Hogyan kezdhetném el a politikai pályát? Mik az első lépések, teendők?
Kérdező itt nem fog értelmes választ kapni!
Amúgy a politológiát ajánlanám, de ha tényleg parlamenti politikus akarsz lenni,akkor az kapcsolatok nélkül nagyon nehezen vagy egyáltalán nem fog menni!
Ha politizálni szeretnél, azt nem iskolában tudod megtanulni. Olvass jogi, gazdasági folyóiratokat, nézd a parlamenti közvetítéseket, figyeld, mik fontosak.
Tanulj politikatörténetet, iszonyú hasznos (egy csomó olyan dolog van, ami már réges-régen előfordult, és akkor kiderült, hogy mi a jó megoldás rá, vagy épp ellenkezőleg, mi az, amit semmiképpen sem szabad csinálni).
Legyél tisztában a napi politikával, és lépj be egy pártba, ami a legközelebb áll hozzád.
Jaa és gondold alaposan át a dolgot.
Nekem is vannak politikusi ambícióim, az utóbbi években rengeteget foglalkozom a témával, gondolkoztam is, hogy erre a pályára lépjek.
Apukámmal beszélgettem, mert neki van tapasztalata a témában (az egyik nagy párt alapításában és az első éveiben jelen volt). Hívták parlamenti képviselőnek később, de visszautasította.
Kérdeztem, mi a véleménye arról, hogy politizálnék.
Azt mondta, egy évet sem érnék meg. Ő is azért nem ment képviselőnek, mert nem bírta volna elviselni, hogy bábként rángatják. Pedig nagyon nincs pénzünk, jó lett volna az a fizu. De nem ér meg ennyit. És én sem lennék képes ezt elviselni, valamint a józan ész ellenében cselekedni.
Ergo elég hamar kirúgnának, sikeres sose lennék.
A mai magyar politika a megélhetésről szól. Ha belőled érzelmeket vált ki, ha szenvedéllyel csinálnád, akkor nehéz a dolgod. Meglévő pártba nem tudsz belépni, max. újat alakíthatsz, de abból meg ki tudja, mi lesz?
Mindenesetre ha újat alapítanál és ha gondolod, írj nekem üzenetet. Ha azonosak a nézeteink, szívesen társulok veled :)
"Meglévő pártba nem tudsz belépni, max. újat alakíthatsz, de abból meg ki tudja, mi lesz?"
Na te már ne legyél politikus :)
Három módon lehet elindulni, a három út nem zárja ki egymást, hanem lehetnek metszéspontjaik, összefuthatnak, szétválhatnak.
1) Elvégezni egy jogi vagy közgazdasági egyetemet, meggazdagodni, befolyásra szert tenni. Annyira fontossá válni, hogy számíts akár a helyi politikai életben, akár egy országos szakmai vagy érdekképviseleti szervben. És előbb-utóbb udvarolni fognak nálad a pártok, vagy bármelyikbe beléphetsz, ott fontos szerephez juthatsz.
2) Pártkarrier. Belépsz egy pártba és pártmunkát végzel. Tehát pártgyűléseken te kened a szendvicseket és hordod a székeket, te ragasztod és téped a plakátokat. Aztán írhatsz cikkeket helyi pártlapba, pártgyűléseken megszólalsz stb. Ha elég ügyes vagy, előbb-utóbb te leszel a helyi szervezet legkiemelkedőbb tagja, és akkor esetleg kapsz egy önkormányzati képviselőjelöltséget. Ha sikerül bekerülnöd egy önkormányzatba, akkor ott tovább építheted a kapcsolataidat és előbb-utóbb olyan fontos emberré válhatsz, hogy valami fontosabb posztot bíznak rád, pl. egy képviselő titkárságán dolgozhatsz, vagy valami önkormányzati bizottságban, helyi pártvezetésben stb. És így tovább, egyre följebb kell emelkedni.
Mindig ki kell választani azt, hogy ki a legerősebb, az ő fenekét kell nyalni, hozzá kell hűségesnek lenni, a többieket pedig fúrni kell. Aztán ha már az erős ember leghűségesebb szolgája vagy, akkor el kell kezdeni udvarolni egy még erősebb nagyembernek, szükség esetén hátbaszúrva az eddigi gazdit. És így tovább. Mindeg egyre magasabbra lépni.
3) Jó családba kell születni, és akkor már 25 évesen lehet belőled ogy. képviselő vagy 30 évesen államtitkár.
1. Lépj be az általad szimpatikusnak tartott pártba!
2. Jelentkezz valamelyik egyetem "politológia" szakára!
3. Törtess, fúrj, beszélj sokat, próbáld felhívni magadra a figyelmet!
Hétköznap néha-néha érdekes politikáról és elvekről beszélgetni, de nekem nem lenne gyomrom elmenni hivatásosnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!