Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Szerintetek melyik párt hívei...

Szerintetek melyik párt hívei között van a legtöbb sznob és miért?

Figyelt kérdés

2012. nov. 15. 23:51
 1/9 anonim ***** válasza:
69%

A sznobok mindig éppen amellett vannak akik a gazdagogat támogatják. De úgy egyik pártra sem jellemző.

Érvek és ellenérvek egyes pártoknál:

Emeszpé: Elég sok "régi értékrendű" nyugger rajongójuk van, de a sznobok egyszerűen nem kedvelhetik ezt a csapatot, mert cirka 60 éve e párt jogelődje üldözte a gazdagokat és az értelmiséget is.

Fityesz:

Sok törvényük kedvez a gazdagoknak, de elég "suttyó" módszereik vannak és elég igénytelen a stílusuk is.

Jobbik:

A párt tele van cirka nevű ősmagyarokkal: Budaházy például, de amúgy is tele van régi írásrendű ősi vezetéknevekkel. Ellenben ez a párt nem szereti a zsidókat, márpedig a sznobok és gazdagok között sok zsidó van.

Ellenpé - tuti nem.Ez a párt túl suttya és gagyi ahhoz, hogy a sznobok szeresség. A modern sznobok esetleg.

Amerikában könnyebb, mert ott az öszes sznob szinte republikánus azt jónapot. Angoloknál meg mind "Sir" :D

Amúgy Magyarországon sajnos nincs konzervatív párt. Pedig kellene, ha már komcsi, ellenkomcsi, jobbos, libsi van.

De nem kívánok politizálni.

2012. nov. 16. 00:02
 2/9 anonim ***** válasza:
50%
hmm, nekem pedig pont az lmpről ugranak be a sznobok. A liberalizmus és a sznobság valahogy számomra egy dolgot jelent :)
2012. nov. 16. 00:57
 3/9 anonim ***** válasza:
30%

arányait tekintve talán a jobbikban. beteges módon próbálnak maguknak minél magyarabb felmenőket keresni, mindenáron "tiszta" származást igazolni, vagy nemeseket vagy háborús hősöket, életrajzaikban szívesen ragaszkodnak egy vélt vagy valós mellékági vitézhez, 48ashoz, 56oshoz, dicsekszenek azzal, hogy őseik mennyire voltak elnyomva a kommunisták idején. történelmi vagy bármilyen nemesi családnevet, csak elvétve látni náluk, ugyanakkor a hatalmát és tekintélyét vesztett régi urak leszármazottaitól várnak valamiféle legitimálást (lásd: Károlyi interjú a barikádban, de mondhatnék személyes példát is).

a fideszesek inkább voluntarista, vallásos, konzervatív, felvilágosodott, de semmiképpen sem kozmopolita nagypolgárnak szeretik magukat láttatni.

A "baloldal"nál pedig az emberi jogokba vetett hitükkel és a toleranciájukkal, antifasizmusukkal igyekeznek egymásra licitálni, másoknál a filoszemitizmus, sőt helyenként szó szerint a magyarok gyűlölete (győri csata turulszobrának rongálása) a menő. ők a szellemi elitnek akarják láttatni magukat, a fideszesek inkább gazdasági és erkölcsi húzóerőként pózolnak, míg jobbikék inkább a legkiválóbb vérvonalból származó nemzetmentő harcosként tekintenek magukra. nyilván nem mindenhol minden tag, de szerintem a tendenciák ezek.

2012. nov. 16. 01:46
 4/9 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem a gazdagabb embereknek teljesen mindegy.Nem nagyon foglalkoztatja őket a politika , elvannak a saját kis világukban.

Legalábbis én így vettem észre.

De ha mondani kellene akkor talán a jobbik és a fidesz.

2012. nov. 16. 10:14
 5/9 anonim ***** válasza:

Az eddigi válaszokat olvasva egy dolog biztossá vált:

olyanok válaszolgatnak, akik nem ismerik a sznobizmus szó jelentését.

Mert a sznob nem egyenlő azzal, hogy gazdag, de még csak azzal sem, hogy intelligens, értelmes vagy igényes.

2012. nov. 16. 13:03
 6/9 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

Egyszerűen másról beszéltek, nem a sznobizmusról.

2012. nov. 16. 13:04
 7/9 anonim ***** válasza:
tudtommal a sznobizmus az, amikor valaki egy az övénél magasabb (nem csak pénz, lehet bármi más) csoporthoz akar mindenáron tartozni, az ahhoz tartozást mímeli, utánozza, azok közé akar bekerülni. én szerintem a kérdésre válaszoltam...
2012. nov. 16. 13:53
 8/9 anonim ***** válasza:

ismerősi körömben a "jajj de sokat adózunk a fidesz miatt,bezzeg tízszer annyit kerestünk míg mszp volt,vissza őket" vállalkozók a sznobok.akiknek nincs nagy csak kicsi(3-4 fős családi) vállalkozásuk és mindenáron villogni akarnak.

Megjegyzem most is hogy "rengeteget" adóznak minden évben 5x mennek nyaralgatni meg a legjobb ruha legjobb telefon..

2012. nov. 16. 16:16
 9/9 anonim ***** válasza:
MSZP!
2012. nov. 16. 18:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!