Most őszintén, MSZP még miben reménykedik?
Gondolom nem mondok újat azzal, hogy eddig a legnagyobb káoszt okozták.
Röviden felsorolom miket hibázott:
- eladósította az országot és így sem volt képes hitelből normális kormányzást, költségvetést hozni.
- 2006-os rendőrterror.
- Magyarország legnagyobb korrupciós szervezete. Már nem győztek nyíltan is lopni - többek között Gyurcsány kilépésének ez is egyik oka volt. (öszödi beszéd mellett).
- Gyurcsány lemond, és a legviccesebb, hogy senki nem volt hajlandó belépni a helyére. Egy külsőst kellett odarakni.
Mégis így az utolsó szempont szerint, de ha úgy nézzük összességében, hogy a fenébe lehetne őket komolyan venni?
Nem tudják felvállalni, amit csináltak? Mit keresnek még a parlamentben? kik azok a megszállott fanatikusok (bárányok) akik még bíznak bennük?
Hogy mire számít? Ugyanarra, mint a Fidesz 2010-ben. Nézd meg: a Fidesznek volt egy vezéralakja, Orbán Viktor személyében, de se szakemberei, se programja nem volt. Csak hőbörögtek bele a világba, hogy "mer' ha mink kormányra kerülünk, lesz elszámoltatás!".
A választók meg megszavazták őket. Nem azért, mert szimpatikus volt a programjuk, nem azért, mert úgy tűnt, kihúzzák az országot a gödörből, hanem azért, mert nem MSZP-nek hívták a pártot. Addigra ugyanis besokalltak az MSZP-től és bátran szavaztak mindenre, ami ellenzéki volt. Bejött a taktika, nagyot nyert a Fidesz úgy, hogy azóta sincsenek elképzelései az ország irányításáról, találomra hoznak törvényeket, kapkodnak, hülyét csinálnak magukból.
Ilyen helyzetben bízik az MSZP is: az embereknek most a Fideszből van elegük, szavaznának bármire, ami nem köthető a jelenlegi kormánypárthoz. Mesterházy és derék csapata pedig abban bízik, hogy a kormányból kiábrándultakat és a "Kádár idejébe' de jó vót" mottóval éldegélő nyugdíjasokat maga mellé tudja állítani. Csak az a baj, hogy az utóbbi csoportot még csak-csak meg tudja venni (ígér egy kis nyugdíjemelést meg még ingyenesebb tömegközlekedést), az előbbiben viszont elvétve akadnak olyanok, akik az elmúlt 4 évben nem csak a közszolgálati TV diadalmas győzelmi jelentéseit bámulták és még emlékeznek rá, hogy az MSZP nevével fémjelzett korszak sem volt jobb. Bár ezekből nagyon kevés van, elvesznek a tudatlan prolik között.
Tudom, hihetetlen, hogy az MSZP-nek lennének szimpatizánsai az "emútnyócév" után. De gondolj csak bele: 2009-2010-ban Bajnai Gordon volt a főellenség, ment a libajnaizás, zsebgyurcsányozás, a mélyen tisztelt választók követelték, hogy mondjon le, erre mióta visszatért a politikába tavaly ősszel, egyre többen istenítik, mer' ő igazi gazdasági szakember, érti a dolgát, majd ő kivezeti az országot a válságból, mikor miniszterelnök volt, egyenesen szárnyaltunk. És ezt ugyanazok mondják, akik annak idején ordítva követelték, hogy mondjon le, mert majd jön Viktor és olyan rendet tesz, hogy a fal adja a másikat.
Az ilyen buta, tanulatlan, sörért-virsliért a maradék becsületét is eladó prolik mérhetetlen tömege az MSZP nagy reménye, őket tudják hülyíteni. De nagyon nehéz dolguk lesz, ha le akarják váltani a Fideszt, mert a kormánypárt az elmúlt évek ügyes taktikázásával biztosította, hogy nekik ne legyen konkurenciájuk (minden önmagát jobboldalinak mondó pártot kinyírtak vagy beolvasztottak, csak a Jobbik maradt, de ők meg más ligában játszanak), míg erre a baloldalinak tartott ellenzék nem képes, sorra jelennek meg az ilyen-olyan csoportosulások, egymástól ellopva a szavazatokat.
