Miért ócsárolják az LMP-t?
Rengeteg neves szakemberrel dolgoznak, így jelentős a szakmai támogatottságuk.
Egy igen figyelemre méltó gazdaságpolitikai tervük van az ország kilábalására, ami külföldön is meglepetést váltott ki (bár még sok minden változhat 2014-ig.... ebből kifolyólag a tervezetük is)
Furán néztem Róna Péter elleni dehonesztáló média kampányt is....
Úgy látom a jól bevált régi nézetek fenntartásában(status quo) érdekeltek nagy erőfeszítéseket tesznek az új parlamenti pártok megsemmisítésében, legyen az Jobbik, vagy LMP, miért dőlnek be az emberek? Ennyire nem látnak át a szitán?
" 12:39! Látom te belevagy szerelmetesedve az LMP-be. szavazzál rájuk semmi gond. Ennyi."
Miért baj az ha érveket, véleményeket kér az ember. Itt fejlődni is lehetne, nem csak elhúzni egymást... mindegy...
"Nekem egyre szimpatikusabbak, de kicsit még mindig túl sok a zöld marhaság náluk. Ha kicsit rugalmasabbak lennének pár dologban és két lábbal jobban a földön járnának, akkor tuti rájuk szavaznék."
Nekem is vannak kétségeim. Pl.: feltudják-e számolni az állam körüli korrupciót, lesz-e hozzá idejük, és támogatottságuk, hogyan szereznék vissza a most kiosztott földeket a nagybirtokosoktól stb stb...
Zöld marhaágra annyit hogy ez egy zöld mentalitású párt, így lennie kellene benne "zöldségeknek" is. (-:
"Az mára letisztult hogy a Fideszt le kell váltani. Az is letisztult hogy ehhez széleskörű ellenzéki összefogásra van szükség. "
Cserélgesd már négyévente a Fidesz szót MSZP-re (és vissza), és nyugdíjas korodban is ugyanazok fognak szétlopni. Ha ennyire nem tanultok, hogy ennek mindig bedőltök, akkor tényleg nincs megállás lefelé. hiszen jól tudják azok is, hogy bármit megtehetnek, hiszem max 4 évet kell várni.
"Cserélgesd már négyévente a Fidesz szót MSZP-re (és vissza), és nyugdíjas korodban is ugyanazok fognak szétlopni. Ha ennyire nem tanultok, hogy ennek mindig bedőltök, akkor tényleg nincs megállás lefelé. hiszen jól tudják azok is, hogy bármit megtehetnek, hiszem max 4 évet kell várni."
Ez így van, teljesen egyetértek. Sajnos ezt sokan meg is eszik.
2: Első vagyok. Szóval azt írtad: "Egy normális pártban bázisdemokrácia van, és szabadon lehet véleményt, és így cselekedetet nyilvánítani, mondjuk így ez engem nem zavar. "
Ez engem sem zavar, de az igen hogy gyakorlatilag egyáltalán nem tudok egyet érteni azzal az irányvonallal amit én Jávorral azonosítok, és az ő frakcióvezetősége alatt követett a párt.
"Paksnak hamarosan vége lesz, hiszen már most is az NAÜ igen jelentős átépítést, korszerűsítést javasol, amiből akár egy másik is épülhetne ( 4000 milliárd forint), és a legfontosabb: Oroszország állja a költséget! Tehát ott a gáz, és immáron az atomenergia is (és még kitudja mik vannak titkosítva). "
Igen erről én is tudok, szerintem is érdemes lenne firtatni az ilyen részleteket, de én Jávortól hallottam már olyat is hogy ebből ennyi-meg annyi szélerőművet lehetne létesíteni... (sajnos linket nem tudok adni)
"Fenntartható fejlődést atomenergiára építeni elég érdekesen hangzik, nem? Erre nem igazán volt még precedens. "
Igazából az a helyzet hogy az atomenergiánál jobb, azt kiváltani képes energiaforrás az emberiség mai tudása szerint nincs. Persze lehet álmokat szőni, meg szép kiadványokat szerkeszteni, de ha megnézzük a _valós_ számokat akkor egyértelmű az előnye.
