Ha a jobbik kormányra kerülne, mi történne?
"Nemzetközi elszigetelődés, a beruházások teljes visszaesése, államcsőd, majd káosz. Az ország szellemi legjava elmenne nyugatra, a többi itt maradna, és kitörne a polgárháború. Az ország lecsúszna a Balkán színvonala alá."
Most is ezen az úton haladunk már vagy 20 éve szal nem értem a problémát.
Nos lehet hogy egyes államok (akik elhitték a baloldal által nyugaton terjesztett dolgokat) megpróbálnának elszigetelni minket, de ez csak a külpolitikát érintené és rövid ideig. Ettől függetlenül egy demokratikusan megválasztott kormánnyal szemben nem sok mindent tehetnek, és előbb utóbb belátnák hogy nincs itt semmiféle üldözés meg megkülönböztetés Jobbikos kormány alatt sem. Na persze rendet tennének, meg a segélyosztogatás végleg véget érne, (ahogy Szlovákiában jó pár éve megtették és utána a hőzöngőket a készenléti rendőrökkel verették szét). Valószínű nem úgy végződne mint Ausztriában ahol végül lemondott aki hatalomra került.
A rendőrség elkapná a fatolvajokat és az időseket bántalmazókat is, ha hatalomra kerülnének.
Rendeznék az államadósságot, 2 fontos momentum meglépését ezúton javaslom is nekik.
(Én így csinálnám, remélem ők is.)
Az egyik hogy a Gyurcsány-Bajnai kormány által fölvett és végül 80%-ban bankoknak juttatott (a maradék 20%-ékot ők zsebelték el) pénzösszeget kamatostul visszakérnék a bankoktól! Mert hát ugye elég nagy pofátlanság volt hogy a Magyar állam hitelt vesz föl, amit mi adófizetők fizetünk vissza, és a fölvett pénzt meg csak úgy "nem hitelként" oda adják több banknak.
Azok is vállalkozások ha "elcseszték" menjenek tönkre, majd jön másik helyette.
Valami hasonlót akarnak amúgy, szóval nem légből kapott amit írtam:
A másik hogy a devizahitelekről már kiderült hogy hibásak, jogilag támadhatóak, és már több másodfokú ítélet is igazat adott nekik. Mégis még mindig elég kevesen perelnek. Nem akarok tippeket adni de én Állampolgári kötelességgé tenném a perelést és ehhez állami jogi segítséget és felülvizsgálatot biztosítanék a nekik ingyen. (Ingyenes jogsegélyszolgálat most is van!) Ezzel is 300Milliárd áramlana vissza a Bankszektorból a gazdaságba.
Ha meg az anyabank nem tartja a hátát az itteni leánybankok miatt, akkor az itteni bankok amennyiben emiatt csődöt merészelnének jelentene, azonnali államosításra kerülnének. Ez biztosítana lehetőséget az államnak ahhoz hogy egyszerűen törölje a deviza hiteleket de csak az adott bankoknál, esetleg forintosítsa visszamenőleg (így nem kell végigvárni rengeteg bírósági ítéletet, meg hercehurcát.). :)
Mindez elég lenne hogy elinduljunk fölfelé azon a lejtőn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!