Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Írtam egy pártprogramot,...

Írtam egy pártprogramot, reagálnátok rá és adnátok ötletet, hogy mivel egészítsem ki?

Figyelt kérdés

Természetesen ez még nincs kész! [link]

azért van ilyen linken, mert nem tudtam hova töltsem fel.

febr. 1. 22:07
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
A masodik 8#as az 9#
febr. 2. 13:22
 12/21 anonim ***** válasza:

A programtól függetlenül…

Jelenleg 90, működőként nyilvántartott párt van a bírósági közhiteles és nyilvános nyilvántartásban. Hánynak a nevét tudod felsorolni, hánynak ismered a programját? Más is úgy van vele, mint te; illetve, még úgyabbul, hiszen te nyilván foglalkoztál ezekkel, hogy tételesen tudj érvelni amellett, hogy miben más, miért jobb a te pártod programja.

Ha meg lenne alapítva a pártod és szerepelne a nyilvántartásban – ez feltétele annak, hogy választáson jelölőszervezet lehessen – hányan tudnának róla?

És ha a pártod állítana jelölteket, vagy listás típusú választáson pártlistát? Ha nem nézed meg, akkor fel tudod sorolni a legutóbbi, nem időközi országgyűlési-, EP-, önkormányzati választásra regisztrált párt jelölőszervezeteket? Vagy akár csak meg tudod becsülni a számukat? És akkor gondolj bele, hogy más ugyanígy, tudna-e egyáltalán a létezésetekről?

Mi módon, milyen eszközökkel – a pénzeszközöket is beleértve – szereznél ismertséget?

Fel vagy készülve a jogi- és gazdálkodási feltételek betartására; egyáltalán ismered ezeket? Ha te nem, akkor van olyan személy, illetve vannak olyan személyek, akik ezekre felkészültek és felelősséggel vállalják, hogy mindent el is végeznek, mindenre figyelnek?

Ha megjelennétek jelölőszervezetként, akkor mind a rivális pártok vezetői, mind a szavazóik, besorolnák a kamupártok közé; ennyi lenne az elért eredmény.

Majd egy év múlva megnézem, hogy az általad nevesített párt szerepel-e a nyilvántartásban, illetve, a kampányidőszakban azt, hogy regisztrálva lett-e jelölőszervezetként, hány jelölt van stb.

A tippem az, hogy semmi sem lesz, és feleslegesen írtunk róla te is, és én is.

febr. 2. 16:40
 13/21 A kérdező kommentje:

Jövőre biztos nem fog ilyen párt indulni, mert csak "álmodozom" ilyenekről és nem vagyok elég idős. Nagyon kellenek az új emberek a politikában. Szerintem sok embernek elege van abból, hogy mindig ugyanazok jönnek újra újra. Gyurcsány, Toro, Orbán. Meg kell újulni. Most itt van Magyar Péter is, aki persze, jó meg minden (Én is őt támogatom), de ha belegondolsz ő is Fideszes volt. Kellenek új alakok.

Jelenleg MO-n kevés pénzből is lehet "propagandát" csinálni. Elég csak megnézni Magyar Péter országjárós kampányait és ahol bemutatja a kórházak állapotát és a vasút állapotát.

Ezeket minimális pénz befektetéssel meglehet csinálni.

De mindegy én ahogy írtam, csak álmodozom, és az emberek kérdezem. Én nagyon örülnék egy konzervatív szociáldemokrata pártnak.

febr. 2. 17:08
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

#13 "Elég csak megnézni Magyar Péter országjárós kampányait és ahol bemutatja a kórházak állapotát és a vasút állapotát.

Ezeket minimális pénz befektetéssel meglehet csinálni."

Ez csak ügyes trükk és te elhitted.

Magyar Péter kampányában irdatlan sok pénz van és rengeteg ember dolgozik rajta. Egy-egy nagyobb rendezvényén százmilliós költséggel jár csak hogy hangosítás legyen meg kifizessék a szervezőket, a kampánycsapatot, persze a kisebb országjárós akármik pár millióból is összehozhatók. De mindazok az emberek akik vele/neki dolgoznak azokat bizony fizetni is kell, nem ingyen vannak vele naponta, a testőreit akkor még nem is számoltuk bele.

