Mit tesz a Fidesz a kisemberekért?
Ez már a második lehetőség, ugyanis egyszer már megunta őket az ország, 8 évvel ezelőtt, két teljes ciklusra. És akkoriban sem sokat tettek az alacsonyabb keresetűekért.
Azt azért nem kell elfelejteni,hogy Az első vereség, igaz csalódottság volt, a második pedig választási csalás.
22:58 Na ezért nem leszel jó vállalkozó, mert így gondolod- Elraknád te is zsebre- Ezen a mentalitáson csak akkor tudna az ország változtatni, ha a befizetett adókból látszana az ország virágzása és nem Szalainék meg Hagyók hordanák haza a pénzünket. Ha én vállalkozhatnék, akkor megelégedett emberekkel szeretnék dolgoztatni, akik tisztelnek engem mert én megbecsülöm őket és hasznos munkát tudunk végezni, egymás és az ország számára. Szerintem ez lenne a járható út mindenki számára.
"Azt azért nem kell elfelejteni,hogy Az első vereség, igaz csalódottság volt, a második pedig választási csalás. "
Azt sem kéne elfelejteni, hogy Pintér Sándor szervezte meg a választások biztosítását, és a Fidesz elismerte, hogy minden rendben történt, és nem történtek visszaélések. A "csalás" csak az Orbán által felheccelt szélsőjobbos körök dumája volt, amit ezek szerint te is benyaltál.
"Na ezért nem leszel jó vállalkozó, mert így gondolod..."
Vállalkozó vagyok, igaz csak mellékfoglalkozásban. Alkalmazottam soha nem volt, bevételem sem sok - inkább csak hobbi amit csinálok. :-)
Ugye nem haragszol meg rám, ha azt mondom, hogy naív vagy?
Persze, igazad is van, az országnak VALÓBAN az lenne jobb, amit te írtál. De a maszeknak nem, és (sajnos) itt is igaz, hogy az egyéni érdek a közösség érdeke előtt helyezkedik el... Amíg meg lehet csinálni, hogy csak minimálbérre jelentik be a dolgozókat, hogy nem fizetnek utánuk járulékokat, hogy magukat is minimálbéren jelentik be, miközben vadiúj BMW-vel a buszsávban közlekednek (ugyan, majd kipengetjük azt a kis büntetést) - na addig NEM FOG érvényesülni az ország érdeke.
"Elraknád te is zsebre"
- Naná, majd csak én fizessem be az adót, meg csak én emeljek bért ugye?... Ha az ÖSSZES vállalkozóval befizettetik és az ÖSSZES bért emel, semmi kifogásom ellene. De ha mások ki tudnak bújni alóla - akkor viszont van!
"nem Szalainék meg Hagyók hordanák haza a pénzünket."
- Hidd el, NEM miattuk tart itt az ország - azaz NEM AZ ÁLTALUK FELVETT PÉNZ miatt. A több százezer vállalkozó által be nem fizetett adókiesés ezeknek a pénzeknek a SOKSZOROSA. Ezzel most nem azt akarom mondani, hogy nem kell őket felelősségre vonni, aki hibázott, vagy bűnt követett el. viselje annak a következményeit is.
Viszont NEM CSAK ők raktak el itt hatalmas pénzeket. Csak egy példa: Vajon miért van az, hogy Dániában NEGYEDANNYIBA kerül az autópálya építés, mint nálunk???
"Ha én vállalkozhatnék, akkor megelégedett emberekkel szeretnék dolgoztatni, akik tisztelnek engem mert én megbecsülöm őket..."
Hidd el, az (értelmesebb) vállalkozó most is megbecsüli a jó szakembereit. De nem fizet nekik többet annál, mint amennyiért elvégzik az adott munkát. Bolond lenne...
Nos amit írtál, az nagyon SZÉP dolog, és valóban jó lenne, ha a világ úgy működne... De ismét mondom, (és tényleg nem akarlak megbántani), hogy naív vagy.
Pedro
A magad által főzött pálinkától kábultan, szemeidet az Orbánbullára függesztve írhatod söralátétre az adóbevallásodat.
Ja, hogy közben éhes vagy? Ne akarjá' má' nyolc hónap alatt mindent, vaze!!
Az hogy "ha több marad a vállalkozásba lesz béremelés" maximum a vállalkozónak akié a vállalkozás ő nem fog több embert alkalmazni ha már rájött hogy 5 emberrel is szépen elvegetálhat max az 5 ember 10x többet dolgozik.
A minimál bér növelése ha elgondolkodunk akár elbocsátásokkal is járhat azok a cégek akik csak a profit maximalizálásában érdekeltek és munkavállalók tőlük bátran felfordulhatnának szinte biztos hogy nem fizetik ki az emelést inkább leépítenek
vannak nagyemberek is?
miért kéne orbánéknak a magasság alapján ítélni? Ő maga is egy törpe...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!