Miért jön az összes nagyokos azzal, hogy "bezzeg Románia, bezzeg Ceausescu. Nem volt semmi államadósságuk". Na és előbbre tartanak a románok, vagy a lengyelek? Nem! Sőt.
Figyelt kérdés
2013. márc. 18. 22:50
21/29 anonim válasza:
A 12/20-as válaszolónak teljesen igaza van. Állandóan itt szenvednek balesetet a románok. Már meg sem lepődök, ha a neten vagy a TV-ben arról olvasok, hogy román kamion vagy kisbusz ütközött valamivel....
22/29 anonim válasza:
Az előző vagyok.
Illetve a neten olvasom, a TV-ben látom :)
23/29 anonim válasza:
román nettó átlagkereset: 130ezer forint, magyar nettó átlagkereset: 140ezer forint
Tegyük még hozzá, hogy a romániai élelmiszerárak a magyarországiak 80%-a, az energiaárak fényévekkel olcsóbbak Romániában, mint Magyarországon, tehát a romániaiak sokkal kevesebb rezsit fizetnek. Kicsit jobban élnek, mint Magyarországon.
24/29 anonim válasza:
Romániában az átlagkereset 130 ezer nettó? Jesszusom, ugye viccelsz? Ott éltem 21 évet, tudom miről beszélek. A minimálbér 45000 Ft és hidd el, sokan még annyit sem kapnak.
130000 eszem megáll!!!
25/29 anonim válasza:
ANNYI basszus ANNYI! MAGYARORSZÁGON SEM KAPNAK SOKAN 140EZRET. EGY ÁTLAGOS CBA-S JÓ HA 85EZRET HAZAVISZ. UGYANÚGY ÉLNEK ROMÁNIÁBAN MINT MAGYARORSZÁGON. TUDOM MIRŐL BESZÉLEK.
26/29 anonim válasza:
Ceausescu uralmát sokan elitélték a 80-as években, viszont egyedüliként a keleti blokkból a nyugat felé terelte a románokat. Jó politikai viszonyokat ápolt az amerikaiakkal és letörlesztette Románia összes adósságát. Nem volt ő rossz ember, voltak szűkös évek, korlátozott volt az élelmiszer ellátás a termékek terén, tiltott volt az abortusz stb. Most 24 évvel a forradalom után ismét istenként emlékeznek Nicolae Ceausescu nevére, és sikerült megérteni hogy amit ő tett a románokért az valójában a nép hasznát szolgálta. Egyébként meg mind Lengyelország, mind Románia előrébb tart mint magyarország. Elég ha csak ide, Szatmárnémetibe ellátogattok hogy mit fejlődött az elmult 6 évben.
27/29 anonim válasza:
Mutass nekem olyen feltörekvő országot, akinek előnyére vált a magas államadósság, aki 100% körüli államadósság nem fogja vissza!
28/29 anonim válasza:
mindenki úgy itéli meg ahogy akarja, de szerintem mi románok is előrébb tartunk mint Magyarország, Szatmárnémeti az elmúlt években hatalmas fejlődésen ment át és még rengeteg van előtte, de ez igaz fentebb is. Annyi autó van hogy elég leparkolni, és nem a Suzuki a legtöbb, és végre elkezdett elrománosodni Szatmárnémeti, a magyarok pedig végre elkezdtek áttelepülni a határ másik oldalára, kb. 10 év és nem lehet már magyar beszédet hallani a városban aminek nagyon sokan örülnek.
29/29 anonim válasza:
Már ezért a kijelentésedért megérdemelnél egy golyót a fejedbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!