Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » A FIDESZ-nek hogyan lehet még...

A FIDESZ-nek hogyan lehet még most is ekkora tábora?

Figyelt kérdés
Az elmúlt másfél-két évben minden rokonom, ismerősöm csak szidta a FIDESZ-t, sőt, mikor mentem be szavazni, akkor is hallottam, ahogy sok öreg cseverészett egymással, hogy nekik mennyire elegük van ebből, és az ellenzékre szavaznak. Interneten is rengetegen mondanak rájuk minden szépet. Meg amik mostanában történtek, mint ez a trafik meg Paks-ügy, sokakat átvitt a másik oldalra. Ennek ellenére most mégis 2,2 millió szavazójuk volt. Ha ennyien ellenük vannak, akkor mégis honnan ez a sok támogató? Hogyan nyertek 106 választókörzetből 96-ban? Még elhinném, hogy ez a nagy rezsicsökkentés hozta, de eddig két-három személytől hallottam azt, hogy nekik csökkent, másoknak már többet kellett fizetniük. Szóval nem értem. A FIDESZ famílián és rokonságon kívül kinek hozott valami jót ez a négy év? Aki rájuk szavazott, az mi alapján döntött emellett? Vagy csalás volt az egész választás? Számomra hihetetlen, hogy még mindig kétharmados többségük van.
2014. ápr. 7. 03:07
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy mit tartasz csalásnak. Már Kleiszthenész is effajta módszerrel (választókerületek saját akarat szerinti átrajzolása, néhol felhígítása, néhol megerősítése) szerezte meg az ő akarata szerinti többséget, holott őt nevezik a demokrácia atyjának. Ha így nézzük, Orbán csak folytatta az ő útját :)

Más kérdés, hogy emiatt pl. a Jobbikra hiába szavazott 10%-kal több ember mint 4 éve, (ráadásul kisebb országos választási arány mellett,) nemhogy nőtt volna, csökkent a parlamenti arányuk.

Meg kell mondani, okosan csinálták. Azért más európai országokban nem igen tudják megoldani, hogy 45%-os támogatottság mellett egy párt kétharmadot szerezzen a parlamentben.

Habár én a Jobbikra szavaztam, örülök, hogy a Fidesz nyert, méghozzá ennyivel. Más pártok még abszolút többség esetén sem tudták volna véghezvinni akaratukat, ugyanis pl az adótörvényeket a Fidesz belefoglalta az Alaptörvénybe, így csak kétharmados többséggel lehet megváltoztatni. Szerintem jobb még 4 év Fidesz kormány korlátlan hatalommal, mint 4 év bármely másikkal, akiknek mindenben meg van kötve a keze.

2014. ápr. 7. 03:38
 2/19 anonim ***** válasza:
85%
Nem ertem mi ez a csodalkozas. Egesz evben voltak kozvelemeny kutatoi adatok minden fele es meg a bal oldaliak is hasonlo eredmenyt josoltak. Amugy meg en rengeteg Fideszest is ismerek, meg olyat is aki nem jart se jobban, de rosszabbul sem es mar ezt is fel sikernek tartja.
2014. ápr. 7. 03:54
 3/19 A kérdező kommentje:

Én speciel a közvélemény kutatásoknak nem hiszek. Véletlen kiválasztanak 1000 embert, felhívják, és amit mond, amit veszik alapnak. Mi a bizonyít arra, hogy igazat mondtak? És mi van, ha pont 1000 olyat fognak ki, aki mind Jobbik párti?

Számomra ez a négy év borzalom volt, és most kiderült, még újabb négy évet kapnak. Nekem az a bizonyos "elmúltnyolcév" alatt nem voltak gondjaim, szép nyugodtan éltem, nem úgy, mint most, hogy reggel még ez, este már az a törvény, stb.

2014. ápr. 7. 04:44
 4/19 anonim ***** válasza:

Nagyjából így:

[link]

2014. ápr. 7. 06:11
 5/19 anonim ***** válasza:

Erre egy nagyon egyszerű választ tudok adni:

Két okból támogatják még mindig ennyien.

Az elsó elég egyszerű, akartak adni még négy évet, hogy mwgmutassák mit tudnak, az MSZP is megakpta nekik is magadják. Anyukám is így szavazott.

A második, hogy egyéni szinten elegendő pozitív dolgot tettek a fidesz egyén számára. Most vonatkoztassunk el a trafiktól a bérföldektől meg pakstól, az átlag ember számára ezek meta fogalmak, kevéssé érinti őket, egy bruttó átlagfizetésnél picivel többet kereső ember az nagy lélegzetvételnyi könnyítést kapott, mert ezeket terhelték az adók a legjobban. Korábban ezeket 30+ százalék adó terhelte, meg nekik volt a legnagyobb pl a rezsi is, de a mostani rendszer teret adott nekik. Nem párezres rétegről van szó hanem (több)százezres nagyságúról. Ezek közül megy el a legtöbb szavazni mindig.

Kb ennyi az ok.

2014. ápr. 7. 06:15
 6/19 anonim ***** válasza:

Csalások, megfélelmítések, agymosás a narancsos médián keresztül, külföldi szavazatok megvásárlása + sok a hülye, csak körül kell nézni.

Nem számít nekem, hogy kik szavaztak rájuk. Akkor is meg van róluk a véleményem, ha a saját rokonságomba, baráti körömbe tartoznak/tartoztak.

2014. ápr. 7. 06:18
 7/19 Salx Narval ***** válasza:
Én sem számítottam ekkora különbségre, bár látva a baloldal széthúzását, erőtlen és tanácstalan döntéseit, egyre nyilvánvalóbb lett, hogy ez a FIDESZ-nek fog szavazatokat hozni főként és nem a Jobbiknak. Tény, hogy ügyes húzásokat csináltak Viktorék, de azt be kell látni, e nélkül is nyertek volna. A baloldal viszont teljesen szétmorzsolódik, ha még ez a pofon sem téríti észhez őket, úgy viselkedtek mint a riadt amatőrök, akik kiabálással, mocskolódással, leplezik az alkalmatlanságukat. Ettől azért több profizmus van az MSZP-ben, csak valahogy eltűntek a frontembereik a színről. Mondjuk én nem bánom.:D
2014. ápr. 7. 06:21
 8/19 anonim ***** válasza:

"A FIDESZ-nek hogyan lehet még most is ekkora tábora?"

Hmmm... talán NEM A GYAKORI alapján kellett volna megítélni a szavazótábort. Fogjátok már fel, hogy ez az oldal NEM reprezentatív, itt 10 emberből 9 jobbikos, a való életben 10-ből egy-kettő.

2014. ápr. 7. 06:24
 9/19 anonim ***** válasza:

"Más kérdés, hogy emiatt pl. a Jobbikra hiába szavazott 10%-kal több ember mint 4 éve, (ráadásul kisebb országos választási arány mellett,) nemhogy nőtt volna, csökkent a parlamenti arányuk. "

Nem, ha tudsz számolni, rájössz, hogy csak ~7%-kal többen szavaztak rájuk. A kevesebb képviselő meg a 386-ból lett 199-es képviselői mandátumnak köszönhető. A fidesznek is lényegesen kevesebb lesz, mint 4 éve. Jó lenne, ha nem csúsztatnál!

2014. ápr. 7. 06:32
 10/19 anonim ***** válasza:
Úgy lehet hogy nincs potenciális ellenzék a jobbikon kívül. Az MSZP annyira leírta magát az elmúlt évek során hogy azt a magyar állampolgárt kéne orvosi vizsgálatra küldeni aki még tegnap is rájuk szavazott.
2014. ápr. 7. 07:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!