A Fidesz két éve még tagadta, mára törvény. Ki hisz még nekik?
2012 január 1-től újra nyilvántartásba veszik a hadköteles felnőtteket. A kormány nyilatkozata szerint szó sincsen sorozásról, csupán veszélyhelyzetben hívnák be az embereket.
2 évvel ezelőtt, amikor a Fidesz a határon túliak magyar állampolgárságának megadását szorgalmazta, még határozottan tagadták, hogy az választójoggal is együtt járna, pusztán "szimbolikus jelentőségű gesztusként" nyilatkoztak róla.
Mára nem kérdés, hogy a határon túliak is szavazhatnak, mégpedig az anyaországiakkal azonos feltételek mellett. Erről természetesen nem kérdezték meg a polgárokat, pedig a közvéleménykutatások szerint még a Fidesz támogatói sem túlzottan lelkesednek a külhoni magyarok magyarországi politikába való beleszólási jogáért.
Nem ez az egyetlen keserű pirula, amit a "sosemhazudtam" kormány apránként, csepegtetve nyomott le a tehetetlen társadalom torkán.
Ezek után joggal feltételezhetem azt (illetve feltételezheti bárki), hogy a kormány ma összeírja a hadra fogható lakosságot, egy év múlva pedig visszaállítja a sorkatonaságot, azzal az olcsó és átlátszó szöveggel, hogy a "kétharmad erre hatalmazta fel őket".
Nem hiszek a Fidesznek, és úgy látom, rajtam kívül még sokan vannak így. Nem hisznek, mert a Fidesz szava (a fenti példa alapján) semmit sem ér, annyiszor becsapták és megvezették a társadalmat. Amit ma mondanak, annak lehet, hogy egy hét múlva az ellenkezőjét alkotmányba foglalják. Nem vagyok megnyugtatva egy egyszerű HM-nyilatkozattal, ha engem kérdeznek, nem értenék egyet a polgári lakosság besorozásával, ugyanis nem véletlenül vagyunk tagjai a NATO-nak. Ha eddig (7 évig) megvoltunk enélkül a nyilvántartás nélkül, most miért lett rá hirtelen szükség? Nem kellene hitelesen megnyugtatni az embereket ahelyett, hogy csendben megszavazzák, a Kossuth-rádió harmadik-negyedik hírként bemondja, és kiadnak egy közleményt, hogy nincsen vele komolyabb tervük, csupán elővigyázatosságról van szó?
"Amúgy a saját favoritodról, az MSZP-ről miért nem szoktál kérdéseket kiírni?"
1. Nem a favoritom az MSZP.
2. Jelenleg a Fidesz van kormányon, az ő döntéseik sokkal jobban befolyásolják az életemet, mint más pártok.
Ezért.
A múltkor kifejtetted, hogy az MSZP-re szavaztál. Több kérdést írtál már ki a Fideszről.
Gondoltam csak megkérdezem, hogyhogy nem sikerül az MSZP-ről is kérdezned valamit.
Politikusnak elvből nem hiszek, hiszen a munkája olyan, mint a marketing, el kell adnia amit csinál, különben senki nem szavazna rá, azt meg igazmondással nem lehet.
Viszont azt nevetségesnek tartom, hogy valaki (esetünkben te) periodikusan olyan kérdéseket tesz fel, amellyel nem az amúgy általa támogatott párt munkáját firtatja, hanem egy másikat szekál. Írj ki egy kérdést arról is, hogy az MSZP mennyire hiteles. Csak mert "nagyon".
A határon túliakról meg leszállhatnál már, az egyetlen hibájuk az, hogy több gerincük van nálad.
Kritizálom a Fideszt, mert jogom van hozzá. Neked is jogod van ahhoz, hogy ez fájjon, elnézem neked.
A határon túliakkal semmi bajom nem lenne addig, amíg nem akarnak beleszólni az életembe. Én sem szólok bele az övékbe. A gerincesség és tisztesség éppen az lenne, ha távol maradnának a szavazástól, és nem játszanák a cukorkáért megvehető kibicet a Fidesz javára.
"Politikusnak elvből nem hiszek, hiszen a munkája olyan, mint a marketing, el kell adnia amit csinál, különben senki nem szavazna rá, azt meg igazmondással nem lehet."
Aki rossz marketinges az jó politikus.
Szebb Jövőt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!