem...az ezutan sem fog...nagyon sok embert ismerek...aki akkor sem szavazna a jobbikra..ha orban bombat dobna mo-ra
2014. nov. 14. 12:06
 7/10 A kérdező kommentje:
Amugyis minden szavazason egy massziv 30% otthonmarad...en a helyedben nem alapoznek erre...akit eddig nem erdekelt a politika..ezutan sem fog
2014. nov. 14. 12:08
 8/10 anonim ***** válasza:
88%

Én ugyan nem örülök, hogy a Jobbik ennyire erős, mert nem szimpatizálok a politikájukkal, de azért azt be kell látni, hogy Magyarországon akkora a reménytelenség és a kiábrándultság, hogy simán erősödhetnek még 2018-ig, annak ellenére, hogy maximum 20-25%-osra szokták belőni a radikális jobboldali, nacionalista pártokat. Sok embernek már most is elege van a kormánypártból és mivel nincs más, előfordulhat, hogy még többen fognak Vonáékra szavazni.

Egyébként pedig 1990-ben az MSZP egy kispárt volt, néhány mandátummal az Országgyűlésben. Akkor még senki sem gondolta, hogy az 1994-es választásokat toronymagasan megnyerik, mintegy 54%-os többséget szerezve (az SZDSZ-szel együtt jött ki akkor a kétharmad).

Ugyanez a Fidesszel: 1994-ben éppen hogy bekerültek a parlamentbe, ehhez képest 1998-ban már Orbán Viktor lett a miniszterelnök.

2014. nov. 14. 19:36
 9/10 A kérdező kommentje:
oké utolsó, csak azóta más a választási rendszer...fideszre szabott.
2014. nov. 18. 20:05
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Az új választási rendszer nekem sem szimpatikus, de azt nem mondanám, hogy Fideszre szabott. Maximum addig van rájuk szabva, amíg ők a legnépszerűbb párt. Amint lesz egy olyan erő, ami megelőzi őket, toronymagasan elviszik az egyéni mandátumokat a Fidesz elől. Ez a rendszer egyszerűen győzteskompenzáló.
2014. nov. 19. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!