Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Szerintetek Orbán boldog...

Szerintetek Orbán boldog lenne, ha annyi ideig lehetne hatalmon mint Kádár volt?

Figyelt kérdés
Egyáltalán lehetséges ez az Unióban?
2013. aug. 24. 14:23
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Hát miért ne lenne boldog? Miért te nem lennél az?

Egyébként szerintem lehetséges az Unióban.

2013. aug. 24. 14:27
 2/15 anonim ***** válasza:

1. Szerintem mindeki, ő meg pláne

2. Igen lehetséges.

2013. aug. 24. 14:29
 3/15 A kérdező kommentje:

Én nem,de nem ez a kérdés.Nincsenek ilyen allürjeim.

Ő tehát egy tehetséges,és hataloméhes ember,akit nem lehet pótolni.Ő a Pótolhatatlan.

2013. aug. 24. 14:32
 4/15 anonim ***** válasza:

1. Nem. Ha hatalmon akarna maradni, nem csinálna ennyi hülyeséget. (Most már nincsenek megszálló ruszki csapatok, mint Kádár idejében, hogy fenntartsák a status quo-t.)

2. Tudtommal elvileg lehetséges.

2013. aug. 24. 14:43
 5/15 anonim ***** válasza:

SzVSz:

1. igen, talan (majdnem) erre hajt...

2. Diktatura sztem nem lehet, putyini ertelemben sem, de...

a jovobe senki se lat- az Unio ugyebar MI is vagyunk, ha kis resze is.

Pl. HA a magyarok lathatoan belenyugodnak, hogy egy part legyen hatalmon mindorokke , amen, es nehany egyeb korulmenynek is eleget tesz a rendszer, pl. nem megy latvanyosan(!) szembe az EU ertekrendjevel es erdekeivel - ami elmeletileg lehetseges... akkor talan. Nyilvan, ha az adott orszag valamivel fuggesben tart masokat, az erositi a kormany poziciojat (pl. Rengeteg foldgazt ad par orszagnak, persze teljesen random example, any resemblance of

Putyinistan is a figment of your imagination!)

Azert azt latni kell, hogy az EU alapgondolatai kozott nenm volt ott hogy kivulrol kellene megmondani, hogyan mukodik egy demokratikus orszag politikaja, pontosabban "senki' nem gondolt bele, hogy a keleteuropaiak esetleg kepesek megszavazni maguknak egy diktaturat... (azonban az osztrak FPO kormany is folvetett hasonlo kerdeseket, szankciok, stb., szvsz az EU el is csuszott a feladaton... sztem ezert sincs mar kedvuk beleszolni ha nem muszaj)

De ehhez hozzatennem, hogy a Former Republic of H. Kormanyzata immaron LATVANYOSAN szembe megy a nyugateuropaban elfogadott tarsadalmi konszenzussal. (20 ev nemet nyelvteruleten valo elet utan merem ezt kijelenteni).

Hajra magyarorszag, hajra Magyarok.

2013. aug. 24. 14:53
 6/15 anonim ***** válasza:
Elvileg nem lenne lehetséges, mert Orbán annyi baromságot csinál szinte minden nap hogy nem kéne hogy legyen olyan ember aki rá szavazna. És mégis...
2013. aug. 24. 15:04
 7/15 A kérdező kommentje:

Az utóbbihoz köszönettel a válaszért.Kiemelném:

ha a demokratikus kontroll intézményeit leépíti egy kormányzat,és mindent csak a saját embereivel tölt fel/

Alkotmánybíróság,Ügyészség,Rendőrség,Haderő,Bankok,PSZAF,é Különféle Felügyeleti szervek..stb/akkor talán az Eu-n belül is kialakulhat egy Putyini-rend szerint működőgazdasági alakzat.Ez több cikluson át szépen lassan teljesen diktatórikus kormányzássá alakulhat.

Hansúlyozottan,az Eu-n belül-minthogy Ön is említette-az úgysem szól majd bele.Ez a veszély elméletileg fennáll,ha a megfelelő alany megvan hozzá.

A társadalomnak ezt fel kell ismerni,ez is a politikai kultúra része.

2013. aug. 24. 15:16
 8/15 anonim ***** válasza:

Még annyival kiegészíteném, amit írsz: Orbánt eddig sem érdekelte és ezután sem fogja, hogy az EU kifogásol-e valamit!

Nem csodálkoznék, ha átalakítaná a társadalmi rendet és kormányzóvá nevezné ki magát.

2013. aug. 24. 16:03
 9/15 anonim ***** válasza:

Nem lenne boldog, mert természetesnek tartja, hogy ő van hatalmon. De jó úton halad afelé, ahová Kádár jutott. Aki ismeri az utolsó beszédét, tudja, mire gondolok.

Elvileg az Unió közvetett úton megakadályozhat diktatórikus lépéseket, de a belső ellentmondásai és ellentétei akkorák, hogy ez gyakorlatilag lehetetlen, másrészt, ha mégis indul valami, komolyabb hatása csak annyi idő múltán lenne, amennyi Orbánnak természetes okokból már nem kell.

2013. aug. 24. 17:52
 10/15 anonim ***** válasza:

# 5 vagyok

@Kerdezo

"Hansúlyozottan,az Eu-n belül-minthogy Ön is említette-az úgysem szól majd bele.Ez a veszély elméletileg fennáll,ha a megfelelő alany megvan hozzá. "

Azért... ez nagyon nem tetszik a nyugateurópaiaknak. Ne felejtsük el, hogy jelenleg a német, holland, skandináv adófizetök pénzelik az országot (valami 3% GDP van a fejemben mint EU támogatás, de nemtudom, ez helyes-e). Amit elég konkrétan sok beszélgetésböl tudok, h az átlag német Választópolgárnak NEM tetszik egy Orbanisztán, már ha ismeri, és egyre inkább ismeri. És közben elegük van abból h "mi finanszirozzak az egész bulit" (de, hogy ez mennyire igaz közgazdasági értelemben, nem tudom)

Közben MO nem Oroszország, remekül lehet rajtunk példát statuálni. Szóval ha Orbánnak nincs receptje, hogy elkerülje a gyors és jelentös gazdasági leépülést, elvben valamennyire pórázon tudjak tartani.

"A társadalomnak ezt fel kell ismerni,ez is a politikai kultúra része."

Ja, ezt lefelejtettem a sajátom végéröl. NEKÜNK kell magyarországot felépíteni, nem Brüsszelnek és Berlinnek, ök - nyilván saját érdekeikkel összhangban - sokat segíthetnek!

# 9:

"Elvileg az Unió közvetett úton megakadályozhat diktatórikus lépéseket, de ... komolyabb hatása csak annyi idő múltán lenne, amennyi Orbánnak természetes okokból már nem kell"

NOOO! Azt akarod mondani, a Mínimo Líder (Allah nyútjsa hosszúra az életét valami ujzélandi szigeten) nem teljes mértékben van birtokában a testi-szellemi egészségnek...?

2013. aug. 24. 20:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!