Lenne esélye idehaza egy konzervatív liberális ideológiát valló pártnak?
Ahol fontos a haza, de pl.: nincs "melegüldözés".
Lenne egy erős rendőrség, akár halálbüntetés is, de mégsem lennének eszetlen baromságok, mint amiket a magyar jobboldal hirdet.
(Most nincs sok időm, azért fogalmaztam ennyire tömören, sztem a lényeg leszűrhető :) )
tegnap 22:59
Én elviselem a másként gondolkodást. Sőt, remekül szórakozom az affektáló sznobokon, akik idén "Bokros Lajos programjára" szavaztak, 4 éve még "Dávid Ibolya nemzeti közepére", '98-ban nyilván Szabó Iván töredékpártjára stb.
"amúgy pedig ha a plüss pandamackó gyűjtők pártjára szavaznánk, akkor is bajod lenne vele?"
Abszolúte nem zavarna. A plüss pandamackók pártja egy fontos rétegigényt jelenít meg, jogosan származhatna néhány száz szavazatra, természetesen kormányra nem kerülne, és ez nem is baj.
"nem azért vannak a pártok, ideológiák, hogy támogatni lehessen őket, szavazni lehessen rájuk?"
De, azért vannak. Az affektáló sznoboknak például mindig van egy aktuális "énrájukszavazokmerettőlvagyokigényes" pártjuk, így 2010-ben az emdéef, 2006-ban még 2 ilyen is volt, az MDF és az SZDSZ.
"Szerinted nem férnek meg egymás mellett a különféle eszmék?"
Tökéletesen megférnek, a vicces liberáliskonzervatívokra is szükség van, lehet rajtuk nevetni.
Nem tudom, te kire szavazol/szavaztál, de akárkire, biztosíthatlak, hogy soha nem mondanék neked olyat, hogy "
Tökéletesen megférnek, ... lehet rajtuk nevetni." - és ez a különbség. Akármilyen ideológiát is vallasz magadának, nem néznélek le miatta, nem háborodnék fel, vagy nem röhögnélek ki. Bár ez nem biztos, hogy politikafüggő, lehet, hogy csak személyiség kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!