Budapesten, a XIII. kerületben miért nyer mindig az MSZP?
Azért nem értem, mert más kerületekben is szinte teljesen hasonló a lakóösszetétel, a társadalom, meg minden...de itt mégis valami miért az mszp a nyerő. Miért?
Miben más pl. Kőbánya, Zugló vagy Csepel mint Angyalföld? Itt is lakik annyi proli mint a 13-ban.
mert a helyi polgármester mszp-s, és mindenki elégedett vele (tóth józsef) - nem átlagos
meg hát az kádár jános körzete...
"meg hát az kádár jános körzete"
És ?
Nem kötözködni akarok én, de tényleg nem értem, hogy ott miért ilyen erős a baloldal...
2010-ben mindenhol a fidesz nyert bp-n
kivéve 13.ker.
23:27: A fidesz nyert a XI-ben.
23:32: De ott miért nem? Mi a titka, hogy a 13-ban még 2010-ben is az mszp győzött?
Nem mindenki pártszimpátia alapján szavaz a 13-ban a polgármesteri választáson.
A szoci kormány alatt rengeteg pénzt lapátoltak a kerületbe, amit ésszerűen használtak fel (tehát még a gazdálkodás is jó volt), így Budapest legjobban fejlődő kerülete lett. Évről évre szépültek a dolgok és a helyi polgármester (Tóth József) ezt kommunikálta is gyakran.
Sok egyébként nem szoci szavazó is TJ-re adta a voksát, mert látták, hogy amit csinált az jó (mondhatni persze, hogy akkora hátszéllel könnyű volt, de a hátszél mellett is úgy tűnik, hogy jól csinálta).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!