Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Miert kell nekunk euro?

Miert kell nekunk euro?

Figyelt kérdés
Miert kellene mas fizetoeszkozet hasznaljuk ha van sajatunk is?Ha most euro lenne Magyarorszagon mi is fizethetnenk a gorogoknek mint a szlovakok es akkor lehet hogy allamadossag csokkentes se lett volna.Az angolok ,a danok es a svedek sem akarnak kozos penzt akkor nekunk miert kell feltetlenul.
2011. szept. 6. 11:35
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Ja, kimaradt a felsorolásból az Ír Csoda, így, nagybetűvel. A Kelta Tigris, a nagy példakép :)))
2011. szept. 6. 21:06
 12/20 Sz1u ***** válasza:
28%

Igen, kell nekünk az Euro!!! Ha nem is most, de hosszútávon biztosan!

(Azért szerintem simán cserélnénk (ha tehetnénk) a válság szélén álló Olaszországgal, Spanyolországgal és Portugáliával..., öhmmm, de akár Szlovákiával is!)

2011. szept. 7. 02:34
 13/20 anonim ***** válasza:
81%

02:34

Ha voltál Szlovákiában akkor láthattad volna mekkora szegénység és nyomor van náluk!

2011. szept. 7. 09:06
 14/20 A kérdező kommentje:
Soros Gyorgy ,az amereikai magyar milliardos azt nyilatkozta par honappal ezelott ,hogy az eurozonanak nincs nmar tul sok hatra es szerintem igaza volt.Hogyha Magyarorszagon bevezetnek az eurot akkor nem a Magyar nemzeti Bank felugyelne a monetaris politikat hanem az Europai Kozponti Bank vagyis az ugymond nagyfejesek Brusszelbol es akkor ok dontenenek a minket erinto kerdesekben is.Ez szuverenitasi kerdes is.Konnyen megeshet hogy a forint az adossagcsokkentesek es egyeb lepesek hatasara jelentosen erosodni fog az eurohoz kepest ami tortent a svajci frankal is es akkor nagyon rossz lenne bevezetni az eurot.
2011. szept. 7. 14:13
 15/20 Sz1u ***** válasza:

09:06

Nem tudom (utoljára kb. 20 éve voltam Szlovákiában - igaz akkor viszont sokszor).

Az alábbi grafikon alapján írtam, amit írtam:

[link]

2011. szept. 7. 14:23
 16/20 A kérdező kommentje:
20 eve meg nem is letezett Szlovakia.
2011. szept. 7. 15:25
 17/20 Sz1u ***** válasza:

15:25 Kérdező!

"20 eve meg nem is letezett Szlovakia."

Önálló államként valóban nem létezett, hanem csak Csehszlovákia részeként. Ettől függetlenül még a régi térképeken is vékonyabb (határ)vonallal jelölték a cseh és a szlovák részt.

De gondolom, ezt Te is tudod, csak beszélgetni szerettél volna... :) :) :)

2011. szept. 7. 19:19
 18/20 anonim ***** válasza:

ma 02:34

Spanyolország nem az euró miatt fejlettebb Magyarországnál, hanem azért, mert ott nem volt szocializmus 1949 és 1989 között.

Éppen a legutóbbi években viszont egyre inkább válságba kerül.

2011. szept. 7. 19:42
 19/20 anonim ***** válasza:

ma 14:23

A szlovák gazdasági fellendülésnek nem sok köze van az euró bevezetéséhez. Ez leolvasható a grafikonról is, a szlovák gazdaság már rég szárnyalt, amikor még nem vezették be az eurót.

2011. szept. 7. 19:43
 20/20 A kérdező kommentje:
Azert egy kicsit erosnek erzem azt hogy a szlovak gazdasag mar reg szarnyalt.
2011. szept. 8. 09:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!