Szerintetek összehasonlítható a mostani helyzet a 22-es
választással?
Figyelt kérdés
Nagyon sokan összehasonlítják, hogy akkor is kb. így állt az ellenzék.. Szerintem nem releváns ezt összehasonlítani, mivel akkor több párt összefogása álltal volt ennyi szavazója, a Tisza meg egymaga szerzett majd ugyanennyit. Sokan lufi kipukkadást várnak, mert az akkori összefogásnak semmi eredménye nem volt, ezért rögtön szét is hullott, viszont akkor inkább arról volt szó, hogy kb. azon emberek is belátták hogy semmi értelme ennek, akiknek valahogy sikerült még Gyurcsányt is elviselniük annak reményében, hátha így sikerül fideszt dönteni. Nem jött be, ezt hamar be tudta látni mindenki, mivel itt nem az volt, hogy egyetlen pártban hisznek. Ellenben a tiszások igenis hisznek a pártjukban, és meg lehet nézni őket, némelyik már már fanatikus szinten hisz, bármelyik fidesz szavazót megszégyenítő módon. Mondom ezt tiszásként. Akkor milyen lufi kipukkadást vártok? Szerintem innentől csak újabb szavazókat fog szerezni, de hogy a mostani szavazókat elveszítse na erre látom a legkisebb esélyt.
jún. 10. 10:00
1/9 anonim válasza:
A Tisza ugyanúgy széteshet.
jún. 10. 10:01
2/9 anonim válasza:
Ha a Tisza szétesik visszamennek a dk-hoz
jún. 10. 10:02
3/9 anonim válasza:
2 év nagy idő. A lényeg, hogy a hazaáruló régi ellenzék iszonyatosan nagyot bukott. Dobrev azóta nem kap levegőt, Fletó pedig leitta magát (bár minden nap ezt teszi). A hazaáruló Momentum teljesen eltűnt a süllyesztőben, valószínűleg meg is fog szűnni, a többi pedig szóra sem érdemes.
jún. 10. 10:09
4/9 anonim válasza:
Ha a 22-es választással nem is, de a többi E.P. választással igen. Ilyen kevesen még sosem szavaztak a Fideszre, pedig ennyien sosem mentek el még ep választásra. Az embereket nem lehet éjjel nappal, évekig riogatni a háborúval, migránsokkal stb. Ha jól tudom a több, mint 30 éves Fidesz és a 2 hónapos Tisza közott 13 százalék volt csak a különbség. Ez nagyon kevés a körülményekhez képest. Hallani is lehetett, hogy Orbánék mindenkit mozgosítottak, milliárdokat költöttek a kampányra. Ha nem lenne erőforrásbeli előnye a Fidesznek, most lehet nem rájuk szavaztak volna a legtöbben.
jún. 10. 10:48
5/9 anonim válasza:
"Ilyen kevesen még sosem szavaztak a Fideszre, pedig ennyien sosem mentek el még ep választásra."
Ez ebben a formában nem igaz. Most szavaztak a Fideszre a legtöbben.
2009 - 1,6millió
2014 - 1,1millió
2019 - 1,8millió
2024 - 2,0millió
A % már más kérdés, ott valóban csökkent.
2009 - 56% - 14 EP képviselő
2014 - 51% - 12 EP képviselő
2019 - 52% - 13 EP képviselő
2024 - 44% - 11 EP képviselő
jún. 10. 10:56
6/9 anonim válasza:
4# vagyok. Bocsi, elnéztem. De mostmár kimondható, hogy a Fidesz nagyon sok szavazót veszített, pedig nagyon sok munkát rakott a kampányba és a propagandába. Ha 2026-ban nem is kapnak ki, de a 2/3 ne legyen meg. Egy pártnak sem szabad ekkora hatalmat adni.
Én mindig azt mondom, hogy a Fidesz nem lett volna egy rossz párt, ha sosem kapott volna 2-3ot, de ezzel olyan hatalmat építettek ki, amivel tényleg tönkretették az országot. A 98-as Orbán kormány például jó időszak volt. Persze akkor is voltak korrupciós ügyek, de akkor nem ilyen volumenűek voltak és a sajtó sem kapta annyira fel.
jún. 10. 11:07
7/9 anonim válasza:
Egyetértek, a 2/3 nem jó. Viszont jelenleg is nagyon közel van a 2/3-hoz a Fidesz, egyes elemzők szerint tegnap is meglett volna. Az abszolút többség pedig biztos megvan.
jún. 10. 11:09
8/9 A kérdező kommentje:
"A Tisza ugyanúgy széteshet"
Ennyi erővel a fidesz is széteshet, bármelyik párt pont ugyanannyi az esély rá.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!