Melyik világban éreznéd jól/jobban magad és miért?
Egy jótündér választás elé állít. Az életed kétféle világban élheted le és választanod közülük.
Amiben eltérnek:
Az "A" világban Te hipernagyonkőgazdag vagy, a leggazdagabb. Kisebb országnyi területű birtokaid vannak, saját tengerpartokkal, repülőterekkel, jachtkikőtőkkel, kastélyokkal. Ellenben a világod lakóinak 95%-a nyomorban él, az utcán vagy putrikban lakik és az éhhalál mindennapos dolog. Kb egy lepukkant középkori ország szintjén élnek. Bűnözés létezik, de a hadseregnyi védelem miatt téged nem nagyon érint.
A "B" világban csak középszerű anyagi lehetőségeket kapsz. Kb egy alsóbb-középosztálybeli magyar életszínvonalát. Csak régi használtautót engedhetsz meg magadnak, a boltokban nézegetned kell az árakat, nyaralás nem lehet minden évben. Néha le kell mondanod drágább dolgokról, de alapvetően elvagy. A világod többi lakója is kb így él, nincs nagy szélsőség. A legszegényebbeknek is jut valami, hajléktalanság szinte nem létezik. A leggazdagabbak is csak egy szerényebb kastélykát engedhetnek meg maguknak.
Trükközni nem lehet, például nem lehet a vagyont szétosztani az "A" világban. Csak a választott világ fog létezni, vagy csak annak a létezéséről tudsz.
MIÉRT választanád egyik v. másik világot?
Ha már engem talált meg a jótündér akkor élnék a lehetőséggel és az A-t választanám. Nem oldhatom meg a világ gondjait, csak magamért és a családomért tartozom felelősséggel.
Ezért is tartom sokszor képmutatónak azokat a környezetvédőket, világmegmentő szuper szenzitív hópihéket akik elítélnek minden emberi tevékenységet, mert ők valójában ugyanolyan fogyasztók. Ugyanúgy hordja a Zara pulcsiját amit 10 éves gyerekek varrtak, ugyanúgy használ autót, ugyanúgy váltogatja az iPhonet 2 évente, sőt, azaz egészséges kaja amit a környezettudatosság jegyében fogyaszt, valójában az is hatalmas ökológiai lábnyommal jár, mire a tányérba ért, és a névre szóló, trendi starbucks kávéhoz is egy fél világot utazott a kávébab.
Színház az egész világ.
A: mert a világot a sikeres és gazdag emberek tehetik jobbá, nem a kommunizmus. Nem, nem kell szét jótékonykodni a vagyont, hogy jobb legyen a világ. Sőt! Kenyeret és halat adni az embereknek nagyon kontraproduktív, ha nem így lenne, akkor Afrika már fejlett kontinens lenne.
Befektetni kell a pénzt, méghozzá jól, és akkor akár egy generáció alatt elérhető, hogy én még mindig kőgazdag vagyok, de a világ is gazdagabb lett. Messze lehagyva a kommunista B világot.
“hajléktalanság szinte nem létezik. A leggazdagabbak is csak egy szerényebb kastélykát engedhetnek meg maguknak.”
Tehát a B világban is van csóró meg gazdag és én megint a pucu rossz végén vagyok. Akkor inkább az “A” világ.
5, rólam beszélsz és az én családomról gyakorlatilag és nettó baromságot, már ne haragúgj:
-nem vagyok ugyanolyan fogyasztó, ahol tudok, addig használom az adott ruhát, eszközt, terméket, amig tudom
-jóval több helyi terméket vásárlunk, jóval kevesebb húst fogyasztunk -mégha nem is lettünk vegánok, közelebb vagyunk hozzá, mint a húsfogyasztókhoz-
-azért veszek iPhone-t, mert 5 év múlva is ugyanilyen telefon lesz, mint ma és nem kell évente cserélni az új modellért -főleg, amikor amúgy sincs már bennük semmi újdonság-/ ha láttál már életedbe is 1 darab Apple prezentációt, tudhatod, hogy mennyi energiát fordit a zöldre, és, hogy a cég, ha nem olvass utána, meg fogsz lepődni
-a zarával kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, mert náluk pont nem vásárlok, de minden ruhámat akkor cserélem le, amikor már használhatatlan és újat kell venni
-ha lehetséges, nem veszek műanyagot
-ha lehetséges, tömegközlekedek és annyira keveset használom az autómat, amennyire csak tudom, hogy lásd, hogy ez mit jelent a gyakorlatban:
5 éve még évi 50.000 km-eket közlekedtem, az idei kilóméterszámom ehhez képest olyan 8.000.
igenis, vannak olyanok, akik odafigyelünk, igenis, vannak olyanok, akik változtatunk az életünkön és próbálunk jóval környezettudatosabbá válni
Az én erkölcsi felfogásom szerint a nagy pénzzel nagyobb felelősség is jár. Vagyis járna, csak ma kevesen gondolják így.
A másodikat választanám. A legtöbb "drágább dolog" még a mostani valós világban sem érdekel. Viszont az "A" társadalom, ha így folytatja hamar be fog dőlni, és az is benne van, hogy az a 95% szegény meglincsel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!