Miért hivatkozik az Összefogás a sikertelenség egyik okaként a választási rendszer átalakítására?
"Mert a körzetek felszabdalásával és átalakításával meg tudták csinálni, hogy egy olyan körzethez, ahol gyenge volt a támogatottságuk hozzácsaptak egy olyat, ahol erős volt, és így már sokkal kisebb lett az esély rá, hogy az adott körzetben más nyerjen."
Én értem, de megnéztem részletesen a választókerületeken belüli eloszlást. A sajátomban azt látom, hogy a 16- kerülethez hozzácsapott 14. kerületi részek szinte mind full MSZP többséget produkáltak, a rendes 16. rész meg full Fidesz előnyt. Kvázi a Fideszes előnyt apasztotta az a 1/4-nyi hozzácsatolt rész, de megverni nem tudta. Ellenben a 14. kerben ha jól sejtem végül MSZP diadal lett így is. Vagyis értelme akkor lenne az átszabásnak, ha a necces helyekre csatoltak volna Fideszesebb területeket picit átbillenteni a bilit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!