Mi a menete, ha politikai pártot akarok létrehozni? Mibe kerül?
Figyelt kérdés
2010. dec. 26. 22:22
11/13 A kérdező kommentje:
Én azt értem, hogy miért akarom megszüntetni, de azt nem tudom, hogy te miért nem akarod megszüntetni. Ha megszüntetjük az SZJA-t, akkor persze az állam kiadásait is csökkenteni kell, de amit az ember megkeres, az őt illeti, nem a középkorban élünk már, az államnál nincs túl jó kézben a pénz. Nem elég az ÁFA meg a tb, illetve egyéb adók? Minek eltartani ennyi politikust, bűnözőt, felesleges bürokratát, illetve dolgozni nem akarót, esetleg gyerekgyártó kisiparost...
2010. dec. 29. 22:34
12/13 anonim válasza:
SZJA minden országban van. Egész egyszerűen azért, mert az a legnagyobb bevétele az államnak. Lehet itt vitatkozni, hogy és mégis mire költik. "Elvileg közdolgokra": utak, hidak, iskolák stb. Azért kell az állam, hogy amit te egyénileg nem csinálsz meg (ld. iménti dolgok) azt ő az adókból gazdálkodja ki. Ha nincs adó, nincs "közös", ergo nem kell állam. Az ÁFA nem elég, a TB-t nem erre költik, a nyugdíjjárulékot se. Tehát SZJA=infrastruktúra, oktatás, kultúra stb. (Hogy ebből mennyit lopnak el, az már más dolog.)
Én ettől függetlenül komolyan rád szavaznék, ha megneveznél valami forrást, ahonnan az így kieső pénzt pótolni lehetne. :) Vagy irány vissza a középkor: nem kellenek utak, sem iskolák, se semmi.
13/13 anonim válasza:
Az államnak bevétele kizárólag az adókból származik(ÁFA, SZJA, jövedéki adó, stb). ha megszünteted az adókat miből fedezed mondjuk a szociális juttatásokat. Mielőtt leszólnátok, h miért vagyok az adó mellett, közlöm, hogy én is minimálbérért robotolok egy gyárban, pedig érettségim van és közgázt tanultam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!