Az LMP tavaly megpróbálta lemásolni a fukushimai katasztrófát követően megerősödő német zöld pártot. Pontosan ugyanolyan alaptalan hisztériakeltést folyattak, csak itthon nem jött be a dolog. Nagyjából erre gondolok: http://www.youtube.com/watch?v=u97TAmt2oi4 Ez egy olyan szemellenzős irányzat, hogy valószínűleg előbb szavaznék még a Jobbikra is, mint egy olyan pártra aki ezt tűzi a zászlajára.
"Egyébként kikre gondolsz, akik még azt sugallják, hogy nem lehet más a politika? "
Számomra egyértelműen az a "szárny", akik a kongresszuson kisebbségben maradtak. A fent részletezett dolgokon kívül említhetném még az erősen demagóg népszavazási kérdéseket is, vagy azt hogy össze akartak borulni a Bajnaiékkal. Ezek mind-mind olyan dolgok, amik nekem vállalhatatlanná teszik a pártot és ezt az irányt egyértelműen Jávor képviseli. Örülök hogy végül kisebbségbe kerültek, így talán én is rájuk fogok szavazni.
Függetlenül attól, hány politikai szervezetnek álcázott érdekcsoport kormányozza, MAGYARORSZÁG 2010-BEN IS UGYANAZ A PÁRTÁLLAM, AMIVÉ 1945-BEN LETT.
Ugyanolyan kicsi, ugyanolyan reménytelen és ugyanannyira kiszolgáltatott, teljesen mindegy, hogy a szekérre, ami elé kötötte magát, Varsói Szerződés és KGST, vagy NATO és Európai Unió van felmázolva. Ameddig ezt a szekeret húzza, az is teljesen mindegy, ki ül a bakon: egy bérkocsis, szegfűvel a gomblyukában, egy másik bérkocsis, narancsot hámozva vagy egy harmadik, nemzetiszínnel felpántlikázott ostort suhogtatva.
Nem szuverén országban élünk, hanem egy tartománynak szánt rabszolgatelepen, amelynek államfője nem államfő,
hanem a miniszterelnök által mozgatott báb, miniszterelnöke nem miniszterelnök, hanem a nemzetközi pénzarisztokrácia irányította, a számára engedélyezett,
szűk térben korlátlan hatalomra törekvő kápó, az ellenzék tiltakozása pedig nem tiltakozás, csak az utolsó falatok mellől elzavart többi dögevő siránkozása.
A televízióban, az újságokban, a propagandában, a reklámokban, a közzétett nyilatkozatokban nem a valóságot látjuk, hanem vetített képet, nem levegőt lélegzünk be, hanem égéstermékeket, nem üdítőt iszunk, hanem vizezett vegyszert, a táplálékban nagyobbrészt nem táplálékot veszünk magunkhoz, hanem állományjavítót, ízfokozót és mesterséges adalékanyagokat, a kasszánál nem pénzzel fizetünk, hanem egyedül a belévetett bizalmon alapuló hitellevéllel.
Sem az ország, sem a hatalom, sem a dicsőség nem a miénk, de még a saját sorsunk sem.
Nem akarom elhinni, hogy akadna ember ebben az országban, aki –ha tudata legmélyén is- ne volna tisztában azzal, hogy egy pártállam a pártok állama, nem a lakosságé, hogy a mosolygó verőember is verőember, a nyájas uzsorás is uzsorás.
Nem akarom elhinni, hogy akad ember Magyarországon –sőt bárhol a világon-, aki szeret két vagy több játékos között pingponglabdaként pattogni egy asztalon...
Megoldás persze lenne, csakhát a megélhetési bólogatójánosoknak ez nagyon nem tetszene.
(akinek nem inge, ne vegye gatyára...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!