Miért kellett bezárni a bölcsödéket/ovodákat pár éve, ha most meg kevés lesz a férőhely?
1. Mert agyatlan ökörparasztok ülnek a vezetői székekben (ez nem csak a kormányra jellemző)
2. Tudatos stresszkeltés, családrombolás - népességfogyasztás!
Azért, mert akkor tényleg nem volt rájuk igény. A nevelési szakemberek szerint a bölcsőde káros, jobb esetben semleges (szerintem beszéljék ezt meg a mindenkori kormánnyal vagy adják vissza a diplomájukat).
Egyes években több a gyerek, de általában évente csökken a létszám, ezért zártak be sok óvodát.
Nehéz is követni a szempontokat, ha azok évente változnak. Az ország egyik fele vidáman fűrészeli a másik fele alattinak gondolt ágat, aztán csodálkozik, ha maga alatt is recseg. Ez nem az a helyzet, amikor a józan ész és a több évre szóló elgondolások érvényesülnek.
Jó hír: nem kötelező ennek így lennie. Azért hoztam létre az ovobacsi.hu portált, hogy együttműködjünk a jólét érdekében. Nézzétek meg az ott kiírt kérdéseket, és vegyetek részt a demokrácia alulról felfelé építésében. Másképp nem fog működni.
Mert nem volt rá pénz. A bölcsik sokba kerültek, helyettük lett a GYES, az kevesebbe került. Most már a GYES-re sincs pénz. Mindez ugye nem jelenti azt, hogy a bölcsikre hirtelen lesz.
Ja, hogy ovik is megszűnnek. Igen. Meg lehet nézni, (pl a fővárosban), hogy hol szűnnek meg az ovik, iskolák. Elárulom: viszonylag jól eladható, sokat érő telkeken. van még valakinek valami kérdése?
A második (lepontozott) válaszadó vagyok. Őt gyerekem járt óvodába, kettő bölcsibe, így végig tudtam követni a dolgok menetét. Természetes módon csökkent az igény, azért zárták be az ovikat pl. nagy lakótelepeken, ahonnan kinőttek a gyerekek, és nem jöttek újak.
Nem úgy van, hogy felülről leszólnak a gazok, tessék már bezárni az óvodát, mert ártani akarunk a népnek. Évről évre kevesebb a gyerek, ez van. Vállaljatok, ha ez nem tetszik.
A bölcsit tényleg rossznak gondolják a neveléstudorok, viszont azt nem tudják, hogy akkor sokáig nem tud dolgozni az anyuka. Ezt is végig kell gondolni.
Valami akkor nagyon nem stimmel. Itt ugyanis zárnak be ovikat, iskolákat, ANNAK ELLENÉRE, hogy a maradék már így is messze túlzsúfolt. Persze, igaz, kevés a gyerek...
Én magam is néggyel nyomom, úgyhogy rajtam sem múlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!