Deklarálom, hogy az összes eddigi kormányunk egy halom .... döglött lepkét sem ért. Azt is, hogy loptak, mutyiztak, amit tudtak "hazavittek", kivétel nélkül mindegyiknek gondja volt a képviselői fizetések és juttatások emelése a legnehezebb időkben is.
Az is tény, hogy minden kormányváltás után az állami szférában vezetőket cseréltek a közigazgatás, rendőrség, közmédia, stb. berkeiben.
De.
"A Fidesz sem szent, hülye aki ezt állítja. A saját embereit teszi mindenhová? Igen. Ugyanez történt 2002-3-4 környékén is."
Ilyen nem történt soha azelőtt Nem emlékszem, hogy bármelyik előző kormányváltás után pl. az összes trafikost lecserélték pártkatonákra. Sem a kórházak vezetőségét, de még prominens orvosait. Mindig voltak korrupciós ügyek a közbeszerzésnél, sőt a vicc szerint erre volt kitalálva a közbeszerzés, hogy 3x-os áron a haverok beszállítsanak. De nem emlékszem egy esetre sem, amikor pl. az azonos pályázatok 90-100%-át ugyan az a haveri cég nyerte, mint most a Közgép.
Hovatovább arra sem emlékszem, hogy maguknak ingyen földet osztogattak a poltikusok, meg a rokonaiknak mint MOST. Olyan se volt, hogy a kimutyizott földekre a saját maguk által földönfutóvá tett közmunkásokat KÖZPÉNZEN saját lopott földjeiken ingyen dolgoztatták.
Arra sem emlékszem, hogy valamelyik vezető ilyen sztálini magaslatokba röppenve a saját hobbijára 100 milliárdokat költögetett volna stadionokra, miközben elvonták a pénzt az EÜ-ből, Iskoláktól, önkormányzatoktól és ország fele a szegénységbe süllyedt közben. És még lehetne oldalakon keresztül. Tehát minden állítással szemben SOHA nem volt ennyire nyilvánvaló és nagymértékű lopás és korrupció mint most.
nem győzőm írni, hogy a közpénzt nem lopják, csak úgy alakítják a dolgokat, hogy a haszon az ő zsebükbe menjen.
Ez nem KORRUPCIÓ ez üzletpolitika. Engem ez nem érdekel, mert nem az én befizetett adómat teszik a zsebükbe. Ellenben az MSZP-vel.
Nekem ez a kormány teljesítmény egy álom :D (érezd az iróniát), gazdaságilag eddig talán most vagyunk a csúcson EU-s csatlakozásunk óta (mégha ezt a pénzünk nem is így látja).
De csak stagnálunk, pont ez az, hogy a pénzünknek kéne vásárló erőnek is lenni. Az ország kezd haladni, de mi lakosok meg ugyanott vagyunk talán mint ahonnan indultunk.
Nem hiszem hogy jobb lesz a helyzetünk. Lehet hogy lehetséges, de én feladtam a reményt. Nekem a stagnálás bőven elég. Javulásról én nem álmodozom.
Egy a lényeg, ennél lejebb ne legyen, amihez első számú terv, MSZP szavazótáborát megszüntetni. (nem diktatórikusan, hanem önmaguktól), bajnait meg visszaküldeni a libáihoz.
Ő üzletember, nem politikus. Nincs is itt nagyon keresnivalója, mert ő is csak annyit tud hogy "jó kormányzás", "rossz kormányzás". De ész érveket életében nem mutatott, se nem mondott.
"nem győzőm írni, hogy a közpénzt nem lopják, csak úgy alakítják a dolgokat, hogy a haszon az ő zsebükbe menjen.
Ez nem KORRUPCIÓ ez üzletpolitika. Engem ez nem érdekel, mert nem az én befizetett adómat teszik a zsebükbe. Ellenben az MSZP-vel."
