Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » A magyar alaptörvénybíróság...

A magyar alaptörvénybíróság lenne olyan tökös, mint a román, hogy igazságot szolgáltatva megsemmisít idegen hatalom által az ország szuverenitásába történő durva beavatkozás miatt egy választást?

Figyelt kérdés
dec. 6. 15:00
 1/5 Fsms ***** válasza:
100%
Biztosan nem. Ha lenne ilyen akkor átírnák kb. Ötvededszerre is
dec. 6. 15:15
 2/5 anonim ***** válasza:
34%
A regnáló hatalom jelöltje nem jutott be a 2.-ik fordulóba. Ciolacu érdeke volt ez, nem kizárólag tökösségről van itt szó, hanem politikai érdekről. Calin Georgescu-t kizárják, Lasconi meg Ciolacu lesz a 2.-ik fordulóban és Ciolacu győz, szerintem ez az elképzelés. Az ürügy jogos az ismétlésre, de nem tökösségből érvényesítik azt…
dec. 6. 15:43
 3/5 anonim ***** válasza:
23%
Illetve én örülök a döntésnek. De azért legyünk következetesek. Ha pl. Magyar Pétert zárják ki 2026-ban, mikor győzelemre áll, mondjuk “Brüsszeli beavatkozás” miatt, az is tökös döntés lenne? Meg kellene próbálni néha azoknak a szemüvegével nézni a világot, akikkel nem értesz egyet. Lehet szemellenzőt tenni, s abból lesznek a Trump győzelmek véleményem szerint.
dec. 6. 15:56
 4/5 anonim ***** válasza:
54%

Máris be vagytok fosva? Az egyre mélyülő gazdasági válság el fogja mosni az Orbán rendszert, nagyon jól látod a helyzetet.

És akkor majd vergődhettek.

dec. 6. 16:31
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem igazán érted, amit írtam, igaz? Örülök, hogy nem jutnak hatalomra, de szerintem a betiltás rosszul végződik mindig. Hatalomra kerülnek, aztán nekik is érni fog ilyen eszközökhöz nyúlni. Közel 40%-os támogatottság van a Román szélsőjobb mögött, szerinted mi lesz a vége annak, ha a jelöltet, akit akarnak, kizárják? Mellesleg ő ha jól tudom, már a második, mert Sosoaca-t is tiltották.

Nem tudom, mi a populizmus és a gyűlöletbeszéd ellenszere, TikTok-on, meg instán, ahol ezeknek a kampánya ment (Calin Georgescu, POT pártja), ott ez jobban megragadja az emberek figyelmét mint bármi más. Azzal meg, hogy betiltod, nincs megoldva semmi. Ott marad egy dühös tömeg, az nem tűnik el, csak még jobban radikalizálódik…

dec. 7. 00:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!