Ha valaha lesz Magyarországon kormányváltás, akkor az új kormány fog csinálni új alkotmányt?
butabbak itt az emberek
nezd meg a magyarok tortenelmet
mindig csak vesztesek voltunk
szerinted most fordul?
20 evre marad ez a fos
eu meg csak tavolodik
demokracianak vege
nem hibaztatom orbant
jo szonok, a net meg vegtelenul buta
Rezsicsokkentes RULZ!
Az Ön kérdése teljesen jogos. Hasonlót én is szándékoztam feltenni, de Ön ezt helyettem is megtette, amit nagyon szépen megköszönök Önnek.
Kérdésére érdemben válaszolva: IGEN, LESZ.
De hogy hogyan, milyen körülmények között, arról pillanatnyilag lövésem sincs.
Ami szerintem a legvalószínűbb, az az, hogy parlamentáris úton kívüli eszközök kerülhetnek bevetésre. Hogy mit értsen Ön ez alatt? Nos, nem feltétlenül kell ennek egy általános népfelkelésnek lenni, tömeges fegyveres harcoktól én sem tartok. Annál inkáb lehetséges egy államcsíny, ha úgy jobban hangzik, puccs.
A jelenleg regnáló hatalom parlamentáris úton való leváltására én sem látok sok esélyt, ha Ön erre gondol.
Kérdése második részére felelve: egy győztes államcsíny bekövetkezése természetszerűen magában hordozza a jelenlegi alaptörvény teljes érvénytelenítését, tehát a válaszom erre egyértelmű és kategorikus IGEN. Ha másfélét nem is, de legalább annyit, hogy ideiglenes jelleggel visszaállítják a 2010-es kormány- és parlamentváltás előtt érvényben volt Alkotmányt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!