Valóban meg lehet csinálni kevés pénzből is egy internetes kampányolást és lehetne akár ugyanígy kevés pénzből különböző akciókat is csinálni, sok civil szervezet tényleg így dolgozik. De Magyar Péter mögött nagyon sok pénz és sok ember van, az ő kampányát te nem tudod olcsón kihozni.

febr. 2. 19:21
 15/21 A kérdező kommentje:

"Ez csak ügyes trükk és te elhitted."

A vasútállomásokra meg a kórházakba én is eltudok menni, és lefilmezni mindent. Nem kell ehhez multimilliós kamera, meg operatőr. Egy jó telefonnal körbemutogatnám, biztos vagyok benne, hogy ugyanolyan sikere lenne.

"Magyar Péter kampányában irdatlan sok pénz van és rengeteg ember dolgozik rajta. Egy-egy nagyobb rendezvényén százmilliós költséggel jár csak hogy hangosítás legyen meg kifizessék a szervezőket, a kampánycsapatot"

Ezt nem vitatom, igazad van. De MP nagyon sok támogatást is kap az emberektől, azt se szabad elfelejteni.

febr. 2. 19:57
 16/21 anonim ***** válasza:

#15 "Egy jó telefonnal körbemutogatnám, biztos vagyok benne, hogy ugyanolyan sikere lenne."

Igen, pont annyi sikere lenne mint bármelyik másik hasonló videónak a neten amiket száz számra meg lehet találni. Ez édeskevés ahhoz, hogy párt legyen belőle. Szerintem kevered az influenszerkedést a politikai pártokkal.

febr. 2. 20:35
 17/21 A kérdező kommentje:
Természetesen ahhoz először kell egy kis hírnév is. De nem ezen van a hangsúly. Hanem azon, hogy ezt piti összegből is meglehet csinálni. A többit nem, de én most csak erről beszéltem.
febr. 2. 20:42
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

#17 Te most kivetted egy párt népszerűvé, ismertté és politikai tényezővé válásának lépéseiből azt a kicsike részt amit fillérekből meg lehet csinálni és megpróbálod elhitetni magaddal, hoyg akkor ennél több nem is kell.

Ezt írta le neked valaki korábban, hogy pont emiatt van 90 behegyzett párt de csak 8-10 képes országos listát állítani és legalább értékelhető számú szavazatot szerezni a választáson, mert ez nem ennyi. Ez az influenszerkedés, a többitől lesz párt a párt és sikeressé meg sok-sok pénzzel és sok-sok emberrel lehet tenni.

Magyar Péter azért tökéletes példa, mert neki eleve megvették a kész pártot ami már be volt jegyezve, de még így se tudtak pártépítésben előre lépni 1 év alatt, hogy közben rengeteg pénz és ember van mellette.

febr. 2. 20:47
 19/21 A kérdező kommentje:

Én értem, hogy ez csak egy része. El is fogadom. De tudod ezek mind nagyon szituáció függők. Magyar Péternek annyi volt a szerencséje, hogy megmondta azt amit az emberek AKARNAK hallani, mert elegük van a rezsimből.

Az, hogy ilyen lehetősége van (mert ő volt az első, de bárki csinálhatott volna egy TISZÁhoz hasonló mozgalmat), nagyon megkell becsülje, mert ilyen csak egyszer lesz.

Valószínüleg ha megnyeri a választásokat, akkor a következőt is megfogja, mert nincs értelmes ellenzék. Minek szavazzanak az emberek A DKra, MSZPre meg a Mi Hazánkra, hogyha mindegyik tele van hazug, tolvaj politkusokkal, akik országunk kizsákmányolásában látják a jövőt, csak mint a FIDESZ?

Ez a baj a magyar politikával. Kíváncsi leszek, hogy Magyar és TISZA hogyan fog kormányozni. Ha ők is ESETLEG FIDESZ hajlamúak (tolvajok) lesznek, akkor megint jön-e egy Magyar Péter féle ember, aki leigéri a világot és majd ő el hozza a változást. Ha ez megtörténik, az az ember (és a mögögtte lévő párt) lesz megint az egyetlen normális ellenzéki párt a TISZA ellen. Ezért kellenek új emberek a politikába, mert ha mindig ugyanazt a tolvajbandát hozzuk vissza, akkor sosem lesz itt nyugati demokrácia.

Minden esetre bízok, és imádkozok Péterben.

febr. 2. 21:23
 20/21 anonim ***** válasza:

#19 "Kíváncsi leszek, hogy Magyar és TISZA hogyan fog kormányozni. "

Na, ez az amit soha nem fogsz megtudni.

febr. 2. 21:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!