Gondolom ilyesmi érvelés sem zavarhat össze, hogy a KÖZPÉNZ azért közpénz, mert pl. a te adódból van? És azt teszik zsebre. És igen amit korrupcióval zsebre tesznek közpénzt az lopás, pláne amikor 3-4x-es áron "termelnek", pláne amikor szükségtelen látszatberuházásokra költenek 100 milliárdokat, miközben iskolák, kórházak zárnak be sorban a pénz elvonástól, amire talán nem is lenen szükség, ha nem a haverok zsebét kéne tömni lóvéval.
Nem látom mitől állnánk jól az EU-ba lépés óta. Minden gazdasági mutatónk sz*r, az a kettő darab amit propagandában nyomnak pont a jelen helyzetben halál nem számít. Alacsony GDP és foglalkoztatási ráta mellett az alacsony infláció ugyanis nem jó, hanem pint rossz. A trükkök ezreivel kiharcolt alacsony deficitet meg kenhetik a hajukra, ha az oda vezető út következményei még jobban visszafogják a gazdaságot, termelést, befektetést, munkahelyteremtést. Arról nem beszélve, hogy más okokból (pont általad nem gázosnak tartott közbeszerzési bugázás okán) az EU jelenleg röpke 900 milliárdot nem hajlandó kifizetni Simicskának ... izé, Magyarországnak.
Kedves Kérdező!
Gyurcsány után nem külsős tagot választott meg a liberál-mszp koalíció, hanem a gyurcsány kormány gazdasági miniszterét. Ez meg előzően se nevezhette volna senki se függetlennek ... hiszen 2006 óta államtitkár és miniszteri pozíciót töltött be ( önkormányzati miniszter is volt).
Sőt a privatizált Budapest Airport első igazgatója is Bajnai volt. Tehát a külföldi érdek csoportok már jól ismerték Bajnait.
mszp-szdsznél nem volt korruptabb és károsabb kormánya ennek az országnak ... hihetetlen mennyiségű pénz ment el az országból, úgy hogy észre se vettük ....
Több ezer milliárdot privatizáltak el, de hogy mire mentek el ezek a pénzek senk ise tudja talán a profit garantálásra, ami éveken át jellemezte a privatizált közműveket) ...
Egyik legkárosabb, minden jelentős pozícióban mszp érdek csoportok voltak ... útépítéseknél osztrák cégen kívül más nem is igem tudta jobban megkenni a kormányzatot ... igazi kiszolgáló liberális szemlélet ...
valamelyik nap néztem a TV-t és láttam egy közgazdászt, aki ugyanazt tükrözte le amit én gondolok.
Az MSZP, válság előtti időkben, mikor külföldnek több %-os növekedést is sikerült produkálni, nálunk volt maximum fél% körüli növekedés.
Az IMF hitelekkel meg az a helyzet, hogy felvettük, és arra költötte a drága MSZP, hogy a mi zsebünket tolja ilyen meg olyan megvalósítással. Lényegébe semmi értelme nem volt felvenni, mert annak a pénznek látszatja sincs.
Most őszintén: pont abban, amiben a Fidesz. Abban, hogy egyszer csak ő tudja jobban megvezetni a tömeget. És ebben van ésszerűség, sőt munkamegosztás. A Fidesz teljes gőzzel neveli a gondolat nélküli szajkózók tömegét. Őket már nem kell megvezetni, csak kicserélni a papírt, amiből lihegik a szövegüket (még az ilyenekben egyetlen önálló gondolatot nem lehetett találni).
És pont ezért tudsz újat mondani. A legnagyobb káoszt nem az MSZP okozta. Ők ebben nem eléggé felkészültek, tehát nem is tudják olyan eredményesen csinálni. Kétségtelen, igyekeznek, de képesség is kell hozzá.
A felsorolás eléggé unalmas, a Fidesz 2000 óta hirdeti (akkor indították az árokásás politikáját). Összesen egy megjegyzést fűznék hozzá: a "nem hajlandó a helyére lépni" és a "háromoldalú - MSZP-SZDSZ-Fidesz - harc következményeként nem termelődött ki elfogadott arc, mert mindenkit kigolyóztak. A "külsősre" hamarjában nem lehetett szalonképes ellenérvet mondani. Egy idő után pedig mindenki rájött, hogy a következő időszakra kell koncentrálni. Ez volt Bajnai egyetlen szerencséje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!