Miért maradt ennyire alul a Jobbik?
20/20
Szerintem vannak olyan jó viszonyban, hogy a jobbik honorálta a törekvéseit, még ha nem is lett volna neki muszáj.
Igazából, én beleolvastam a programba. Ami engem érdekelt, a közoktatás, katasztrófa volt (legalábbis számomra).
De hogy őszinte legyek, egész rendesen volt megírva a dolog, volt, ami tetszett is.
Csak aztán ránézek a leghangosabb szavazóira, a kuruc.info-ra, és hogy ezekkel szimpatizál, és máris szavaztam volna inkább a fideszre, csakis azért, hogy a jobbik ne győzzön.
Ezen kívül látom, hogy a fő problémájuk a magyar nyelv eredete, a rovásírás, és a többi, nekem meg az, hogy lesz-e kenyér hónap végén az asztalon.
De ha teljesen őszinte akarok lenni, engem is a nagyszájú szavazók és a kuruc.info tartottak vissza az egésztől.
"Ezen kívül látom, hogy a fő problémájuk a magyar nyelv eredete, a rovásírás, és a többi, nekem meg az, hogy lesz-e kenyér hónap végén az asztalon."
Na igen, ebben főleg igazad van. A Jobbik nem törődik eleget a magyarországi életszínvonallal, pedig éppen ezzel van a legtöbb embernek baja és ezen a téren lehetne begyűjteni a legtöbb szavazót. Helyette van a nagy dilemma, hogy miért nincs árpádsávos zászló mindenhol kipakolva és miért nem repkednek turulmadarak az égen. Ez a téma meg egyszerűen nem nyeri meg a legtöbb embert.
"Kurucinfó miatt buktak legalább egy millió szavazót."
Mégsem fog soha megszűnni, a Novák családnak abból van pénze. Vérivó féreg patkányok.
"HakapesziM nevű felhasználó válasza:
Ti megvesztetek. Mi az hogy alulmaradt? "
Hé, hakrapeszli! Tudtommal nem nyert a jobbik idén, ergo eléggé helytállónak érzem az "alulmaradt" jelzőt. De persze lehet, hogy te más magyar nyelvet beszélsz, mint én, nem tudom.
"Tudtommal nem nyert a jobbik idén, ergo eléggé helytállónak érzem az "alulmaradt" jelzőt."
Attól függ mivel hasonlítod össze. Igen, ha a győzelemhez hasonlítjuk alulmaradt. És minden más párt is. Csak nem mindegy mennyivel, más úgy alulmaradni mint a Jobbik és más úgy, hogy éppen bejutott valaki, mint pl. az LMP.
Azt se felejtsük, hogy a második helyezett egy pártszövetség, nem egy párt. Ennek a választásnak az igazi vesztesei ők. Lesz valami 38 baloldali képviselő..Valaha ('94) kétharmaduk volt.
Nézőpont kérdése tehát a Jobbik alulmaradása. Növelte a választói számát, történetében most voksoltak rá a legtöbben. A számok is makacs dolgok.
Fentebb vázoltam a haza radikális jobboldal történetét - ha valaki nem emlékezne rá, vagy túl fiatal - ez az eddigi legjobb eredmény amit ilyen jellegű párt elért.
Érdekes egyébként, balliberális hazai és külföldi orgánumok meg a szélsőjobb aggasztó megerősödéséről beszélnek.
ma 09:19
Hiába csűröd-csavarod, alulmaradt, mivel nem győzött. Szinonimaként. Mégsem mondhatjuk azt, hogy felülkerekedett a többin. :)
"Hiába csűröd-csavarod, alulmaradt, mivel nem győzött. Szinonimaként. Mégsem mondhatjuk azt, hogy felülkerekedett a többin. :)"
Kettőt leszámítva - amelyből az egyik több párt szövetsége - mindegyiken felülkerekedett. Komolyan vehető politológus nem számolt a győzelmükkel, legfeljebb pár egészen radikális hívük. Ha mindenáron olyan tényt keresel, ami a Jobbik vezetősége számára is negatív fejlemény volt, akkor az az, hogy nem nyert egyéni jelöltje. Ez valóban rossz eredmény. De országos szinten jól szerepelt és növelte a támogatottságát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!