Miért védik annyian az MSZP-t?
Az MSZP-t szerintem nem sokan védik, bár tény, hogy vannak szimpatizánsaik.
Alapból nem értek egyet az MSZP-Fidesz kétpólusú felosztással, ennél azért színesebb a világ. De ha most ezt egy pillanatra félreteszem és csak ezt a két pártot nézem:
Szüleim mondták egyszer régen, hogy a Stílus az, amiért a Fideszt nem tudják elfogadni. És ebben hajlamos vagyok egyetérteni velük. Az MSZP és a Fidesz is nagypárt, mindkettő lopott is, csalt is, ígérgetett is, hazudott is, ugyanakkor mindkettőben lenne potenciál arra, hogy jó döntéseket hozzanak.
De a Fidesz a fentieken felül mocskolódik is, méghozzá elég durván. Kamaszkorom egyik jellemző élménye a Fidesz által terjesztett választás előtti röplapok armadája. De mondok egy újabbat: A mostani Fidesz-molinók. Pl az Éhség-menetnél kifüggesztették, hogy "üdvözöljük az MSZP hataloméhség-menetét". A Éhség-menet egyáltalán nem az MSZP ügye volt (még ha lehet, hogy támogatták is) és bizony volt ott rengeteg olyan ember, aki a saját lábán caplatott fel vidékről, mert ténylegesen olyan körülmények között él, hogy úgy érezte, muszáj jeleznie ezt egy demonstráció keretében. És erre ez a "felelős politikus" válasza? Hogy összemossa őt a politikai ellenfelével és hataloméhséggel vádolja azt a nyomorultat?
Hasonló cinikus dolog az, hogy folyamatosan MSZMP-znek az MSZP-t hallván. Annak ellenére, hogy legmagasabb MSZMP-tagsággal a Fidesz bír a regnáló pártok közül.
Az MSZP-ben a Fidesszel szemben az a nagy előny, hogy valamiféle alázat van ott. Nem sok, de éppen annyi van, hogy nem akarnak mindenkit átgázolni mindenen, a saját akaratukat minden fölé helyezni. A Fideszben nincs ilyesféle gát, adott esetben inkább lebontják a fél demokráciát egy pillanatnyi érdekük miatt. Ez visszataszító és veszélyes is.
Szóval ezért
ui.:
egy másik jellemző példa: a "Békemenet". Az állam ad a mi pénzünkből a CÖF-nek, abból állják a költségeket. A menetet pedig Bayer vezeti, aki Fidesz-tag. Lehet, hogy bennem van a hiba, de szerintem elég visszás az, amikor valaki önmaga mellett tüntet.
ui2.: "Nem engedünk az IMF-nek"
Ugye ez egy médiakampány volt, amit a magyar kormány fizetett megintcsak a mi pénzünkből. Szerintem felháborító volt ez az egész. Nem azért, mert egyet kell érteni az EU-val, az IMF-el, vagy bármilyen más szervvel. Mindenkinek meglehet a saját véleménye. De ebben az esetben arról volt szó, hogy politikai kampányt folytattak az adóforintokból, ami elképesztő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!