Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Mért gondoljátok a Jobbik...

Mért gondoljátok a Jobbik által favorizált kilépni az EU-ból rossz lenne?

Figyelt kérdés
Az apám cége közvetlen az az unióba lépés után ment tönkre. A legtöbb ország az unió alatt roppan meg. A legmagasabb munkanélküliség a közelmúltra visszatekintve az unió alatt következett be. Tehát? Mért akarunk magunknak rosszat emberek?

2012. szept. 9. 06:04
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
88%

A pontozásból úgy látom, most a jobbikosok az aktívak.

Kérdező! Az apád cégére vonatkozóan az időponti egybeesés még nem jelent semmit. Ha megölnek engem, lehetnék én is a gyilkos, hiszen akkor ott voltam...

Azok az országok, amelyek megroppantak, szintén nem az Unió miatt roppantak meg, hanem mindössze akkor ott voltak. A legtöbbjük már rég csődben volna, ha nem lenne uniós tag.

A legmagasabb munkanélküliség az unió alatt, de az amerikai ingatlanbotrányból következő válság miatt következett be.

Ennyire nem figyelsz a részletekre? Érdemes felismerni az ok és okozat közötti különbséget, különben folytonos tévedésben élsz. Ez egyszer rád is visszaüthet.

Egyébként Magyarország uniós egyenlege (a belépés után kapott összes támogatás mínusz az összes tagi és egyéb befizetés) vastagon pozitív. Ennek megállapításához a betűk és számok ismerete (a megfelelő kiadványokból olvasva), továbbá az összeadás és kivonás ismerete szükséges. Ez úgy a 4. elemi iskolának felel meg.

2012. szept. 9. 11:05
 12/21 anonim ***** válasza:
11%

"Néhány millióan meg azt hogy nincs. Mondjuk jó arány egy embernek lett munkája, kb kétmilliónak megszűnt.

"

Ez szerinted engem mennyire hat meg?

2012. szept. 9. 11:13
 13/21 anonim ***** válasza:
78%

Magyarország legfontosabb kereskedelmi partnere az EU.

Az illúzió, hogyha kilépnénk az unióból és önellátásra rendezkednénk be, minden jobbra fordulna.

Persze az EU-n kívül is lehet sikeres egy ország pl. Norvégia, Svájc, Izland, de ezek fejlett nyugati országok és valójában félig már ők is az EU tagjai (vámunió, Schengen stb.). Nem véletlen, hogy a térségbeli országok pl. Horvátország, Szerbia, Montenegró, Macedónia mind az EU-ba igyekszik, ők is úgy látják ott jobban lehet boldogulni.

Én a megoldást a jelenlegi helyzetre nem a kilépésben, hanem a térségbeli országok összefogásában látom. Egységes fellépéssel jobban tudnák képviselni a saját érdekeiket a nyugati nagyhatalmakkal szemben.

2012. szept. 9. 11:35
 14/21 anonim ***** válasza:

"Ne álmodozz! Soha nem fizettünk be annyit amennyit támogatásként lehívtunk. "

Ez nem álmodozás hanem ez a tény !

"Tipikus Jobbikos agymenés hogy a GDP 3-5%-át adó mezőgazdaság átszervezésével majd úgy fellendülünk hogy csak na. Nem mondom hogy nem fontos ,de nem ez a jövőnk záloga. "

Nem vagyok jobbikos se nem támogatom bármelyik pártot mivel mindegyik csak az a célja hogy lehúzzák az embereket és ők meg kitömjék a zsebüket .

Nem azt mondtam hogy nagyon fel lendülünk de így magunkat el tudnánk tartani és ha kell akkor is csak nagyon minimális mennyiségű terméket kell behozni .

"Külföldért jó pénzért adják el mait itthon az átlagember nem bír megfizetni ,mert olcsón itt is el lehetne adni. "

Tudod mennyiért adják el a sertést és a többit a külföldieknek ? Sokszor épp hogy csak ki tudnak jönni nullára és azért adják el nekik mert itthon nem nagyon veszik meg és nem az ára miatt .

"kevered az okot az okozattal. Nem a dömpingárút szorította ki a jó minőségű magyar termékeket,hanem az utóbbi kivonult külföldre mert a jó magyar marhahúst az átlagember nem tudja megfizetni itt. "

Ahogy az előbb is írtam azért viszik ki külföldre mert itt alig veszik meg és nem az ára miatt .

"A magyarnak csak erre telik tök mindegy hogy az magyar vagy külföldi. "

Ettél már magyar paradicsomot és külföldit ?

Lehet hogy a külföldi szebb viszont nincs íze és ez mindenre elmondható .

"Nem az Unió tehet róla hogy az erre adott támogatást a gazdák elverték. Elég hosszú határidőt és támogatást kaptunk rá hogy ezt megoldjuk .Nem sikerült ,de a többieknek igen.

Biztos hogy ez az Unió hibája?"

Milyen pénzeket adott ? Mert van ismerősöm aki tojástermeléssel foglalkozott és egy fillért nem kapott támogatást hogy fejlesztsen . De minek is kell nekik ilyen, olyan ketrec ? Mivel nem voltak rosszul tartva , és ha nem az EU erőltette akkor kicsoda ?

2012. szept. 9. 11:50
 15/21 anonim ***** válasza:

"Magyarország legfontosabb kereskedelmi partnere az EU.

Az illúzió, hogyha kilépnénk az unióból és önellátásra rendezkednénk be, minden jobbra fordulna.

