Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Szerintetek van szükség...

Szerintetek van szükség politikusokra és pártokra?

Figyelt kérdés

Ez most pártpolitikától függetlenül, úgy ublock az egész magyar politikára értem. Miért gondoljuk azt, hogy a bent ülő 199 öltönyös-galléros ember, akiknek milliós fizetésük van, majd elhozzák nekünk a Kánaánt és az emberek és az ország gyarapodása mozgatja őket elsősorban, nem pedig a személyes gazdagodásuk és a pénztárcájuk vastagodása? Legyen az kormánypárti, vagy ellenzéki.

Én még csak azt se mondom, hogy minden politikus egy tolvaj gazember, biztos vannak tényleg olyanok, akik hisznek szép célokban, ügyekben.. De szerintem a többségnek ez csak egyfajta karrier inkább. Illetve a másik kérdésem, hogy miért gondolunk Istenként politikusokra?

Most tökmindegy, hogy ki a miniszterelnök, vagy hogy melyik párt színeiben virít, miért hiszik azt egyesek, hogy az ő életüket egy politikus fogja majd megváltani? Miért 199 öltönyös-galléros ember dönt az én életemről, nem lehetne ezt valahogy máshogy? Tényleg szükségünk van pártokra? Miért nincs inkább valami országos önszerveződés? A magyar embernek istenekre van szüksége?

máj. 6. 13:47
 1/6 anonim ***** válasza:

Azért, hogy megcsináljuk egy csomó ember és hozzá tartozó család életét ingyen és bérmentve, következmények nélkül, nincs.

Ebben a formában nem működik.

máj. 6. 13:50
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Szomorú, hogy az emberek már a demokráciában látják a problémát és nem a fideszben:(

A jelenlegi berendezkedéssel nincs semmi baj, pl finneknél miért működik ez és miért szeretnek (!!!) az emberek ott adózni?

A probléma az, hogy 2/3 korlátlan hatalom esetén nincs fék a kormányon, és 14 év után pedig pláne igaz ez az állítás, hiszen szinte minden fontos pozícióban egy hozzájuk köthető személy ül. Így a legjobb párt is rossz irányba fog menni, hiszen SENKI sem tud hatni rájuk.

Egyébként a jelenlegi felállás úgy nézne ki, hogy akik képviselők a parlamentben vannak, azok egy választási körzetet lakosságát képviselik. Ugye nekik kellene kommunikálni a helyi képviselőkkel, pl polgikkal és ez alapján szavazni meg a parlament elé vinni problémákat. Ezzel mi a gondod?

Nyílván jelenleg csak szavazógépek a fideszes képviselők akik sz*rnak az emberekre és bármit megszavaznak amit a főni kér. De ez a 2/3-os fidesz hibája, nem a demokráciájé…

máj. 6. 14:03
 3/6 A kérdező kommentje:
2# Nekem nem a demokráciával van bajom. Egyébként diktatúrában is vannak pártok és politikusok. Nekem azzal van bajom, hogy a magyar politika 10 évente kitermel egy messiást és mindig elhisszük neki, hogy ő a megváltó. Miért kell isteneket kinevelnünk? Miért nem önmagunkat szervezzük meg ahelyett, hogy öltönyös, egomán politikusokra bízzuk az életünket? Miért ilyen önállótlan a magyar, hogy nekünk mindig valakit követni kell? A pártpolitikát ne keverjük most ide, a pártokról, politikusokról zusammen megvan a véleményem..
máj. 6. 14:09
 4/6 anonim ***** válasza:

"Miért kell isteneket kinevelnünk? "

Fordítva ülsz a lovon: pontosan azért kellenek pártOK, hogy ne egyetlen politikusunk legyen, mert belőle könnyen lehet király, vagy idővel isten.

A kérdés az, miért nem tud a magyar néplélkek kikecmeregni abból a körkörös futásból, hogy minden demokratikus próbálkozás végén ugyanez a szar van.

máj. 6. 16:44
 5/6 A kérdező kommentje:
4# Igen, akkor rosszul fogalmaztam, bocsánat.
máj. 6. 18:47
 6/6 anonim ***** válasza:

Szerintem az a mókás, hogy a félrefogalmazásodban kicsit benne is van a válasz.

Te magad is azzal kezdted a kérdést, hogy minek kellenek politikusok. Ezt a kérdést sokan mások is felteszik, nem értik, minek kell ennyi képviselő, akik csak viszik a pénzt, nem dolgoznak. Úgy vannak vele elég lenne kevesebb is, sőt: inkább legyen csak egy jó, erős vezető, aztán oldja meg az. Nem kell itten parlament, meg ilyen baromságok.

máj. 7. 06:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!