Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Miért hivatkozik az Összefogás...

Miért hivatkozik az Összefogás a sikertelenség egyik okaként a választási rendszer átalakítására?

Figyelt kérdés
És a választókerületek átszabására? Ha más lett volna a kerülethatár akkor listán és egyéniben is behozták volna a 20% hátrányukat? Nem egyének szavaznak, hanem háztömbök és utcák?

2014. ápr. 7. 00:21
1 2
 11/14 Főzős Laci ***** válasza:
Látszik,hogy valójában kik is ők!Nem magukban keresik a hibákat,hanem mindenről Orbán Viktor rendszere tehet.Nevetséges szöveg!Ezek az emberek "mehetnek a levesbe";Magyrország nem kér libatolvajokból,és Timföld gyárat aprópénzért megvevőkből!Mi kell még nekik,hogy észhez kapjanak?A Fidesz-KDNP jelöltjei elsöprő győzelmet aratták;mert hiteles,egyenes,tisztességes emberek!Ezek tények,s a lepontozók(Mszp-fanok) nyomják a gombot!
2014. ápr. 7. 12:52
 12/14 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó! Mi a véleményed arról, hogy a szavazatok 44%-a 134 széket jelent a parlamentben, míg az 56% csak 65 széket... tudtad, hogy utoljára 1998-ban szavaztak a tegnapinál KEVESEBBEN a fideszre? még 2002-ben és 2006-ban is többet kaptak. Olvass utána, nézd a számokat. Akkor hol itt az elsöprő tömeg? Csak jó a rendszer... ha ezt nem látod át, akkor kár volt szavaznod. Az a gond ezzel az országgal, hogy minden idióta vezérfant (legyen az jobb v bal) az urnához engednek. Ahoz h autót vezess kell jogosítvány, de ahoz, hogy az életem felett dönts, nem!
2014. ápr. 7. 13:31
 13/14 A kérdező kommentje:

"Mert a körzetek felszabdalásával és átalakításával meg tudták csinálni, hogy egy olyan körzethez, ahol gyenge volt a támogatottságuk hozzácsaptak egy olyat, ahol erős volt, és így már sokkal kisebb lett az esély rá, hogy az adott körzetben más nyerjen."

Én értem, de megnéztem részletesen a választókerületeken belüli eloszlást. A sajátomban azt látom, hogy a 16- kerülethez hozzácsapott 14. kerületi részek szinte mind full MSZP többséget produkáltak, a rendes 16. rész meg full Fidesz előnyt. Kvázi a Fideszes előnyt apasztotta az a 1/4-nyi hozzácsatolt rész, de megverni nem tudta. Ellenben a 14. kerben ha jól sejtem végül MSZP diadal lett így is. Vagyis értelme akkor lenne az átszabásnak, ha a necces helyekre csatoltak volna Fideszesebb területeket picit átbillenteni a bilit.

2014. ápr. 7. 17:08
 14/14 A kérdező kommentje:
Ennyi erővel persze átköltöztethetnénk 5 millió magyart Erdélybe és egyszeri többségű népszavazással visszacsatoljuk Magyarországhoz a 7 millió románt is. De ez más tészta.
2014. ápr. 7. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!