Ezekből az adatokból miért gondolja a Jobbik, hogy 2018-ban bárkit is leválthatnak? Más Jobbikos társaim nem látják az arányokat?
Én jobbikos vagyok, de reális. Tudom, hogy még 2018-ban sem lesz annyi szavazónk, mint a fidesznek, még akkor sem, ha elveszít pár százezret. Ha csak ránézek ezekre az adatokra, virít, hogy még egy ciklus mindenképp orbánéké.És nem kell arra hivatkozni, hogy a választási rendszerben bármi lehet, ez azért így nem igaz, sőt ez a választási rendszer ponthogy a Jobbik ellen lett kitalálva.
lista:
Fidesz-KDNP 44,87% 2 264 780 szavazat
MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP 25,57% 1 290 806 szavazat
Jobbik 20,22% 1 020 476 szavazat
LMP 5,34% 269 414 szavazat
egyéni:
Fidesz-KDNP 96 db 90,57%
MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP 10 db 9,43%
Jobbik 0 db 0%
LMP 0 db 0%
mandátum:
Fidesz:133
Bal: 38
Jobbik: 23
Lmp: 5
A Jobbik annyira gyenge volt az utóbbi 4 évben, hogy csak azért nőtt a szavazótáboruk, mert időközben a Fideszről is kiderült, hogy olyanok, mint az MSZP volt és már egyszerűen nincs kire szavazni.
Ráadásul sok helyen a mamelukok is egyre nagyobb problémát jelentenek. Ilyen hely Ózd is példának okáért...
Én ugyan nem örülök, hogy a Jobbik ennyire erős, mert nem szimpatizálok a politikájukkal, de azért azt be kell látni, hogy Magyarországon akkora a reménytelenség és a kiábrándultság, hogy simán erősödhetnek még 2018-ig, annak ellenére, hogy maximum 20-25%-osra szokták belőni a radikális jobboldali, nacionalista pártokat. Sok embernek már most is elege van a kormánypártból és mivel nincs más, előfordulhat, hogy még többen fognak Vonáékra szavazni.
Egyébként pedig 1990-ben az MSZP egy kispárt volt, néhány mandátummal az Országgyűlésben. Akkor még senki sem gondolta, hogy az 1994-es választásokat toronymagasan megnyerik, mintegy 54%-os többséget szerezve (az SZDSZ-szel együtt jött ki akkor a kétharmad).
Ugyanez a Fidesszel: 1994-ben éppen hogy bekerültek a parlamentbe, ehhez képest 1998-ban már Orbán Viktor lett a miniszterelnök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!