A hazai zsidóság mely pártokat támogathatja jelenleg leginkább?
Le szeretném szögezni, hogy semmilyen antiszemitizmus nincs a kérdésemben, egyszerűen csak érdekel. A gyűlölködő, alacsony színvonalú válaszok nem érdekelnek.
Olyanok írjanak, akik mélyebben ismerik a vallásos vagy éppen kevésbé vallásos zsidó közösségeket, vagy jelentősebb mennyiségű zsidó/izraelita származású embert ismernek.
Alapvetően ém azt a felfogást hallom róluk, hogy inkább ellenzékiek. Szerintetek ez tényleg igaz összességében, vagy jelentősebb kormánypárti tábor is van közöttük? Pl. a konzervatívabban vallásosak között?
Akik ellenzékiek, azok szerintetek beálltak a Tisza mögé, vagy az átlagnál nagyobb arányban maradtak a korábbi baloldali-liberális ellenzéki pártoknál, mondván, hogy nekik a Tisza már túl jobbos?
Nyilván nehéz erre válaszolni, mert kevesen vannak hazánkban és azt is nehéz megmondani, hogy pontosan ki számít igazán zsidónak. Szóval inkább nyilván csak véleményekre vagyok kíváncsi.
Az átlag zsidó származású állampolgárok szerintetek vélhető pártállása érdekel, nem az, hogy X pártban Y zsidó vezető van, szóval biztos az a „zsidópárt", vagy ehhez hasonló leegyszerűsítések.

2-es
Őszintén szólva szerintem egyik párt se foglalkozik túl sokat ilyen témákkal, azon túl, hogy nyilván elítélik az antiszemitizmust. A fidesz jóban van a jelenlegi izraeli vezetéssel, az tény, de kérdés, hogy ez az átlag hazai zsidót érdekli-e annyira, hogy a fideszre szavazzon, aki amúgy minden másban távol áll tőlük általában.

Vannak dolgok, amikben én támogatom amúgy az NHM-et, de most őszintén el lehetne várni egy zsidótól, hogy oda szavazzon? (Amúgy tuti van a több ezerből azért pár, aki ezt teszi.)
Az ortodoxok szerinted mind lelkesen leszavaznak a fideszre? Nem azt mondom, hogy nem tudom elképzelni, csak kérdezem, hogy miért gondolod.

A hazai zsidóság rendkívül sokszínű.
Ezért pártokból is sokszínű amit támogat.
Pl. Köves Slomo féle ortodoxia egyértelműen fideszes onnan jön a támogatás és a kétes (veszteséges zsidó mészárszék milliárdos támogatása a kormány részről + holokauszt emlékpark finanszírozása és nem megnyitása évek óta) ügyeik miatt is segít a Fidesz eltussolni ezeket.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!