A fideszesek tudják hogy mi a "baloldal" szó jelentése?
Nagyon jól látod.
Fingjuk nincs ezekről.
Csak betanították őket hogy ezt kell negatív kontextusban hajtogatni mindenhol.
Ugyan olyan mint a neoliberális. Ez egy gazdaságpolitikai fogalom, ami egyébként hajaz erősen a fidesz gazdaságpolitikája. Viszont ők folyamatosan az ellenzékre használják ezt a fogalmat olyan szövegkörnyezetben, amiben konkrétan ennek semmi értelme.
Nagyjából tudják, hogy demokrácia, jó egészségügy magas fizetések.
A fideszesek ezeket meg nem akarják sőt megvetik.
Hogy tudják-e vagy sem, lényegtelen. Hangulatot kell kelteni.
Klasszikus propagandaeszköz (szerintem azóta alkalmazza a politika, amióta létezik propaganda), hogy egyes szavaknak kicsit megmásítják a jelentését a kommunikációban, illetve rendszeresen csak pozitív vagy csak negatív kontextusban használják és így lesz pozitív üzenet vagy éppen szitokszó. És ha sokat hallja így a nép, akkor egy idő után elkezdi az adott szó hallatán a pozitív vagy negatív képzelettársítást.
Önmagában a "baloldali" se nem pozitív, se nem negatív jelző, főleg így, hogy azt sem tudjuk, mire kéne gondolni. Baloldali micsoda? Baloldali gazdaságpolitika? Baloldali szociálpolitika? Baloldali közlekedés? :))
A baloldal egyébként én úgy tudom, hogy politológiai értelemben csak egy viszonyítás. A fasizmushoz képest egy centralista párt is baloldali. Míg mondjuk a kommunizmushoz képest egy szociáldemokrata sem baloldali.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!