A baloldal miért büszkélkedik azzal, hogy a kormányzásuk végén kezelték a válságot, amit ők maguk okoztak?
Bokros Lajos csomagját is elkönyvelték nagy sikernek és hogy ennek köszönhető az első Orbán-kormány sikeres gazdaságpolitikája.
Gyurcsány Ferenc is büszke az öszödi beszédre, mivel ő felvállalta, hogy szakítani kell az addigi politikával, ami válságba sodorta az országot.
Bajnai Gordon is a válságkezelésre büszke és hogy milyen gyorsan megegyezett az IMF-fel, amikor már hatalmas volt a baj.
Egyrészt talán lehet pozitívan értékelni, hogy az elmenekülés helyett kitöltötték a ciklusokat és még Magyarországon egyszer sem volt előrehozott választás a rendszerváltás óta, de ettől még nem válik utólag sikeressé a kormányzásuk. Ezt a választók is így látták 98-ban és 2010-ben.
Magyarország már 2007-ben válságban volt, a devizahitelek is nagyon elterjedtek, a költségvetésben is nagy deficit volt nagy államadóssággal, így sokkal súlyosabban érintette az országot a világválság, mint például Szlovákiát, Csehországot, Lengyelországot.
Magyarország versenyképessége már 2005-2006-ra elmaradt a régiós versenytársaktól.
19.33
ez mondjuk vitatható lenne amit mondasz, de semmilyen mértékben sem igazolja az állításod, hogy a válságot, ami az egész világra kiterjedt, a magyar baloldal okozta volna. légyszi bizonyítsd ezt, különben muszáj lesz tovább röhögnünk :D
Hozzászólók, nem értem, miért kell a szavakon lovagolni. Azt nyilván senki nem gondolhatja, hogy Magyarország bármely pártja beleszólhat egy ilyen mérvű válságba. Vagy én értem félre, és nem az MSZP saját válságáról beszélsz?
Mindenesetre a büszkélkedés (ugye a médiából értesültél róla) csupán politikai húzás, "marketing" ha úgy tetszik. Nyilván senki nem szeret az elcseszett dolgaira elcseszettként visszagondolni. Igyekeznek "kiköszörülni a csorbát", gondolom. Egyébként sem érdemes a napi (főleg a magyar) politikával foglalkozni. Ha tisztábban akarsz látni, próbálj nemzetközi hírek alapján (több országból) tájékozódni. A GYK-n nem hiszem, hogy túl sok hozzáértő lappang. :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!