Persze az EU-n kívül is lehet sikeres egy ország pl. Norvégia, Svájc, Izland, de ezek fejlett nyugati országok és valójában félig már ők is az EU tagjai (vámunió, Schengen stb.). Nem véletlen, hogy a térségbeli országok pl. Horvátország, Szerbia, Montenegró, Macedónia mind az EU-ba igyekszik, ők is úgy látják ott jobban lehet boldogulni.

Én a megoldást a jelenlegi helyzetre nem a kilépésben, hanem a térségbeli országok összefogásában látom. Egységes fellépéssel jobban tudnák képviselni a saját érdekeiket a nyugati nagyhatalmakkal szemben."

Érdekes módon az EU előtt eltudtuk magunkat tartani , akkor most vajon miért ne tudnánk ?

2012. szept. 9. 11:52
 16/21 anonim ***** válasza:
77%

"Érdekes módon az EU előtt eltudtuk magunkat tartani , akkor most vajon miért ne tudnánk ?"

Akkor se voltunk önellátók, csak az EU helyett KGST volt.

Nem nyugatra exportáltunk, hanem keletre.

A nyersanyagokat pedig akkor is és most is a volt Szovjetunió területéről importáljuk.

2012. szept. 9. 12:03
 17/21 anonim ***** válasza:

Akkor se voltunk önellátók, csak az EU helyett KGST volt.

Nem nyugatra exportáltunk, hanem keletre.

A nyersanyagokat pedig akkor is és most is a volt Szovjetunió területéről importáljuk.

Nyersanyagokat valóban akkor is külföldről hoztuk be , de akkor mennyi élelmiszert állítottunk elő magunknak ? Nem hoztuk be agyba főbe be a külföldi húst gyümölcsöt mint most .

2012. szept. 9. 12:13
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Az valóban súlyos hiba volt, hogy a magyar politikusok hagyták, hogy az EU tönkretegye a magyar mezőgazdaságot.

De a mezőgazdaság a GDP-nek csak 3-4 százalékát adja.

Ha sikerülne megduplázni a termelést az még mindig csak maximum egyszeri 4 százalékos gazdasági növekedés.

2012. szept. 9. 12:22
 19/21 anonim ***** válasza:

Ez nem álmodozás hanem ez a tény !"

Ezt nagyon tökösen kijelentetted attól még nem lesz igaz.

"Nem vagyok jobbikos se nem támogatom bármelyik pártot mivel mindegyik csak az a célja hogy lehúzzák az embereket és ők meg kitömjék a zsebüket .

Nem azt mondtam hogy nagyon fel lendülünk de így magunkat el tudnánk tartani és ha kell akkor is csak nagyon minimális mennyiségű terméket kell behozni ."

De az a baj hogy ezt mondtad... Ez így reálisabban hangzik csak a várt eredménynél a bukás jóval nagyobb lenne.

"Külföldért jó pénzért adják el mait itthon az átlagember nem bír megfizetni ,mert olcsón itt is el lehetne adni. "

"Tudod mennyiért adják el a sertést és a többit a külföldieknek ? Sokszor épp hogy csak ki tudnak jönni nullára és azért adják el nekik mert itthon nem nagyon veszik meg és nem az ára miatt."

Máshol meg nagyon jól megy az üzlet és jó pénzért megveszik a külföldiek,ez van.

"Ahogy az előbb is írtam azért viszik ki külföldre mert itt alig veszik meg és nem az ára miatt ."

Szóval ha nem az árával és nem a minőségével van gond akkor mivel?

"A magyarnak csak erre telik tök mindegy hogy az magyar vagy külföldi. "

"Ettél már magyar paradicsomot és külföldit ?

Lehet hogy a külföldi szebb viszont nincs íze és ez mindenre elmondható ."

Hát nem mindenre,de nem is fontos. Azt mondtam hogy a magyar és külföldi dömpingárú között nincs különbség.

A jobbféle meg a dömping paradicsom pedig nincs egy kategóriában semmilyen téren ezért kár összehasonlítani.

"Milyen pénzeket adott ? Mert van ismerősöm aki tojástermeléssel foglalkozott és egy fillért nem kapott támogatást hogy fejlesztsen ."

Pedig kaptak...

"De minek is kell nekik ilyen, olyan ketrec ? Mivel nem voltak rosszul tartva , és ha nem az EU erőltette akkor kicsoda ?"

Állatvédő mozgalmak elméletileg a minőséget is javítja etc....

Tudod az udvaron kapirgáló szabad boldog tyúkot egy bizonyos mennyiség felett nem lehet már tartani.

A nagyüzemekben meg nem éppen példásan bánnak az állatokkal.

És nem értem amikor az EU szigorít a minőségen az a baj ha enyhít akkor meg az ? Mi legyen akkor?

2012. szept. 9. 12:53
 20/21 bumbi02 ***** válasza:
100%

Ha ennyire vitatod, hogy Magyarország többet fizet be, mint amennyit kap, akkor tessék, itt vannak a tényadatok:

2007-2013 közti költségvetési időszakban, Magyarország 33 milliárd eurós támogatási keretet (Fenntartható fejlődés, versenyképesség, közvetlen és agrárpiaci támogatások, környezetvédelem, szabadság, biztonság és igazságosság fejlesztése, igazgatási támogatás) kapott. Ezzel szemben az összes befizetési 8,3 milliárd euró, ugyanebben az időszakban. (Áfa, illetve GNI alapú hozzájárulás, vámok, cukorilleték, brit korrekció)

Nagyon egyszerű matematika innentől kezdve:

33-8,3 = 24,7 milliárd.

Magyarországon a második legmagasabb az egyfőre eső kohéziós támogatás (nálunk többet csak a csehek kapnak). (322 euró, míg például a németeknél , osztrákoknál, angoloknál, franciáknál ez az 50-et se éri el).

2012. szept. 9. 13:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!