Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Orbán Viktor tegnapi évértékel...

Orbán Viktor tegnapi évértékelő beszédében mit ígért a megváltozott munkakepesseguek számára?

Figyelt kérdés

ma 11:29
 1/4 anonim ***** válasza:
83%
Jól tudod. Semmit.
ma 11:30
 2/4 anonim ***** válasza:
8%

Tovább nő a foglalkoztatásuk aránya, ahogy évről évre...

[link]

ma 11:37
 3/4 anonim ***** válasza:

"Tovább nő a foglalkoztatásuk aránya, ahogy évről évre..."

És ehhez a kormánynak mi köze van? Annyi érdemleges változás történt az elmúlt években, hogy a rokkantsági ellátás rendszeréből kivezették a bérplafont, így elmúlt az a félelem, hogyha túl sokat dolgozol, akkor elveszíted az ellátásodat. Ezenkívül csak az általános munkaerőhiány volt az, ami felszívta ezeket az embereket. Amíg Magyarországon 25-30%-os foglalkoztatási rátát tudnak elérni, addig az uniós átlag 50% körül van. Arról nem is beszélve, hogy a komplex minősítési rendszer egy vicc, ugyanaz az ember ugyanarra az állapotára megadják egyik évben a C1-es, 3 évvel később pedig a B2-es besorolást, sejthetően azért, hogy spóroljon az állam. A jogsegélyről, vagy arról, hogy ezeket az embereket 50-55 éves koruk után nem foglalkoztatják sehol pedig megintcsak egy más téma. A statisztika javulásának is csak az az egyik fő oka, hogy fehéredik a gazdaság és végre be is jelentik ezeket az embereket. Új foglalkoztatást pedig inkább a nyugatról betelepülő multik biztosítanak, mert nekik erre már van konkrét eljárásrendjük, amit hoznak magukkal, ettől függetlenül aligha lehet magyar sikernek elkönyvelni.

ma 12:54
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom ! Én megváltozott munka képességű vagyok és nem is kaptam és nem is kapok semmit nulla= 0 forintot
ma 13:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!