Létezik Magyarországon az "elpazarolt szavazás" fogalma??
Mivel épp most írtad le nyilván létezik.
Azok a pártok szoktak ezzel érvelni akik a választókat magukhoz akarják csalogatni más, még kisebb pártok helyett.
A valóságban minden párt nagyságát, erejét az adja meg, hogy azon a választáson hányan szavaznak rájuk. 1994-ben a fideszre 7% szavazott csak, 1998-ban meg már kormányt tudtak alakítani. A momentum még nem is indult választáson, a 2019-es EP választáson viszont már szereztek 2 mandátumot. A mi hazánk szinte nulla támogatottságú volt még 2021-ben, mégis szereztek 6%-t 2022-ben és bejutottak a parlamentbe 6 képviselővel.
Egyik esetben sem lehetett tudni előre, hogy valóban érdemes rájuk szavazni aztán még sem volt elvesztegetett szavazat amit leadtak rájuk.
Arra kell szavazni akit a legmegfelelőbbnek tartasz - akkor is ezt mondom ha én egy nagy párt szavazójaként ennek kvázi vesztese vagyok. Azért élünk demokráciában, hogy a pártok versenyezzenek a szavazókét ellenzékben is meg ormányon és és a tetteikkel szerezzék meg őket nem azzal, hogy butaságokat hitetnek el velük. Meg kell győzni a szavazót arról, hogy rám jobb ha szavaz, mint a másik pártra - nem mert az elvesztegetett szavazat lenne, hanem mert én jobban képviselném, mint az a párt.
Soha nem tudhatod hogy a most még kis párt nem lesz-e pont most nagy párt.
Ha megnézed hazánkat eddig minden szavazás elpazarolt volt. Csak a kormány legitmiációját erősítette az ellenzékre leadott szavazatok is.
Itt a pénzhatalom A és B tömbje verseng. Akárki nyer eladnak, kifosztanak mindent. A te szavazatod azt dönti el ki fosszon ki. na jó mondjuk a B tömbje z afrikaiakat is beengedné, meg atravesztiket az ovikba de ugyanaz mindkettő
Nem értem.
Itt kiknek, mely párt, pártok szavazóinak kellett volna nem szavazniuk, hogy ne a DK, Jobbik, Momentum, MSZP, LMP, Párbeszéd közös jelöltje nyerjen?
Itt kiknek, mely párt, pártok szavazóinak kellett volna nem szavazniuk, hogy ne a Fidesz, KDNP közös jelöltje nyerjen?
Itt kiknek, mely párt, pártok szavazóinak kellett volna nem szavazniuk, hogy ne a Fidesz, KDNP közös pártlistája nyerjen?
Jó, akkor a legutóbbi EP melyik pártlisták szavazóinak nem kellett volna szavazniuk, hogy a mandátumot kapók kevesebb mandátumot kapjanak; és ha megnevezted, akkor hogy a Fidesz, KDNP kevesebb mandátumot kapjon?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!