Ki szereti az Mkkp-t?
szerintem nem rossz, hogy végre van egy párt, aki úgymond viccet csinál egy olyan dologból, amit az emberek általában (sajnos a vezetés hibájából) túl komolyan vesznek. egyúttal felhívják a figyelmet a többi pártnak az irreális ígéreteire, amiket az adott szóvivők úgy mondanak el, h közben majdhogynem beleröhögnek az ember pofájába, hogy "Higgyél, hülye!".
ha jól tudom, Izlandon egy ilyesmi párt megnyert vmilyen választást, olyan szinten elege volt mindenkinek a nagyképű, az ország érdekeinek hangoztatását a saját zsebük megtömésére felhasználó politikusokból.
... most, hogy így mondom, nekem is elegem van belőlük. minden egyes rohadt pártból, aminek a képviselői konkrétan hülyét csinálnak az emberekből.
Nem hazudnak, hanem viccelnek, sőt: a hazudozóknak állítanak görbe tükröt, egyfajta tiltakozásként. A diktatúra elleni viccnek nem mellesleg óriási hagyománya van, gondolj csak Hofira (igaz, ő nem alapított pártot). De a cseheknél ott volt a Törvény Keretein Belül Mérsékelten Haladó Párt, amelyik nagyon is hasonlított a kétfarkú kutya párthoz (Jaroslav Hasek alapította)
Nem mellesleg a nevetésnek gyógyító hatása van.
http://www.youtube.com/watch?v=JbOzZjPaeYE&feature=player_em..
(A kérdező előtti utolsó hozzászóló vagyok)
Azért azt is megjegyzem, hogy tény az, hogy a demokráciának ez egy elég sajátos értelmezése, kiforgatása. Én is sokat gondolkodtam azon, hogy azok, akik '56-ban az életüket, szabadságukat, egzisztenciájukat áldozták a demokráciáért, ezért küzdöttek-e. Azonban úgy vélem, hogy ez valóban csak egy tünet. A politika tehetetlenségét (miszerint az nyer aki nagyobbat hazudik, nagyobb indulatot kelt, több [általában összecsalt] pénzt tud kampányra költeni, stb.) kettő-négy féleképpen lehet feldolgozni:
- tartozkodok, (és kocsmában mérgelődök)
- én magam is agresszív leszek, felülök az indulatkeltésre (jobbikos leszek)
- kigúnyolni azokat a pártokat, akik hülyére veszik az emereket, és azokat az embereket, akik hagyják magukat hülyíteni. Ez is egyfajta értéke a demokráciára, de - ha a te inged három képpen veheted fel: vagy háborogsz rajta, vagy röhögsz, vagy elgondolkodsz a lényegén.
- konstruktív megoldásokat keresek, amire kevesen vevők, mert gondolkodni nehezebb mint anyázni (LMP)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!