Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Hogyan képzeli el a kormány a...

Hogyan képzeli el a kormány a kisebbségek parlamenti képviseletét?

Figyelt kérdés

Ma olvastam, hogy Orbán Viktor ellátogatott délvidékre, és mondta, hogy még az év végéig rendezi a magyarországi szerbek parlamenti képviseletét.

Magyarországon kb 4000 szerb él,ha mondjuk benyomnak a parlamentbe 2 képviselőt,akkor nem aránytalan egy kicsit?

Soha nem értettem, hogy miért gondolják egyesek azt, hogy ha a kultúrális kötődésük egy adott kisebbséghez tartozik, akkor ők ugyanazon nemzet tagjai, mint akik anyanyelvként beszélik az adott nyelvet.

Nekem is német v.nevem van, de nem érzem magam németnek,a jelenlegi állapotok szerint nekem is szinészkedni kéne ?

2011. jún. 14. 15:04
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
"Hallgassuk meg ENGEM!"
2011. jún. 16. 14:49
 12/17 A kérdező kommentje:

Körvonalazódik a helyzet: Be akarják magyarázni, hogy csonkaország többnemzetiségű (hahaha, előre halálra ítélt próbálkozás).

Igen a trianon által elveszített területek többnemzetiségűek a mai napig, ezt nem is kérdőjelezem meg.De hogy Magyarországon? Pl Deszkre úgy tekintsek mint szerb településre? ahol a 4000 lakosból 300 "szerb él'???

2011. jún. 17. 01:55
 13/17 A kérdező kommentje:
Ha a cigány magyarnak vallja magát akkor magyar.Akár tetszik akár nem.
2011. jún. 17. 01:57
 14/17 anonim válasza:
A 4 százalék azért nem semmi, gondolj bele csak abba, hogy a valóság showknak, tehetségkutatóknak egy csomó kisebbségi szereplője és nyertese voltaz utóbbi évtizetben, és a színészek, politikusok közt is vannak jó páran, pl. Rogán Antal szlovén származásu.
2011. jún. 17. 22:21
 15/17 A kérdező kommentje:

A négy százalék aránytalanul szerepel többet a tv-ben.

Ha Alekoszra gondolsz, az megint csak egy színészet,hogy megmutassa, hogy ő más mint a többi.Folyékonyan,akcentus nélkül beszél magyarul, akkor mennyire görög?...Ugyanúgy mint az a Milo még annoa vv1 ben.

A valóságshow-val példálózni elég rossz, mivel oda eleve nem szürke átlagos embereket vesznek fel,valamivel meg ki kell tünni. Gondolkozz csak el....

Nem jó dolog, ha celebek és egyéb pénzéhes, haszonleső figurák szereplésének gyakorisága alapján következtetsz.

2011. jún. 17. 22:56
 16/17 A kérdező kommentje:

Egy szó mint száz : nem tudom megérteni, azt, hogy pl anyai nagyszüleim németek ,de már magyarul beszélnek, apám magyar,az ő szülei is,az én anyanyelvem magyar,akkor mi közöm is van a németekhez? Mennyire élhet a nagyszüleimben a német nemzeti öntudat, ha belenyugodnak abba, hogy az egyetlen unokájuk sem tanulta meg rendesen a nagyszülei anyanyelvét???

Pl a trianonnal elveszített területeken,akik 91 év alatt is,sokszor szembeszéllel, de megőrizték identitásukat,anyanyelvüket (sokszor hallani, hogy nem is tudják az állam hivatalos nyelvét,ami szerintem se jó dolog,mivel igy az érvényesülésük minimális),nem lehet összehasonlítani ilyen Alekoszokkal.

Szerintem mindenkinek olyan nemzetiségűnek kellene hogy vallja magát, ami az anyanyelve,vagyis amit legelőször megtanult, mert ezen gondolkodik, fordít le dolgokat a fejében,imádkozik stb...Ha valakinek román az anyanyelve,de a felmenői magyarok, tetszik nem tetszik,ő már román. Ő már román nyelven gondolkodik,román suliba jár, nem tanul magyar költőkről, nem ismeri meg a magyar kultúrát...

2011. jún. 17. 23:15
 17/17 anonim válasza:
Lelövik az összes cigót és elásssák pont az ülésterem alatt
2011. júl. 4. 00:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!