Miért nem szeretik egyesek a rezsicsökkentő intézkedéseket?
""Nekem mondjuk 10 percig tartott, míg előszedtem az utóbbi négy év számláit. És ennek alapján az eredmény: az egyes tételek eltérő mértékben változtak ugyan, de zömében 2010 után jelentős emelések voltak.""
Nekem is megvannak az elmúlt évek számlái (még 2003-as is van) 2002 és 2008 között főleg a gáz és a távhő ára emelkedett drasztikusan háromszorosára. A villany kevésbé majdnem kétszeresére. A 2010 utáni rezsiár befagyasztásnak köszönhetően a szolgáltatók csak az infláció mértékével emelhettek.
""Miért nem szeretik egyesek a rezsicsökkentő intézkedéseket?""
Aki a baloldal "híve" annak teljesen mindegy mennyivel csökkenek az árak úgyis azt fúja hogy az milyen "rossz"
Minden ép ésszel és számolni tudó ember el tudja dönteni, hogy a számlái milyen mértékben változtak.
Sokan csak a számlák végeredményét nézik a fogyasztást nem. A szomszédban lakó néni aki magához vette a testvérét tavaly decemberben ő sem érti meg, nem mindegy
, hogy eddig csak egy szobában fűtött gázzal de mostmár a testvére szobáját is kell így a gáz számla emelkedett.
Annyit azért nem árt tisztázni, hogy a csökkentés 2010-hrez mérendő, ez a jelentése. Ebből nem következik se az, hogy előtte hatalmas árzuhanás lett volna, se az, hogy hatalmas áremelkedés. Ha ezt akarjuk vizsgálni, akkor mondjuk 2006 és 2010 különbségét kell összehasonlítani a 2014 és 2010 különbségével. Lehet erről is beszélni, csak a Fidesz nem erről beszél, hanem a saját csökkentéséről. Az a cáfolat pedig nem az, hogy a korábbiakban nem lettek volna emelések. A cáfolat az, hogy 2010-hez viszonyítva nincs rezsicsökkentés. Csak az van visszaigazítva, amit a Fidesz emelt fel előtte.
De tisztában vagyok azzal, hogy itt nem a tények, hanem az ige számít. Akkor pedig ne tegyünk úgy mintha vitatkoznánk, hanem mondjuk azt, erős a mi hitünk. És ennyi elég is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!