Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Demokrácia van?

Demokrácia van?

Figyelt kérdés
2013. szept. 30. 13:02
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
A 2/3 2/3-a! Kb 42%.
2013. szept. 30. 16:15
 12/20 anonim ***** válasza:

"A 2/3 2/3-a! Kb 42%."

Lehet hogy csak 42%, de csak az számít, aki elmegy szavazni! Aki nem megy el, az ne sírjon itt!

2013. szept. 30. 16:45
 13/20 anonim ***** válasza:
Aki elment az sírhat.
2013. szept. 30. 17:43
 14/20 anonim ***** válasza:

Mindenki szavazhatott, aki akart, ez legközelebb is így lesz.

Mindenki szavazata egyenlő súllyal esik latba, ez is így marad.

Én speciel nem szavaztam a Fideszre, és nem is fogok, de aki szerint nincs demokrácia, az még olvasgasson arról, mit jelent ez...

2013. szept. 30. 23:13
 15/20 anonim ***** válasza:
Igen, inkább azt szokták mondani, amire érdemes odafigyelni, hogy jogbiztonság ellenben nincs.
2013. okt. 1. 11:17
 16/20 anonim ***** válasza:
Miért ne lenne?
2013. okt. 3. 18:56
 17/20 Attafej válasza:

Mindenhol az van.

Csak valahol népi demokrácia, mint pl. É. Korea,

valahol meg csak sima mezei demokrácia, pl. nálunk.

2013. okt. 5. 20:43
 18/20 anonim ***** válasza:

Demokráciában szólásszabadság is van .de ott tartunk:

-Mindenki azt mind amit szabad!

A tolvajra nem mondhatod ,hogy tolvaj mert csak a bíróság hozhat ez ügyben ítéletet .Ha kimondod az RÁGALMAZÁS!

-A holokauszt tagadást is büntetni akarják.

-A nagy testvér mindent lát! Ha csinálsz egy okostelefonnal egy képet és megosztod ,a kép tartalmazza a kép keletkezésének a helyét amit mindenki a google mapon meg is nézhet. Ez az egyéni szabadság!

-Szavazhatsz olyan pártra kit olyanok pénzelnek akik érdekeit védeni kell.

"A politikus érdekeket szolgál nem az erkölcsöt!"

Ha építesz EGY darab házat felelős építési vezető kell hozzá. Ha egy országot építesz demokráciával ahhoz nem kell.Nem kell hozzá felelős kormány!!! Ezért van a MENTELMI JOG.

Szóval nem demokrácia van hanem maffia kormány.

Hogy is kezdődött ?Magyar királyság-...Magyar népköztársaság-Magyar köztársaság-Magyarország

Mi lesz? Magyar állam(tartomány) az európai egyesült államokban.

Remélem ez csak európai egyesült álmok néhány idióta számára

2013. okt. 6. 19:05
 19/20 anonim ***** válasza:
37%

#18, akkor sorra veszem a szempontjaidat. (És igen, szerintem demokrácia van.)

- Mindenki azt mond, amit akar: ha a tolvajra tolvajt mondani rágalmazás, akkor hogyhogy nem rágalmazás becsületes tanár/könyvelő/orvos/akármi édesanyára (nem akarok trágárságszűrőn fennakadni) prostituált anyádat mondani, vagy az Orbán-kormányra maffiát? Büntettek meg bárkit ezért? Ha azt mondod az utcán, hogy hülye Orbán, meg fognak büntetni? Ha a blogodon gyalázod a kormányt, megbüntetnek? Dehogy!

- Miért baj, ha büntetik a holokauszttagadást? Normál ember tisztában van vele tények alapján, hogy Auschwitz, Buchenwald és társai. Aki ezt nem ismeri el, és a véleményét hangoztatja is, azt jogosan büntethetik.

- A nagy testvér. Felelős azért a kormány, hogy milliók okostelefont vesznek, a Google és társai meg a neki tálcán felkínált adatokat össze is gyűjtik? Tehetne bármit is ez ellen? Ne keverjük a szezont a fazonnal!

- A pártokra TE szavazol, jogod van nem szavazni, vagy másra szavazni. Ha egy pártra nem szavaznak, akkor nem éri majd meg az érdeküket védőknek pénzelni azt, és szépen kihátrálnak mögüle.

- Ház-ország példa. 2002-2010-ben bárki számon kérte a felelős kormányzást a szocikon, miközben azok szétlopkodták/eladták/hitelből finanszírozták az országot? És honnan gondolod, hogy most nem kormányoz felelősen a Fidesz? Neked, személyesen miben lett rosszabb?

- Igen, a politikus érdekeket szolgál. A nép érdekeit, jó esetben. Rossz dolog a rezsicsökkentés? A te érdeked, nem? Családi adókedvezmény? Te érdeked, nem? Hasonlítsd össze az állítólagos fideszes mutyikat a nyolc év alatt dokumentált, gyakorlatilag bizonyított Magyarországot Szétromboló Párthoz kötődő példányokkal? Hol van több, nagyobb jelentőségű?

