Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Kedves jobbikosok, mit vártok,...

Kedves jobbikosok, mit vártok, mi történne, ha a Jobbik kerülne hatalomra?

Figyelt kérdés
Varázsütésre megszűnne az ország minden gondja, és hirtelen nagyhatalommá válnánk? A válaszaitokból nagyjából ezt lehet leszűrni, de ezt azért csak nem gondoljátok komolyan...
2011. máj. 15. 12:58
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem ha a közbiztonságot helyreállítanák akkor már többet tennének mint az utóbbi 22 évben bárki.
2011. máj. 15. 13:23
 12/31 anonim ***** válasza:
78%
Simon ebben is igazad van. A közbiztonság helyreállítása ugye önmagában feltételezi a lopások, utcai rablások megszűnését is. Tehát már több pénz maradna az emberek zsebében.
2011. máj. 15. 13:25
 13/31 anonim ***** válasza:
79%

"Szerintem nem csak a közbiztonság javulna. A Jobbik kiemelkedő gazdasági stratégiájának köszönhetően a hazai piac élénkülne az embereknek lenne pénzük vásárolni, ezáltal a megnövekedett kereslet rengeteg új munkahelyet teremtene, miáltal a munkanélküliség megszűnne."

Ebben igazad van, közgazdász hallgatóként némileg van fogalmam ezekről a dolgokról. Egyszerű tény, hogy munkahelyeket hogy lehetne teremteni: ha növelni kellene a termelést. A termelést viszont csak a fogyasztás növekedése idézheti elő, és ahhoz, hogy a fogyasztás nőjön, pénz kell az embereknek. Pénz meg munkából lesz. Kivéve, ha a termelést külföld végzi, mert akkor idehozzák az árut, mi megvesszük, de nem mi állítjuk elő, így bért már nem látunk utánuk.

Ha megfordítjuk a dolgokat, rájövünk, hogy jelenleg egy ördögi körben vagyunk. Kevesebb munkahely - kevesebb pénz - kevesebb fogyasztás - kevesebb termelés - kevesebb munkaerő (munkahely). Ebből kell valahogy kiemelni az országot, de ez csakis magyar vállalkozásokkal fog menni, magyar termelőkkel. És ezt szeretné a Jobbik.

Egyébként a kérdező kérdésére fentebb hosszabban válaszoltam, csak erre kitértem. :) Esetleg még annyit hozzáfűznék, hogy a Jobbiknak még fel kell nőnie a kormányzásra, ez tény. Félre kell tenniük olyan butaságokat, mint az arab-magyar barátság, meg hasonlók. De talán erre 3 év elég lesz. Ha ezeket félreteszik, megenyhülnek kicsit, és a valós problémákra koncentrálnak teljes erővel (mióta bekerültek a parlamentbe, így is sokat változtak, és úgy látom, hajlandóan félretenni a lehetetlen elképzeléseiket, és tettlegességben szinte csak az nyilvánul meg, csak azokban az ügyekben intézkednek, amelyek valódi problémák ma Magyarországon). Lehet, manapság még sokan abszurd dolgaik miatt nem kedvelik a pártot, de szerintem hajlamosak egyhülni, és félretenni a butaságokat. Ők tudják, hol az igazi probléma, és nem takargatják, mint más pártok. Utaltam itt a Fidesz mostani politikájára, alkotmányoznak, bele-belenyúlkálnak mindenbe, csak hogy eltereljék az emberek figyelmét a valós problémákról.

2011. máj. 15. 13:29
 14/31 anonim ***** válasza:
13%
És mivel a Jobbiknak sikerült kidolgoznia egy igazán kiemelkedő és a gazdaság fellendítését célzó mindeddig felülmúlhatatlan gazdasági programot, valószínűleg újra Európa egy vezető gazdasági hatalma lehetnénk.
2011. máj. 15. 13:30
 15/31 anonim ***** válasza:
59%

"Ha megfordítjuk a dolgokat, rájövünk, hogy jelenleg egy ördögi körben vagyunk. Kevesebb munkahely - kevesebb pénz - kevesebb fogyasztás - kevesebb termelés - kevesebb munkaerő (munkahely). Ebből kell valahogy kiemelni az országot, de ez csakis magyar vállalkozásokkal fog menni, magyar termelőkkel. És ezt szeretné a Jobbik."

Épp erről beszélek. Egyedül a Jobbik az akinek legalább szándékában áll már végre tenni is valamit a hazai termelőkért, munkavállalókért és a magyar népért. Nem a szegények kifosztása az elsődleges céljuk mint az elmúlt húsz év kormányainak, különös tekintettel a Fideszre.

2011. máj. 15. 13:32
 16/31 anonim ***** válasza:
74%

Nem vagyok jobbikos, de szerintem egy új kormánypárt 4 év alatt nem tudná gyökeresen megváltoztatni az országot, legyen az MSZP vagy Jobbik, vagy bármi más. Viszont ahhoz, hogy elkezdjék rendbe tenni az országot, gyökeres változások kellenének, ebből persze mi csak annyit érzékelnénk, hogy már megint kicsesztek velünk és 4 év múlva mérgünkben megválasztunk egy másik pártot, amely új kormánypárt egy másik politikába kezd és 4 éven belül megint áttérünk egy másik életvitelre.

Ennek nem így kéne működnie szerintem.

2011. máj. 15. 13:34
 17/31 anonim ***** válasza:
52%

"Ettől még ugyanúgy egy mesébe illő a gazdasági programja a jobbiknak, kárpátiát dalolászva nem lehet kikerülni a rossz gazdasági helyzetből, sőt..."

Bocs, te közgazdász vagy? Jó, én is még csak tanulok, és mivel elég jól végzem, azért valamivel több fogalmam van már a dolgokról, mint egy egyszerű embernek, aki életében nem tanult semmit a gazdaságról. Ezt nem nagyképűségből mondom, de szerintem így van.

Lényegében csak arra akartam kilyukadni, hogy nekem semmi gondom a Jobbik gazdaságpolitikai programjával. Elolvastam már párszor alaposan, véggondoltam, mégsem találtam benne olyat, ami ténylegesen rosszat okozna az országnak. Csak a média fröcsögi állandóan, hogy a Jobbik gazdasági programja milyen rossz és lehetetlen és stb. Valójában nem egészen így van. Az a program egyszerű gazdasági tényekre, összefüggésekre, törvényszerűségekre alapul. Ne gondold, hogy valaki a hasára csapott és megírta, biztos vagyok benn, hogy közgazdászok véleményét is kikérték. De mindegy, néhányaknak tök mindegy, mit ír az ember, csak a magáét hajtja, amit a TV2-n meg a Hír tv-ben hallott.

2011. máj. 15. 13:35
 18/31 anonim ***** válasza:
63%
Ja, és nem a jobbikosok dalolásznak Kárpátiát, hanem a hungaristák. :D Ne keverjük a kettőt.
2011. máj. 15. 13:36
 19/31 anonim ***** válasza:
51%

"ha növelni kellene a termelést"

Elnézést, "hogy" akart lenni az eleje. Gyorsan írtam. :D

2011. máj. 15. 13:37
 20/31 anonim ***** válasza:
30%
Közbiztonság, és egy gazdaságilag összeomlott ország, ugyanis drága közgazdászhallgató , aki itt írogatsz, te nem gondolsz bele, hogy egy államadósság újratárgyalásnak milyen következményei lennének?
2011. máj. 15. 13:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!