Egyetértesz vele , hogy minden nyugdíjas egyforma összegű 220 ezer forintos 13.havi nyugdíjba részesüljön?
#11 Nem voltam az előző rendszer pártfogója/pártfogoltja, az üldözöttje sem, mégis meghaladja a nyugdíjam az átlagot. Azért, mert annyi járulékot fizettem.
Legalább ma is tanultál valamit.
Itt Szlovákiában is van 13. havi nyugdíj, ami csak nevében az mert nem kap a nyugdíjas plusz egy hónapnyi összeget, hanem minimum 50 eurót, maximum 300-at.
„Háromszáz eurót azok a nyugdíjasok kapnak, akiknek a nyugdíjuk 268,88 euró vagy ennél alacsonyabb összeg. Akiknek magasabb a nyugdíjuk, mint 963,33 euró, 50 eurós 13. nyugdíjra jogosultak” – magyarázta Martin Kontúr, a Szociális Biztosító szóvivője.
Ez a rendszer sokkal igazságosabb. Jövőre lehet nem fog járni, mert a Covid óta Szlovákia túlköltekezte magát, és 3 év alatt meg kell spórolni 6 milliárd eurót,de ez mellekés.
Szerintem sokkal igazságosabb lenne ha így kapnák Magyarországon is a kiegészítést.
Akinek kevés van többet kap, akinek meg sok az kevesebbet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!