Valaki tud mondani kormányképes alternatívát?
A két nagy párt ugye leszerepelt, a többi pedig a futottak még kategória.
Kéne valami ütős, radikális! (A jobbik behódolt a pénznek)
"Ne becsülj le semmilyen politikai erőt... Nem tudhatod, mi lesz még belőle.
Pedro"
Ja, csak azt felejted el, hogy akkor hullt szét a SzU és az általa mesterségesen fenntartott magyar politikai viszonyok. Most viszont nincs semmi ilyen mesterségesen fenntartott állapot. Amúgy a Fidesz sem volt még akkor kormányképes, nem is került hatalomra. Erről a 4K-ról meg aztán megkockáztatom, hallott összesen 10 ezer ember, az is csak egyszer, semmit sem tudni róluk, mert egyszerűen nincsenek.
"akkor hozhatnának egy olyan törvényt, ami kereken kimondja, hogy BÁRMILYENEK is a választási eredmények, egyetlen párt sem kaphat 2/3-ot. Meghúznák a limitet mondjuk 51-55%-nál, és ha egy párt ennél többet kap, akkor a maradékot egyenlően el kell osztani a többiek között."
Ez tényleg milyen "ötletes" és "demokratikus" lenne. Gyakorlatilag kialakulhatna az a helyzet, hogy lenne egy olyan ellenzék a parlamentben, amelynek nincs is demokratikus, a nemzet általi felhatalmazása arra, hogy gáncsolja a kormányt, de azt mégis megtehetnék, még akkoris ha 100 emberből 99 a kormánypártra szavazott.
A helyzet az, hogy a választási rendszerünk nagyon is jó, lehetett tudni előre az első forduló után, hogy a Fidesznek meg lehet a 2/3-ados többsége, az embereket viszont nem érdekelte, a második fordulóban is rájuk adták a voksot. A kialakult helyzetért a választók a felelősek, de őket viszont soha senki nem vonhatja felelősségre, mertha ez megtörténne, na az lenne a diktatúra!
Amit mondasz, az gyakorlatilag olyan, mintha egy társasházban egy kérdésről nem a többség döntene.
Vagy mondjuk olyan lenne ez, mintha a te fizudat maximálnánk 120 ezer forintban, és ha ettől többet keresel, azt szétosztanánk a segélyből élők közt. Látod, nekem is vannak ilyen "ötleteim" és semmivel sem rosszabbak, mint a tieid. :)
"lenne egy olyan ellenzék a parlamentben, amelynek nincs is demokratikus, a nemzet általi felhatalmazása arra, hogy gáncsolja a kormányt, de azt mégis megtehetnék, még akkoris ha 100 emberből 99 a kormánypártra szavazott."
És az talán jobb, ha senki nem gáncsolhatja a kormányt, és úgy ámokfuthat, ahogy akar, lásd jelen helyzet? Szerintem nem.
"az embereket viszont nem érdekelte, a második fordulóban is rájuk adták a voksot. A kialakult helyzetért a választók a felelősek, de őket viszont soha senki nem vonhatja felelősségre, mertha ez megtörténne, na az lenne a diktatúra!"
Na ez az... hogy a tömegek már csak ilyenek, így viselkednek. Nem lehet _mindent_ rájuk alapozni, mert akkor annak ez a vége.
"Látod, nekem is vannak ilyen "ötleteim" és semmivel sem rosszabbak, mint a tieid. :)"
Jópofák, valóban, csak épp almát a körtéhez jelleggel viszonyulnak hozzá. :) Az én ötletem nem tünteti el a többséget, csak a mostanihoz hasonló 2/3-os egypárti diktatúrák kialakításának venné elejét.
"És az talán jobb, ha senki nem gáncsolhatja a kormányt, és úgy ámokfuthat, ahogy akar, lásd jelen helyzet? Szerintem nem. "
Igen sokkal jobb. Érdekes mindenki azzal jön, hogy eltörlik a demokráciát (ami amúgy butaság), most meg te zsarnoksággal akarod megvédeni és bebetonozni a politikai erőviszonyokat?
"Na ez az... hogy a tömegek már csak ilyenek, így viselkednek. Nem lehet _mindent_ rájuk alapozni, mert akkor annak ez a vége. "
Magyarul ne legyen demokrácia? Hát ez már csak ilyen.
"Jópofák, valóban, csak épp almát a körtéhez jelleggel viszonyulnak hozzá. :) Az én ötletem nem tünteti el a többséget, csak a mostanihoz hasonló 2/3-os egypárti diktatúrák kialakításának venné elejét."
Nem, ami te mondasz az lenne az első lépés a diktatúra felé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!