Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Hol van még kommunizmus?

Hol van még kommunizmus?

Figyelt kérdés
2010. okt. 27. 16:41
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
89%
M.V.: Épp az a baj, hogy NINCS. Van egy olyan állami berendezkedés, amit annak csúfolnak, de közben meg annyi köze sincs hozzá, mint tyúknak az ábécéhez. Szerintem erre azért fontos felhívni a különbséget, mivel sokan hajlamosak azt hinni, hogy _tényleg_ az a kommunizmus, amit pl. Kína, Kuba, vagy Észak-Korea csinál, és közben fogalmuk sincs róla, hogy mennyire távol esnek ezek a gyakorlati megvalósítási kísérletek a kommunizmus elméletétől... és ha senki nem szól nekik, akkor meg is maradnak annál a téveszménél, miszerint a kommunizmus egy eredendően rossz és bűnös dolog, amit nem is lehet jól csinálni.
2010. okt. 27. 20:56
 12/16 anonim ***** válasza:
63%
(Jelzem, én nem szavaztam le senkit.)
2010. okt. 27. 20:56
 13/16 anonim ***** válasza:
80%

M.V

Szerintem mindenki tudja de legalább is sejti,hogy hiába kommunista államformája van egy országnak a mézes mázas ígéretek egyáltalán nem valósultak meg.De most komolyan,mindenféle bonyolítás nélkül az volt a kérdés,hogy hol van még kommunizmus.Nem az,hogy mennyi valósult meg az elvekből és most említem pl Kínát,akárkit megkérdezel a utcán megmondja,hogy HIVATALOSAN az államformája kommunizmus.

2010. okt. 27. 23:03
 14/16 anonim ***** válasza:
37%
Kommunizmus mint olyan soha nem létezett (jó talán az ősközösségben), most sincs, és sajnos nem is lesz. Pedig ha valóban megvalósulhatna az lenne a tökéletes világ:D
2010. nov. 1. 00:30
 15/16 anonim ***** válasza:
Hagyjátok már szerencsétlen Kubát :P Ott nincs kommunizmus már utaztunk oda. Csak szegényebbek
2010. nov. 3. 08:02
 16/16 anonim ***** válasza:
49%
Most látom engem miért tartanak csodabogárnak - én hiszem, hogy a jövőben megvalósul a kommunizmus, amint az emberiség felfejlődik odáig! Tökéletes ideologia, de még nincs lehetőség alkalmazni. Azt eddigi kommunista rendszereket, csak úgy nevezték. Kommunizmus vagy az egész világon kialakul, vagy sehol. Jó lenne megérni...
2010. nov. 4. 05:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!