Más is érzi a hatalmas bérrobbanást az országban?
Én az okozóját, a rekordmagas inflációt sokkal jobban éreztem...
"Szűk egy éve, 2023 második negyedében éves összehasonlításban pedig Magyarországon nőttek a legnagyobb mértékben a bérek (17,3%), ami nem is volt meglepő, hiszen a vizsgált időszakban Magyarországon volt a legmagasabb az infláció."
A számok egyértelműek, nem értem ezzel miért is kell vitázni. Az értelmét viszont nem egy adatsorból kell nézni, hanem a teljes valóságból.
Emelkedtek a bérek, jelentősen nőtt az átlagbér és medián bér is. Ettől ez még nem lesz valami csodálatos eredmény, mert mindig mellé kell tenni az árak változását is.
A fizetésem 30%-kal emelkedett idén. Ez szuper és nem is lehet letagadni. de aki azt mondja hogy ettől mennyivel jobban élek az éppen úgy hülye, mint aki letagadja, hogy jelentősen megemelték a fizetésemet. Ezzel az emeléssel kompenzálták az árak emelkedését a tavalyi évben és így sem magas a fizetésem, mert eleve nagyon alacsony volt és a kis pénz 30%-os emelése is kicsi marad.
A bérnövekedés követte az inflációt és nagyobb részben kompenzálta az árak emelkedését - ennyi. Ahol nagyon magas volt az infláció, ott ez szükséges ahhoz, hoyg legalább a korábbi szinten maradjon a bérek reálértéke.
Ha az átlag 13% emelés volt, akkor én lemaradtam, mi 10%-ot kaptunk.
De ennek is örülök, válságban máshol semmit sem emelnek, egy havernak meg csökkentették is a fizetését.
#6, 7
Igen, úgy tudom új munkaszerződést kötöttek volna.
De nem fogadta el, keresett másik, jobb helyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!