Maffia kormány? Nem vagy biztonságban otthon, állandóan kirabolnak, a lakóhelyedet napszemüveges nagyurak uralják el? Szerintem keress rá a Google-ban a "maffia" kifejezésre, aztán hasonlítsd össze a kormánnyal. Meg fogsz döbbenni.

Mellesleg az Európai Egyesült Államokkal kapcsolatban egyetértünk.

Üdvözlettel, egy (sic!) Fidesz-KDNP szavazó.

(Tudom, hogy jönnek a diszlájkok. Nem érdekel.)

2013. okt. 8. 17:59
 20/20 saveme ***** válasza:

Én is diszlájkoltam buzgóan a jajveszékelő Fidesz védőket, pedig rájuk szavaztam, és most is jobbnak tartom őket, mint a szocikat. De ez édes kevés, mert a mutyizás, a dilettantizmus és a nemzeti szósz mindent megszentelőségében való hit butasága elszomorít. Inkább már a Jobbik, mert ők valóban számon kérnék a 23 év nyakkendős bűnözőit és sok kérdéshez jól állnak hozzá (kivéve a gyűlöletkeltést…).

Na, de vissza a témához. Az a baj itt is, hogy a „demokráciánk”fikázása nem jelenti alapból azt, hogy azt gondolom, hogy Orbán diktatúrát épít. Attól valóban messze vagyunk, ezért az csak sunyi riogatás a bal szélről.

Ennek ellenére szerintem sem vagyunk demokráciában. De 4 éve se voltunk! :P És nem is baj. Mert az egy hülyeség, pontosabban átverés. Azért, mert ebben a berendezkedésben a legegyszerűbb az elit számára, hogy fenntartsa az uralmát, a diktatúráját a többiek felett. Ki az a naiv, aki elhiszi pl., hogy a rabszolgatartás humánus okból alakult át kapitalizmusba? Amiben több a profit, arra megy a világ. A Van egy titkos hatalmi ág, ez pedig a média. A fizetett újságírók, , Hollywood, a reklámok, mind céllal szólnak, ha figyelsz. Amit hallasz, amit olvasol, azt fogod gondolni (hacsak nem vagy egy picit bölcsebb és kételkedésre is képes, és hajlandó vagy kutakodni, ellenvéleményeket is keresni) És ezt a demokrácia mantrát cumiztatják már nekünk vagy 150 éve… A jogállam a másik vicces fogalom, de ezt már ismeritek. Régen ugye azért folyt a politikai küzdelem évtizedekig, hogy szélesedjen a választójog. Először a nemeseken túl a polgárok, majd a parasztok, munkások is, és közben a nők is kaptak ilyen jogot. De kérdem én, hogy Isten kire bízza egy ország vezetését? A 8 osztályos butákra? Vagy azokra, akiket kisemberként is csak az érdekli, hogy csökkenjen a rezsije, és legyen meg a 13. havi nyugdíja? Vagy azokra, akiket egyáltalán nem érdekel az ország sorsa, és arra szavaz, akinek jobban mutat a képe a plakáton, vagy aki jobb színészi képességeket mutat be a kampányban? Vagy arra, aki zsigerből, gondolkodás nélkül arra a pártra szavaz, amelyikre a szülei/neveltetése szocializálta? Vagy a tájékozatlan okoskodókra, akik azt hiszik tudják a frankót? (mint én pl. mert egy ország szintjén döntéseket hozáshoz olyan infó hozzáférés és képességek kellenek, amit nem kapunk meg még a médiát teljesen követve se)

Na, látjátok az bízza a döntést erre a csapatra, aki vagy rosszat akar az országnak, vagy eleve tudja, hogy működnek a tömegek, a píár, a marketing, és persze vannak hozzá milliárdjai…A szocik és a fidesz is a háttérben kéz a kézben járnak (együtt is mennek néha a 10%-okat beszedni a közbeszerzések után), nem engedik, hogy nagyot bukjon a másik, mert amíg azt hiszi a kisember, hogy a *** bal meg a xxx jobb küzd, (amiből csak választ az ember egyet, mert az olyan) addig el lehet vele hitetni, hogy ezek a fontos ügyek, ezen múlik minden.

Kis közösségeknél, pl. a görög városállamoknál talán még működött valamilyen szinten a demokrácia, mert ott még szembe jöhetett az utcán a helyi vezető, és láthattad, hogy éli az életét a sajtótájékoztatón kívül is. De ma már nem. Annak kéne vezetni az országot, aki a teljes közösség érdekeit képviseli igazságosan, felelősséggel, szeretettel és hatalommal. Ilyennek járna akár az abszolút hatalom is szerintem. Ezt mondjuk ember nem nagyon tudja megtenni, mert isteni szint, viszont Istennel járva, közelíthető.

2013. okt. 30. 02:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!