Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Mit gondoltok, ma Magyarország...

Mit gondoltok, ma Magyarországon lenne igény egy szélsőbaloldali pártra?

Figyelt kérdés
Az emberek fele kiábrándult a jelenlegi pártokból, szerintetek egy új szélsőbaloldali párt meg tudná őket nyerni, mint szavazókat és támogatóit?

2014. máj. 24. 11:19
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Kilences vagyok. Őszintén szólva szerintem még legalább 10 évig nem lenne lehetősége egy ilyen pártnak. Túl sokan a '90, de főleg a '70-es évek előtti korszakhoz csatolnák, amelyek bizony nem túl jó emlékek. Szerintem 10-15 év elég lenne, hogy csúnyán fogalmazva "kihaljon" ez a szavazóbázis, így akkor már talán lehet majd róla beszélni.

Valaki egyébként a Jobbikot említette. Annyiban igaza van, hogy az általad megálmodott párt szerintem nagyon nagy részt azt a tömeget fedné le, amelyik a Jobbikot támogatja, nem is véletlenül. Meglepően sok a hasonlóság köztük, persze csak ha az ideológiai síkon kívül nézzük. Ezt nem bántásból írom, csak egy észrevétel.

2014. máj. 24. 12:40
 12/15 anonim ***** válasza:
63%
Inkább egy szélsőjobbra.
2014. máj. 24. 14:04
 13/15 anonim ***** válasza:

"antikapitalista, globalizáció-ellenes pártra gondolok, ami elveti a privatizációt és (lehetőleg) a legteljesebb szociális egyenlőségért küzd, magasabb adót vetne ki az óriás jövedelműekre"

kis módosításokkal ez az LMP-re is igaz, csak antikapitalista helyett ők a kapitalizmus kritikájával/bizonyos területeken korlátozásával élnének (pl víz és termőföld kivétele a tőke szabad áramlása alól), globalizáció-ellenesség helyett pedig globalizáció-kritikusként határozzák meg magukat, lásd pl most az EU-USA szabadkereskedelmi megállapodással szembeni kritikáikat

2014. máj. 24. 15:34
 14/15 anonim ***** válasza:
84%
Ott a Jobbik szélsőbaloldalinak :D
2014. máj. 24. 17:53
 15/15 anonim ***** válasza:
Szélsőbalra nem, de egy valóban baloldali párt már szerveződhetne.
2014. máj. 24. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!