Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Mi a véleményetek az Európai...

Mi a véleményetek az Európai Egyesült Államok megalakulásáról?

Figyelt kérdés
Van egy elképzelésem, hogy Európát egyesíteni kéne. Ezt persze úgy értem, hogy a nemzeti jogokat nem sértjük meg. Én ezt egy olyan lehetséges megoldásnak látom, ami segítene Európát (főleg Kelet-Európát) kihúzni a kakiból. Persze ehhez egy megfelelő szintű mentalitás is kell- Itt az Európán belüli nemzetek egymás közti gyűlöletének, ellenszenvének kiirtására, megfékezésére gondolok.

2014. szept. 3. 20:15
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
Indiában 22 hivatalos nyelv van 11 különböző írásrendszerrel, a kínai nyelvjárásokat pedig még nekik is igazi kihívás számontartani szóval ez nem érv.
2014. szept. 4. 21:59
 32/35 anonim ***** válasza:
Fél év bocsánat, fáradt voltam :-)
2014. szept. 4. 22:02
 33/35 anonim ***** válasza:

Ha megnézed a tényeket nagy részt már megvalosuúlt.

Az Europa union belül oda mész ahova akarsz És bárhol eladhatod a terméked vagy létre hozhatsz vállalkozást. És az eu beleszól a tagállamok törvényhozásába is.

A nyelv tudásra is egyre nagyobb elvárások vannak.

Mi az ami olyan nagy mértékben külömbözik az Amerikai egyesült államoktól? Az Amerikai egyesült államokban még mindig elég jelentős szerepe van az állam határoknak és államonként jelentősen eltérő törvények vannak.

2014. szept. 6. 10:28
 34/35 anonim ***** válasza:

Továbbá az USA-ban nem tizenvalahányszoros a jövedelem-és fejlettségbeli különbség egyes tagállamok közt, hanem legfeljebb kétszeres (igazából még kettőnél is kevesebb, 1,84-szeres Mississippi-Maryland). Az USA-ban már ilyen csekély különbség révén is elkezdett kialakulni az Észak-Dél ellentét, nem tudom Európa honnan a fészkes fenéből veszi, hogy ezt át tudná hidalni?

Ahogy Róna Péter, Pogátsa Zoltán, Nógrádi György és még sokan mások megmondták és megmondják, a periféria leszakad a centrumtól, mert ez törvényszerű a történelemben.

Hozzánk engedik a szennyvizet az osztrák bőrgyárak, mi megyünk ki dolgozni hozzájuk és a többi. Az USA-ban is van egy olyan elvándorlás ami Délről Északra megy, de közel sem akkora, mint itt, ahol családok szakadnak szét, a személyes ismertségi körömben nehéz összeszámolnom hányan dolgoznak Németországban, Angliában, Ausztriában.

És nem, senki ne linkelje be a brain-daint. Senki ne rágalmazzon azzal, hogy sztálinista vagyok és aknazárral akarom itthontartani az embereket. Csupán jelzem, hogy mire vagyunk jók a Nyugatnak. Olcsó szakértelem,olcsó munkaerő, szűz felvásárlópiac. Ennyi.

Idejön a multi. Alapból semmi bajom velük, jöjjenek. De adjanak rendes munkát! Az, hogy felveszik a munkahelyenként hat millió forint támogatást több ezer betanított munkásért, miért nem a magyar munkáltatóknak adjuk azt a támogatást? Oké, engem nem az érdekel, hogy magyar vagy külföldi az a cég amelyik jó vagy rossz körülmények között foglalkoztat, értékes vagy értéktelen munkát adva. Ha idejönne egy külföldi cég, amelyik a helyiekkel együtt itt fejlesztene, mert az nem magyar ipar, hogy Németországból behozzuk az alkatrészt, párezer betanított munkás a német órabér töredékéért összeszereli az alkatrészeket, aztán kivisszük vissza Németországba a készterméket. Szóval ennyi a véleményem. Nagyon sokban különbözünk az USA-tól. Inkább Anglia-India viszony felé haladunk a 19. században.

2014. szept. 6. 13:06
 35/35 anonim ***** válasza:

"én benne lennék és szerintem errefelé akar menni az eu is, de a sok hungarista ellenezné és a nagy kultúrakülönbség miatt mindig lenne valami problemo"

"Ezt már megvalósították Európai Unió néven. Nem vált be. A gyűlöletet pedig nem lehet kiirtani, mert az mélyebb mint a szeretet egyes emberekben. Értem ez alatt, hogy egy magyar ember sose fog puszipajtásként tekinteni egy románra."

Mindig megnevettet, amikor a szélsőjobboldalra mutogatnak gyűlölet miatt azok, akiknek a felelőtlen politikája miatt kialakultak a feszültségek. Én mondjuk távol állok a szélsőjobboldaltól, de bizony nyugaton és nálunk is nagyon sok baj van a kisebbségekkel, és pontosan azok miatt a "liberálisok" miatt nem lehet a problémával foglalkozni, akik szerint a többségnek kell alkalmazkodni, félni, vigyázni a saját országában, és akik szerint nincs ilyen jellegű bűnözés, igaz nem jártak ilyen helyeken (pl. francia külvárosok). Tehát akik a szőnyeg alá akarnak söpörni egy problémát, és az előhozását is nácizmusnak bélyegzik, pedig elvileg toleránsak és szólásszabadság-pártiak. Ezek a "liberálisok" mindig, minden körülmények között az egyenlőségre hivatkoznak, pedig biológiai, genetikai, kulturális különbségek léteznek, nem csak népek, de egyének között is. És persze ezek a "liberálisok" még támogatják is a bevándorlást, ami már az eddigi évtizedekben is komoly feszültségeket okozott a nyugati országokban. Szóval ezek a "liberális" emberek tehetnek leginkább arról, hogy a szélsőjobb megerősödik, aztán mégis ők mutogatnak erre a szélsőjobbra. És persze gyakran a simán konzervatív nézőpontot is lenácizzák.

Egyébként meg nem értem azokat az embereket, akiket nem érdekel a saját vagy más népek kultúrája, vallása, művészete, történelme stb. Akik mindent csak a racionalizálás szempontjából képesek nézni. Minek építünk bármit is, ha a kultúránk nem számít? Szakbarbár hordákat akarunk kinevelni, mérnököket, akik hasznos fogaskerekek a gépezetben, és akik nem gondolkodnak? Csak mert akkor ennyi erővel felesleges az iszlám ellen is harcolnunk, hisz a végeredmény ugyanaz a tudatlan embertömeg.

2016. febr. 11. 02:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!