Fideszes nyugdíjasok! Egyetértetek azzal, hogy a ti nyugdíjatok jó esetben 6%-kal, addig Orbán Viktor fizetése 15%-kal (kb havonta nettó 570.000,- egy év alatt kb 6-7millióval) forinttal nő jövőre?
Orbán Viktor egyedül van, ellenben nyugdíjas van több millió.
Ne legyél demagóg.
2007-ben mentem nyugdíjba -Gyurcsány alatt. Ha átcsúszom 2008-ra több, mint 10 %-kal kevesebbet kaptam volna.
- Már megvolt az új nyugdíjszámítási program.
Azóta nagyjából háromszorására emelkedett a nyugdíjam.
Nem mondom, hogy sok, de elvagyok...
Kérdező
Tudom hogy másképp jobb lenne, de a nyugdíj egy szerzett járandóság és az államnak az éves infláció mértékével kell csak emelnie. Ennyi a 2024-re előre jelzett várható éves infláció.
Ha magasabb lesz akkor máj utólag emelik, ahogy tették ebben az évben is.
Orbán fizetése az előző évi átlagbér emelkedésétől függ, utólag. Ha jövőre kevésbé fog nőni az átlagbér, akkor a következő évben majd a miniszterek fizetése is kisebb mértékben fog nőni.
Orbán fizetése a bérekhez van kötve, ami már megtörtént, a nyugdíjemelés még az inflációhoz ami várhatóan majd lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!